Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

Atso

read-only
27 август 2010
3
0
mene kako sto mi kazaa od krajot na septemvri ke pocne da se davaat VISA kartici vo NLB, samo da brasam ja na registracijava stignav do 10ot cekor, i rezervirani sredvasta uste stoi 93.50 DEN kolku vreme treba da pocekam za da se svedat na 0 ili 1 denar ?

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Разлистај ја целава тема, ќе дознаеш.

Накратко - различно. Јас чекав 4 дена.. Кај некој е 2.. некаде 5+..

Atso

read-only
27 август 2010
3
0
aha, fala
isto sakam da prasam i pred da ja povrzam karticata so PayPal akauntot, moze da mi se prakaat pari na ovoj akaunt ? pa posle koga ke ja povrzam da gi podignam samo parite

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
dali moze da ti prakjaat ne se znae ts se znae deka moze ama nekoi vikaat deka im bile blokirani parite i akauntot otkako bile otkrieni deka ne se od slovenia

CokiMKD

read-only
3 мај 2010
10
0
Сакам да прашам, дали без проблем ќе може од Paypal налогот да се извадат пари во кеш преку картицата ?

Atso

read-only
27 август 2010
3
0
сакам да прашам некој да не има искуство со вадење на пари од paypal? за колку време и како иде процесот ? како што видов максимум е 500$ а и прават контрола преку телефон, бараат копија од лична карта итн.?

DigiSoft

Баниран/a
7 февруари 2008
63
7
Дечки имам еден ГОЛЕМ проблем со пејпалот.
Све ми беше ок али еден ден отидов кај еден другар и од кај него купувавме нешто. После тоа отидов дома и се лограв на мојот акаунт и ми се појави дека мојот акаунт е блокиран као демек мислат дека е хакнат зошто регистрирале две раазлични ип адреси итн итн и сега мора да си ја потврдам адресата со некоја сметка или што и да е. ПРОБЛРЕМОТ е од каде да најдам некоја потврда со земја словенија кога јас сум од македонија ЛОЛ

ПОМАГАЈТЕ!!!!

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
ne mozes da najdes takva potvrda osven ako ne si ja napravis na fotoshop ,ali toa e veke kriminal taka da niso od paypal ot ,ne trebalo da go koristis od drugo mesto
uci na greski so da ti kazam drugo

tazeclence

hello world
4 јануари 2009
161
14
Дознав дека моите имале 2 Виза Електрон картички, ама го листам Paypal и се прашувам кои работи се најисплатливи за купување на Ebay...хмммм :ha:

stargazer

read-only
15 септември 2010
6
0
Денес кога отидов на профилот на PayPal добив порака дека треба да им го потврдам идентитетот оти сум добил до сега 2500 евра вкупно, а тие сметки ги проверувале дали перат пари. Работам графички дизајн и ме плаќаат преку PayPal, што се вика џепарац вадам. Ми бараат следно:

Provide a copy of one of the following:
1. Passport
2. Driver's license
3. National ID card

And, a copy of one of the following:
1. A utility bill you received within the last 6 months
2. A financial statement from within the last 6 months
3. Certificate of residence

ПОМАГАЈТЕ ако има некој сличен случај што да правам.

Фала!

Dexter26

hello world
16 септември 2010
186
95
Денес кога отидов на профилот на PayPal добив порака дека треба да им го потврдам идентитетот оти сум добил до сега 2500 евра вкупно, а тие сметки ги проверувале дали перат пари. Работам графички дизајн и ме плаќаат преку PayPal, што се вика џепарац вадам. Ми бараат следно:

Provide a copy of one of the following:
1. Passport
2. Driver's license
3. National ID card

And, a copy of one of the following:
1. A utility bill you received within the last 6 months
2. A financial statement from within the last 6 months
3. Certificate of residence

ПОМАГАЈТЕ ако има некој сличен случај што да правам.

Фала!

Ајде објасни малку поопширно.
Конкретно, ме интересираат 2 работи.

#1 Дали го користиш твојот PayPal account и за купување и за продавање, односно дали ставаш пари на истиот и дали земаш пари од истиот, или го користиш само за купување или само за продавање, односно дали само ставаш пари на истиот, или само земаш пари од истиот ?

#2 Доколку го користиш за купување, односно доколку ставаш пари на истиот, колку пари си ставил досега на истиот, не мораш да ми дадеш конкретна сума, кажи од претпоставка, над или под $2000, над или под $5000, над или под $10000 и така натаму ?

Конкретно ме интересира дали ти го блокирале бидејќи си надминал одредена граница на пари кои си ги ставал, или бидејќи си надминал одредена граница на пари кои си ги повлекувал од PayPal account - от ?

stargazer

read-only
15 септември 2010
6
0
Сеуште не ми ја блокирале. Ми дадоа 134 дена да дадам податоци за идентитет. Сметка струја, лична карта, итн. значи нема начин како да докажам дека сум во Словенија.

Акаунтот го користев само да ме исплаќаат, да купам книги од ebay и да ги повлечам парите на кредитна.

Велат сум стигнал до 2.500еур примени пари вкупно )не вели дал е годишен лимитот, а до сега од отварање на сметката имам $3.800 примено.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Имаш пари на сметката?

Ако немаш тогаш збогувај се од акаунтот, ако имаш ке почекаш пола година, или пак да му ги вратат на тој што ти ги пратил па да ти ги прати на друг начин.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Се надевам дека ќе биде нешто. Само.. имам читано многу вакви статии, па до сега ништо. ама.. штознам, можеби..

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
Здраво Поздрав до сите на форумов.Ја видов темава па решив да се приклучам.Сакам да купам велосипедска опрема.Опремата чини околу 250 евра.Дали е сигурна оваа работа преку PayPal.Значи исклучиво ми треба за шопинг на интернет,а не за заработка со седење и кликање.Или поточно.Дали доколку нарачам роба од интернет таа ќе стигне сигурно и како оди плаќањето(однапред или отпосле)и како стигнува робата?дали по желба или исклучиво преку пошта?Благодарам однапред.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
НАПОМЕНА ДО СИТЕ:
Оваа работа не е сигурна, не била и нема да биде, се додека Македонија не е официално признаена како дел од PayPal системот.
Никако не правете големи трасфери на пари како горе наведените 2500 евра, затоа што може многу брзо да ве блокираат.

PayPal е најпоследната опција ако нема никаква друга алтернатива, и не препорачувам да се користи за големи трансфери на пари.

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
Аха, баш тоа ми беше прашањето.Имам братучед кој работи во банка и он ми кажа дека кај нас тоа сеуште е несигурна работа и дека не сме дел од пајпал системот.Инаку хијакер,да те поправам.Се работи за сума од 250 евра. која што би можел да ја поделам т.е да купам да речеме три пати по 80 евра.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
@goce iliev
Примерот беше за проблемот на stargazer, неколку поста над твојот, каде што се работи за огромна сума од 2500 евра заглавени во системот

@stargazer
Имаш среќа, причекај мислам 3 месеци без никаква активност на сметката, и ќе ти стигне емаил каде што мислам дека ќе може да ти пратат чек со останатите пари на сметката и со тоа да ја затворат. Прашај ги во Support дали сеуште е така

stargazer

read-only
15 септември 2010
6
0
Дечки, мало појаснување.

Немам заглавени 2500еур на сметка. Имам ситно нешто ама и тоа не е заглавено, можам да го повлечам. Сметката не ми е блокирана, туку поради тоа што имам примено до сега над 2500еур вкупно, ми бараат да докажам идентитет. Ми дадоа 134 дена да го направам тоа, после истекот на тоа време веројатно ќе ме блокираат.

Значи, нема да можам да го докажам идентитетот оти не сум во Словенија и ќе треба да се простам од мојот профил на Paypal и да ја замолам жена ми да отвори свој па да се возам на нејзиниот.

Очигледно нема некој што стигнал до мојава ситуација, ако дознаете ве молам за помош ако дошле до решение.

Преку ebay до сега сум купувал само книги кои ми стигнувале директно во сандаче. Сигурен сум дека може да се купи и било што друго плаќајки со PayPal, ама немам искуство.

Алтернатива на PayPal e Moneybookers, на ebay има полно продавачи што прифаќаат да се плати преку нив, а се што треба е да имаш трансфер сметка во банка. Ме имаа платено еднаш за дизајн хонорар и си ги повлеков парите на сметка без проблем.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Очигледно нема некој што стигнал до мојава ситуација, ако дознаете ве молам за помош ако дошле до решение.

Друже, сум ги поминал сите ситуации така да ти кажувам ти нема спас. Отварај нов.

Мене 4 ми блокираа, сеа ке отварам 5-ти :)

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно