Ts011
user
- 31 март 2020
- 1.421
- 1.072
Kds, niz selata osvem krivogastani,(tamu e lan) raboti na Hfc/docsis 3.0,ne mozi na docsis 30/15mbps,toj paket niz selata e 30/3...Кај тебе нема од Кабелнет мрежа поставено? Кривогаштани има, Обршани, Пашино Рувци, Крушеани имаат поставено на неколку бандери, Бела Црква, Воѓани, Врбоец, Славеј нема, Боротино нема. Од кое село си ти ме интересира? Ако нема кај тебе мрежа од Кабелнет, појди во нивниот сало кај топката Прилеп сега нивниот салон се вика Green Mobile и прашај ако нема поставено мрежа дали ќе можи да влечат оптички кабел до кај твоето и да ве поврзат на нивната мрежа. Сметај дека со кабловската интернетот ќе ти биди побрз можно е само на uploud, оти чичко ми плаќа за 30/15 и 3 ТВ приклучоци од кои еден е ИПТВ и брзината со поврзани 7 - 8 уреди истовремено брзината со нивниот модем/рутер е негде 6-7 Mbps со пуштен компјутер, телевизор на youtube и мобилни телефони така да најдобро ќе ти биди доколку и подржува мрежата максимална брзина да си земиш свој рутер кој подржува ви фи до 100Mbps и да ја искористиш максималната брзина на интернет. Се на се ќе бидиш задоволен, лани само неколку пати ги видов на бандера да се качат да штелуваат нешто и после ги немав видено. Ќе плаќаш само 980 ден / месецот за интернет и 3тв приклучоци и доколку сакаш имаш можност да искомбинираш и мобилни линии со 70GB интернет и неограничени разговори и смс за 650 ден/ една мобилна линија.