Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Еко Логистик (ELS)

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.998
3.552
Неготино
Аууууу, почнале да носат и работи од $2! Е тек сега нае*авме! :eek:
Реално ова е трета пратка што ми ја носи ЕЛС дома и тоа секогаш за 3 - 4 дена откога стига во мк. Може да е во Скопје проблем, не знам, во Скопје живеам моментално и ми е страв да порачам било што тука, па нарачувам во Неготино.

comakot

Gaining Experience
23 февруари 2017
444
344
Шо код се овие ELTxxx од Тему вика дека од ЕЛС се, на сајт ништо не вади

Daniel86

Epic
28 мај 2013
3.906
10.687
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Coolermaster Devastator 3
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Philips 222EL
OS
Windows 10 Pro 64bit
Screenshot_20250227_081728_Chrome.jpg

Има некој појма што значи овој последниов статус? Откако ми ја изгубија пратката па се бунев сто пати, се појави ова.

Andrei

Gaining Experience
22 февруари 2016
61
59
1 месец седи во главен магацин преку Алиекспрес.
Исконтактирани на 21ви, ќе ви ја донесеме следна недела. Пројде таа недела, оваа проаѓа абер нема. Денеска повторно исконтактирани, не знаеле зошто се чека толку. Не можело да се оди до магацин да се земе.
1000000481.png

flashgordon007

Practice makes perfect
15 септември 2012
1.048
1.153
1 месец седи во главен магацин преку Алиекспрес.
Исконтактирани на 21ви, ќе ви ја донесеме следна недела. Пројде таа недела, оваа проаѓа абер нема. Денеска повторно исконтактирани, не знаеле зошто се чека толку. Не можело да се оди до магацин да се земе.
Погледнете го атачментот 147774

Добро, одлично, феноменално.

Ти само седи си, чекај си и плачи си по фуруми и некој од овде ќе стане и ќе ти го реши проблемот. Нема овде тате носи, мама меси... сам ќе засукаш ракави.

Батка, имаш Аљи, Тему, ELS, ECS, пичк* материне, кој треба да ти каже дека треба да се пожалиш надвор за украдената пратка од локалниот доставувач?

Во следната порака, кога ќе ја добиеш пратката, да опишеш каде си си жалел, што ти одговориле и за колку време се решил проблемот.

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
235
104

Ти само седи си, чекај си и плачи си по фуруми и некој од овде ќе стане и ќе ти го реши проблемот. Нема овде тате носи, мама меси... сам ќе засукаш ракави.

Батка, имаш Аљи, Тему, ELS, ECS, пичк* материне, кој треба да ти каже дека треба да се пожалиш надвор за украдената пратка од локалниот доставувач?

Во следната порака, кога ќе ја добиеш пратката, да опишеш каде си си жалел, што ти одговориле и за колку време се решил проблемот.
Да не ме сфатиш погрешно, го ценам твојот ентузијазам. Меѓутоа, кога ќе завршиш со се ова, ќе седнеш, ќе изброиш до 100 (или може и повеќе) и ќе си кажеш сам на себе дека вистина била онаа народната ,,Кадија те тужи, кадија те суди", верувај.
Решението е да имаш среќа и да ти ги вратат парите од платформата, другото е многу тешко.

Притоа, дали Тему враќа пари за било кој статус пред испорачана, има некој искуство?

Последна промена:

kikomir

Gaining Experience
30 јуни 2015
177
197

Јас имав ист случај со ЕЛС и исто како што велиш реагирав секаде...Али не се меша додека не поминат 2 месеци, ECSC ми врати булшит мејл као "у транзит е стрпи се", од ЕЛС 5 пати по телефон ми викаа "ќе ја најдеме тука е некаде" и ништо не се смени. После повеќе од месец дена дремење у главен магацин сконтаа дека уствари не била у главен магацин и дека во локален магацин заборавиле да кликнат да се ажурира статусот. И после пак уште 2 недели не успеаја да ми ја донесат и одев во магацин сам да ја подигнам...тотал 2 месеци од нарачка до стигање.

тлдр никој у целиот ланец ич не се замара

kosmos78

Gaining Experience
9 јули 2023
413
460
Затоа што никој од купувачите ич не се замара да поднесува приговори до нив и особено до Агенција за пошти. Многу е просто!

Последна промена:

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
235
104
Затоа што никој од купувачите ич не се замара да поднесува приговори до нив и особено до Агенција за пошти. Многу е просто!
Пробај со А.П. како примач, а не како испраќач, па пиши после како си поминал. :)

flashgordon007

Practice makes perfect
15 септември 2012
1.048
1.153
Да не ме сфатиш погрешно, го ценам твојот ентузијазам. Меѓутоа, кога ќе завршиш со се ова, ќе седнеш, ќе изброиш до 100 (или може и повеќе) и ќе си кажеш сам на себе дека вистина била онаа народната ,,Кадија те тужи, кадија те суди", верувај.
Решението е да имаш среќа и да ти ги вратат парите од платформата, другото е многу тешко.
@Titanium Кога ќе завршам „со се ова“, можно е да бидам седнат, ама најверојатно ќе ме легнат, спуштат и затрпаат и ништо нема да си кажувам ниту некому друг ќе му паламудам. Ама, немам намера да тоа биде наскоро.

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
235
104
@Titanium Кога ќе завршам „со се ова“, можно е да бидам седнат, ама најверојатно ќе ме легнат, спуштат и затрпаат и ништо нема да си кажувам ниту некому друг ќе му паламудам. Ама, немам намера да тоа биде наскоро.
Скраја да е. Ја за процедурите за жалби за пратки зборував. :)

JonnerBraun

Intern
15 февруари 2025
4
1
Има некој идеја дали ЕЛС ги носи пратките со RR xxxxxxxxx HU броеви? Или можеби е пошта/друг курир? Фала унапред

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.939
2.108
Има некој идеја дали ЕЛС ги носи пратките со RR xxxxxxxxx HU броеви? Или можеби е пошта/друг курир? Фала унапред
Пред една недела ми стигна пратка од алиЕкспрес, ми ја испорачаа од ЕЛС.

EDIT:
Овде имав споделено нешто на тематикава:
Веројатно кај ЕЛС приоритет имаат Тему, иако имаат земено дел од колачот на Македонски пошти, кои знаеме како работат, колач кој исто така првично пред околу година дена почнаа да го делат со ТПЛ -Тотал Пост Логистик, ако не се лажам...

Последна промена:

JonnerBraun

Intern
15 февруари 2025
4
1
Од али имам една пратка и исто пишува дека ЕЛС ќе ја испорача

Пред една недела ми стигна пратка од алиЕкспрес, ми ја испорачаа од ЕЛС.

EDIT:
Овде имав споделено нешто на тематикава:
Ова баш со RR HU броеви, така? Не се разбравме погрешно? Фала за секој случај

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.876
Мислења
1.002.459
Членови
36.638