Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Позитивни искуства со продажба на хардвер/предмети ( од членови на It.com.mk)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ептен позитивно искуство со DaVoRkNe. Фер дечко. Звучниците ги добив во подобра состојба него од продавница. Уште еднаш голема благодарност.
со здрајве да си ги користиш и само убави работи,да слушаш на нив :D .се гледаме набрзо на кафенце :D

gsarievski

Баниран/a
13 ноември 2010
105
22
ЕПтен Позитивно искуство и голема благодарност до членот civikom!

Откако никој не се понуди од тука да ми продаде адаптер civikom ми пиша пп.Му се јавив и се договоривме да се најдеме и да ми го донесе адаптерот.Особено сум презадоволен поради тоа што адаптерот е нов и одлично работи.Уште еднаш поздрав до Civikom.

И да,доколку некогаш нешто ви е потребно а го има civikom,не двоумете се.Човекот е навистина од збор и нема превари..

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Позитивно искуство со KireAMD.
Контактирав со човекот и ја резервирав Ноктуата. Ме чекаше неколку дена и на крај ми ја испрати уредно преку Глобко.

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
Gojdo - Графичката ја купив од него во далечната 2008 си работи совршено и ден денес;

DeJaVu - Јуни мислам беше 2011 ми продаде ZM-F4 вентилаторче од Zalman, како што си кажа така си беше, и ден денес си брчи безшумно :);

Cika - Неодамна купив 2 маски за телефон од Ebay со помош на неговата Paypal сметка.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Molec, која графичка?

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
batemile :carefree: Практично, ми поклони Asus DirectCu II Gtx 660 Ti.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Позитивно искуство со Alex.
Фер лик кој ме пречека кај него дома, испивме кафица, краток муабет и го пробавме контролерот.

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
Molec, која графичка?
Asus GTX295 уште си ,,фуче“ :)

DeJaVu - Уште едно пријатно купопродажно искуство - Предмет: Два шприца MX-4.

Linx - Ми поклони SLI мосте, ако му затреба на некој нека пише, зашто нема да биде во употреба долго време:(

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Во 2009-та си ја купил. Јас ја имав на почеток на Јануари, недела дена откако официјално беше промовирана. Ти, најверојатно ја имаш купено во Март кога ја заменив за 2x4890.

Инаку баш ме радува што сеуште „фуче“. Таа е втора GTX295 што ја имав, првата, иста таква ми рикна за две недели...

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
Да чукнам во дрво супер ме служи, уште се држи, и најновите наслови игри ги вози.

gligor

hello world
5 март 2008
225
152
Сум купувал неколку пати тука на форумот и продавачите биле крајно коректни.
1. Од BaDMaN одамна имам купено (на невидено, ми ја остави кај пријатели) една постара конфигурација, за еден пријател автомеханичар, уште му служи во гаража. Купив и мобилен пред некој месец, исто на невидено, по карго. И во двата случаи тоа што ми кажа, тоа и добив.
2. Од lynx исто одамна имам купено една конфигурација, и таа уште работи.
Купив два полначи комплет со батерии, морам да се пофалам дека батериите се супер.
И од lynx добив на поклон serial port header кој многу ми требаше а немаше од каде да се купи, дечкото дури излезе од работа дојде до паркингот каде што бев паркиран да го донесе и не сакаше пари за него. Не е скап дел, но мене тогаш ми заврши голема работа.
И за двајцата моја препорака, ако значи некому нешто )), коректни, тоа што е напишано тоа добивате.

П.С. Купив еднаш и рам од некого, пак на чесен збор )) ама не се сеќавам од кого, и со нив беше се ОК. Ако знае кој ми продал мемории нека ме потсети.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Убаво искуство за @Pane24 . Дечкото е од Прилеп. Прилично се разбира од хардвер. По карго му ги пуштив деловите и парите ги имав утредента.
Со здравје да си ги користиш деловите ;D

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.253
5.589
Скопје
Да го пофалам и @ImTheDude од кого земав две плочки рам. Ми ги причува некој ден бидејќи не бев во можност да поминам веднаш, на крај се беше во ред. Малку морав да играм со слотовите 4 х 2GB, ама сега цепаат 8 гиги одлично.

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Позитивно искуство со:

G4M3R - ми нарача 2 дуксери, следниот ден му ги испечатив,му ги донесов, си ги плати и си ги зема

Oliverbds - ми нарача маичка, следниот дена му ја испечатив, му ја донесов, си ја плати и си ја зема

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
Да го пофалам и @ImTheDude од кого земав две плочки рам. Ми ги причува некој ден бидејќи не бев во можност да поминам веднаш, на крај се беше во ред. Малку морав да играм со слотовите 4 х 2GB, ама сега цепаат 8 гиги одлично.
Е да, и фала до Necromancer, дојде близу до кај мене на работа за да не шетам по Скопјево.
Истото важи и за 386ka на кој му дадов графичка,рам и тв картица.
И двајцата точни дечки, прецизни и без ценкање и играње мајтап. Да ти е ќејф со такви луѓе на форумов да тргуваш.

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Да споделам и јас некое позитивно искуство со членот ставров69 по договор како што се договоривме така испадна единствена мана немаше време кафе да пиеме :) --Amd Конфигурација
Shifty немам зборови и како продавач и како купувач крајно коректен фер и зборот што ќе го даде секогаш го исполнува го препорачувам за било каква соработка -1100w напојување и 6770 GPU

bate mile

hello world
4 октомври 2011
413
213
od tebe li zedov 4670 na kajgana forumot pred godina dena

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно