Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем Замена на батерија на маус Logitech MX Master 2S

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.091
1.391
Не знам дали некој се позамарал со ваква тематика, проблемот е што почна многу често да се празни батеријата и константно е поврзан на PC. Ептен сум си навикнат на маусот и одлично си функционира освен батеријава што (очекувано) ослабна низ годиниве.

Гледам на али експрес дека има и е околу 400денари... Дали некој имал слично искуство да менува на маус/уред со афтермаркет батерија?
Малце шубе ми е, ај дали ќе држи, но да не останам без рака лол:).

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.370
2.793
све што ти треба е еден шрафцигер, да ја откачиш старата и закачиш новата. Луѓе свичеви си прелемуваат на мастерите и си работат нормално, а не пак батерии.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.256
Провери дали кај нас ќе ја пуштат на царина. Не сум нарачувал батерии. Но имаше нешто со транспортот на батерии кои не се во уред. Можеби не важи веќе тоа, не знам.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.091
1.391
све што ти треба е еден шрафцигер, да ја откачиш старата и закачиш новата. Луѓе свичеви си прелемуваат на мастерите и си работат нормално, а не пак батерии.
Тоа лесна работа да, не ми е проблем да ја сменам туку дали ќе ја бива...
Провери дали кај нас ќе ја пуштат на царина. Не сум нарачувал батерии. Но имаше нешто со транспортот на батерии кои не се во уред. Можеби не важи веќе тоа, не знам.
Ќе си ја пробам среќата, порачав од али па штом/ако стигне ќе пишам.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Ќе си ја пробам среќата, порачав од али па штом/ако стигне ќе пишам.
Само биди екстра внимателен кога ќе го расклопуваш особено во делот каде што ти стои палецот. Тука има мало парче што е заглавено под шасијата па може да ти се скрши. Убаво изгледај видеа со расклопување.

Иначе јас имам MX Master (обичен) од 2017 на кој сеуште батеријата му трае две недели. Го турив од употреба.
Се отвори и дупка каде што ми стои палецот, хоризонталниот скрол (кој го користам како volume) се разлабави, нема отпор. Остатокот е океј

Пошто и јас тешко се привикнувам на нови глувци, а овој ми е легнат како ретко до сега, си абавив MX Master 2S кој чека да се расипе овој. Ама пак овој абер нема :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно