Исто и кај мене е така секој денПа добро дали се овие нормални што прават со пратките, ми ја шетаат во круг:
Погледнете го атачментот 146345
Веројатно нема приватна пошта што може да изхендла Тему + Али кај нас а да нема вакви каснења и фори..Крупен плен уловија а немаат технички можности да го исхендлаат..
не, ако 3 дена нема промена на статус тему ги казнува, прават фиктивни движења и често поради тоа не знаат каде им е праткатаПа добро дали се овие нормални што прават со пратките, ми ја шетаат во круг:
Погледнете го атачментот 146345
баш напротив, со добар бизнис план и труд се прави пошта делеку подобра од дувлото на партиски ботови, конкретно кај елс фали само план и познавање од областа бидеќи гледаме пари имаат, нови возила забави реклами....Некој спомна хонорарци, да точно е, кај мене човекот што доставува е платен по остварено односно по доставена пратка така да него му одговара квантитет (поголем бр. помали пратки) односно степен на реализација.
Во т.н. хабови т.е. доставни центри т.е. изнајмени 20-30м2 во приземја на некои згради кои никогаш не биле наменети за ова (нема пристапен паркинг за доставни возила ниту за клиентела) односно биле проектирани за малопродажба (мини маркет итн) - владее тотален хаос. Коверти од Али/Тему и сл, се расфрлани на под, кутии растурени од претурање лево десно, нит се знае реон нит ништо, еден селектирал друг претурал трет расфрлал четврт барал да си најде ... лопата за снег не помага да се најде крајот.
Да бидеме реални, поштата на една земја не е заебанција што може да се редуцира до вакви фластер приватни бизнисчиња на Шемсо од Чкратино и слични нему, земи кредитче од ДрнДрн банка, регистрирај фирма, изнајми 10тина локала и терај.
Овие ЕЛС ептен се мрднале од умот, ни повик ни порака оп нотификација од Тему пратката "delivered". Отворам тракинг пиши доставено во 4
Погледнете го атачментот 146477
Не прочитавте погоре? Алиекспрес ги обврзува ЕЛС да не им стојат пратките или ќе ги казнуваат некако за кршење на договорот. Ингениозниот бизнисмен има идеја ЛАЖНО да прикажува дека пратките се движат. Со тоа не заработува казна ама на илјадници праркопримачи им го одзема правото на жалба во Алиекспрес.
Пријава во Агенција за пошти и во Алиекспрес па и закана за приватна тужба...
И во помали градови,НИ с ејавуваат..известувајчи не дека има пратка за нас..па прашуваат..дали ќе дојдете да си ја земете или по некој ден ќе ви ја доставиме..или немаат доволно луѓе или штедат на бензин?ЕЛС се катастрофа во последно време, немаат ни кадар па ангажираат дополнителни курири (веројатно хонорарно) а истиве се чувај боже. Лажат постари луѓе дека треба да се плати за достава и сл
и дветеИ во помали градови,НИ с ејавуваат..известувајчи не дека има пратка за нас..па прашуваат..дали ќе дојдете да си ја земете или по некој ден ќе ви ја доставиме..или немаат доволно луѓе или штедат на бензин?
Како добри тракинг бројче од есл за пратка од али експрес ? Пратката има тракинг од испраќачот да, ја следам преку parcels ама ова што го пушти ти е тракинг број на Елс !!!Си пратев нарачка од Али и испраќачот и али ми праќаат маил дека на 10ти е доставена до локација (т.е кај Елс, тогаш ја примиле). Јасно ми е дека имаат многу нарачки па викам ќе почекам недела. Звонев неколку пати ама не ми крена никој, па негде на 20ти ми крена некоја и ми кажа дека пратката била во обработка. Од 25и до 29ти си ја шлепаат од локација до локација а на 25 пишав меил до Али, испраќачот и овие (Home - ECSC / преку нив ми пишуваше идела пратката) дека пратката не ми доставена од 10ти Јануари и сеуште ја немам.
На 30ти ми се јавија 2 жени за код некој да сум потрдел и барав број од шоферот за да си ја земам. Малце тегнење и со него ама отидов следниот ден кај што имаше достава и на паркинг си ја земав.
Мислам дека баш меиловите умаа удел у доставава
Погледнете го атачментот 146494
Како добри тракинг бројче од есл за пратка од али експрес ? Пратката има тракинг од испраќачот да, ја следам преку parcels ама ова што го пушти ти е тракинг број на Елс !!!
Tракинг бројот им почнува со ELSxxxxxxxxxxMK, додека пак пратките на али имаат ECSCxxxxMKxxxxxxx, сите други приватни пошти известуваат со порака преку вибер дека е примена нарачка на мое име и дека деновиве ќе ме контактираат. ELS иде со елемент на изненадување, се јавува 1 минута пред да ја достави пратката, во момент кога пример нема кој дома да ја прими нарачката.Немаат сите? Порака ми стигна од нив, и има линк да си пратиш до кај ти е.
Јас не стигнав до моментот да чекам за достава, им звонев на нив и барав број од шоферот за да си ја земам... пошто доста време им стоеше кај нив.Tракинг бројот им почнува со ELSxxxxxxxxxxMK, додека пак пратките на али имаат ECSCxxxxMKxxxxxxx, сите други приватни пошти известуваат со порака преку вибер дека е примена нарачка на мое име и дека деновиве ќе ме контактираат. ELS иде со елемент на изненадување, се јавува 1 минута пред да ја достави пратката, во момент кога пример нема кој дома да ја прими нарачката.
Му ѕвонав на телефон, ко за чудо ми кренаја пратката во мој случај била предаена на курир и на грешка ја маркирале како доставена... Па накај 4 и нешто ми се јави курирот ми доенесеИ кај мене е истото за една пратка, иако сеуште не е кај мене.
Ми се јави курирот во недела сабајле, реков дека ќе си ја земам од база неделава.
Ја означиле како доставена.
Се појави и на тракинг?Денес бев до кај нив да си ја земам нарачката да не ми кружи низ Скопје и магично се појави и пратката што ми ја изгубија во ноември. Гледам поплека се подоправаат и иако споро сепак стигаат пратките
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден