Ако се додаде уште некој телефон во темава ке ја изгуби смислата,туку ке биде Кој мобилен е најдобар според вас.А овде целта беше кој е најдобар од 3те флагшип смартфони(покасно додаден и Iphone5)Iphone 5 го додадов во анкетата бидејќи го побара креаторот на темава @dejanstr.
Доколку се сложува, ќе ги додадам и другите.
Што С4 во квалитет на изработка и дизајн е подобар од HTC one?И јас сум го држел врака С4 и воопшто не ме бендиса квалитето,но за перформансите и камерата не зборувам,за тоа е прекрасен
И јас се палев на перформансите до неодамна,но не повеќе.Ајде кажими која е таа апликација или каква и да е намена што ке биде ОК кај S4 а ке се разликува поради послабите перформанси на HTC one?не постои ништо што S4 може а HTC one неможе.Перфомансите се повеќе маркетинг трик за продажба на скапи телефони,во пракса тие перформанси нема да ти затребат уште долго време.А кога ке дојде време HTC one da е слаб поради перформансите,и S4 Ке биде слабС4-ка мислам јас.
Може HTC One е подобар на изглед и има алуминиум и слично ама перформансите се на страна на С4-ка, плус што е полесен заради пластиката. Точно дека сакам да имам голем екран но не сакам да е тежок еден тон телефонот. Замислете ако Iphone е голем колку С4 или Note2 колку ке е тежок заради металот.
Инаку ако барате дизајн Xperia Z според мене е подобар во дизајн од HTC One
не е тежината или општо материјалот,кога ке го фатиш во рака се осеќа дека држиш нешто добро(како Iphone) Мене Пластика како пластика не ми смета,ама кога го фатив S4 сватив што толку го фалат HTC oneДобро не ве сфаќам едно нешто, стварно ви прави разлика дали телефонот тежи 143gr (HTC One) или 130g (Galaxy S4)?![]()
не е тежината или општо материјалот,кога ке го фатиш во рака се осеќа дека држиш нешто добро(како Iphone) Мене Пластика како пластика не ми смета,ама кога го фатив S4 сватив што толку го фалат HTC one
Koe?Баш се фини реакците. Ако фатиш во рака ХТЦ Оне и С4 јасно е кое ќе биде избрано од двете.
На страна личен вкус, преференци за брзина, големина на екран (5 или 4.7), квалитет на екран (pentile samoled vs IPS) итн. - единствена и ОГРОМНА предност на HTC one вс другите (С4 итн). е:
- Стерео звучници лево десно позиционирани напред
ЈуТјуб видеа на шоља глеање без стерео звучки - едноставно не е искуството комплетно...
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден