Реално ова е трета пратка што ми ја носи ЕЛС дома и тоа секогаш за 3 - 4 дена откога стига во мк. Може да е во Скопје проблем, не знам, во Скопје живеам моментално и ми е страв да порачам било што тука, па нарачувам во Неготино.Аууууу, почнале да носат и работи од $2! Е тек сега нае*авме!![]()
Шо код се овие ELTxxx од Тему вика дека од ЕЛС се, на сајт ништо не вади
Кога ќе стигне пратката кај ЕЛС, ќе се појави и на сајтот.Шо код се овие ELTxxx од Тему вика дека од ЕЛС се, на сајт ништо не вади
Има надеж!Си добил датум за проверка. На 9-ти мај некој ќе провери каде е пратката.
На 9 Мај испаднала, ќе проверат дали е уште таму. Дефинитивно има надежИма надеж!
1 месец седи во главен магацин преку Алиекспрес.
Исконтактирани на 21ви, ќе ви ја донесеме следна недела. Пројде таа недела, оваа проаѓа абер нема. Денеска повторно исконтактирани, не знаеле зошто се чека толку. Не можело да се оди до магацин да се земе.
Погледнете го атачментот 147774
Да не ме сфатиш погрешно, го ценам твојот ентузијазам. Меѓутоа, кога ќе завршиш со се ова, ќе седнеш, ќе изброиш до 100 (или може и повеќе) и ќе си кажеш сам на себе дека вистина била онаа народната ,,Кадија те тужи, кадија те суди", верувај.Добро, одлично, феноменално.
Ти само седи си, чекај си и плачи си по фуруми и некој од овде ќе стане и ќе ти го реши проблемот. Нема овде тате носи, мама меси... сам ќе засукаш ракави.
Батка, имаш Аљи, Тему, ELS, ECS, пичк* материне, кој треба да ти каже дека треба да се пожалиш надвор за украдената пратка од локалниот доставувач?
Во следната порака, кога ќе ја добиеш пратката, да опишеш каде си си жалел, што ти одговориле и за колку време се решил проблемот.
Јас имав ист случај со ЕЛС и исто како што велиш реагирав секаде...Али не се меша додека не поминат 2 месеци, ECSC ми врати булшит мејл као "у транзит е стрпи се", од ЕЛС 5 пати по телефон ми викаа "ќе ја најдеме тука е некаде" и ништо не се смени. После повеќе од месец дена дремење у главен магацин сконтаа дека уствари не била у главен магацин и дека во локален магацин заборавиле да кликнат да се ажурира статусот. И после пак уште 2 недели не успеаја да ми ја донесат и одев во магацин сам да ја подигнам...тотал 2 месеци од нарачка до стигање.Добро, одлично, феноменално.
Ти само седи си, чекај си и плачи си по фуруми и некој од овде ќе стане и ќе ти го реши проблемот. Нема овде тате носи, мама меси... сам ќе засукаш ракави.
Батка, имаш Аљи, Тему, ELS, ECS, пичк* материне, кој треба да ти каже дека треба да се пожалиш надвор за украдената пратка од локалниот доставувач?
Во следната порака, кога ќе ја добиеш пратката, да опишеш каде си си жалел, што ти одговориле и за колку време се решил проблемот.
Пробај со А.П. како примач, а не како испраќач, па пиши после како си поминал.Затоа што никој од купувачите ич не се замара да поднесува приговори до нив и особено до Агенција за пошти. Многу е просто!
@Titanium Кога ќе завршам „со се ова“, можно е да бидам седнат, ама најверојатно ќе ме легнат, спуштат и затрпаат и ништо нема да си кажувам ниту некому друг ќе му паламудам. Ама, немам намера да тоа биде наскоро.Да не ме сфатиш погрешно, го ценам твојот ентузијазам. Меѓутоа, кога ќе завршиш со се ова, ќе седнеш, ќе изброиш до 100 (или може и повеќе) и ќе си кажеш сам на себе дека вистина била онаа народната ,,Кадија те тужи, кадија те суди", верувај.
Решението е да имаш среќа и да ти ги вратат парите од платформата, другото е многу тешко.
Скраја да е. Ја за процедурите за жалби за пратки зборував.@Titanium Кога ќе завршам „со се ова“, можно е да бидам седнат, ама најверојатно ќе ме легнат, спуштат и затрпаат и ништо нема да си кажувам ниту некому друг ќе му паламудам. Ама, немам намера да тоа биде наскоро.
Од али имам една пратка и исто пишува дека ЕЛС ќе ја испорачаИма некој идеја дали ЕЛС ги носи пратките со RR xxxxxxxxx HU броеви? Или можеби е пошта/друг курир? Фала унапред
Пред една недела ми стигна пратка од алиЕкспрес, ми ја испорачаа од ЕЛС.Има некој идеја дали ЕЛС ги носи пратките со RR xxxxxxxxx HU броеви? Или можеби е пошта/друг курир? Фала унапред
Веројатно кај ЕЛС приоритет имаат Тему, иако имаат земено дел од колачот на Македонски пошти, кои знаеме како работат, колач кој исто така првично пред околу година дена почнаа да го делат со ТПЛ -Тотал Пост Логистик, ако не се лажам...
Од али имам една пратка и исто пишува дека ЕЛС ќе ја испорача
Ова баш со RR HU броеви, така? Не се разбравме погрешно? Фала за секој случајПред една недела ми стигна пратка од алиЕкспрес, ми ја испорачаа од ЕЛС.
EDIT:
Овде имав споделено нешто на тематикава:
![]()
Temu
Истиот систем го имаат Карго Експрес со јавување некоја минута пред да стигнат на лице место?Да. Ми се јави веќе паркиран, јас сум кај тој и тој кафич, елај си :)forum.it.mk
И RR одеа преку ЕЛС.Ова баш со RR HU броеви, така? Не се разбравме погрешно? Фала за секој случај