Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.562
19.245
@Маша
Screenshot 2022-10-15 215218.png

Различни верзии на Link to Windows беа проблемот.

Верзијата на Phone Link од Windows-от се неќеше со верзијата на Link to Windows која ја става Galaxy Store.
Uninstall Updates го реши проблемот.

Интересно е што после деинсталирање на апдејтите Гугл Плеј Стор не нуди апдејт додека Галакси Стор го нуди.

Битно, гуглање требало!
View: https://www.youtube.com/watch?v=e2R0NSKtVA0

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Фала ви за одговорите. Дали е исто и од ајфон на самсунг и обратно?
За Аппле НЕ. Демек поради екосистем всушност кај Аппле нема ништо со екосистем . Поврзуваш со сите уреди на било кој ОС и било кој уреди за префрлување фајлови или било што тоа за мене е екосистем , а не кај Аппле што рекламира екосистем тоа нема врска туку чист маркетринг

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.501
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.562
19.245
@Маша @psyside

После подолго време на неактивност (врска немам колку е ова) кога го отклучувам телефонот нотификациите од Messenger ги добивам сите наеднаш.

Ништо немам чепкано освен што во Deep Sleep имам ставено неколку небитни апликации (од климите)

Чаре да кажевте? Ви се случува ова и вам?

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
@Маша @psyside

После подолго време на неактивност (врска немам колку е ова) кога го отклучувам телефонот нотификациите од Messenger ги добивам сите наеднаш.

Ништо немам чепкано освен што во Deep Sleep имам ставено неколку небитни апликации (од климите)

Не користам ни Messenger ни FB, Instagram is my poison :/

Инаку за нотификациите на AOD, налетав на ова Notification light for Samsung - Apps on Google Play ми личи интересантно, ама сепак не знам што ти е замислата и конкретната потреба. Ако не ти пречи екстра ап да инсталираш, ѕирни ја.

Последна промена:
28 јануари 2017
2.063
4.726
Ресен
@Маша @psyside

Сетингс на апликацијата, батерија и тука имаш Unrestricted, Optimized и Restricted, види како е.

Ако некоја апликација не ја користиш извесно време, не знам точно колку можеби 3-4 дена, ја става во слип, мене така ми правеше со Whatsapp.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Сетингс на апликацијата, батерија и тука имаш Unrestricted, Optimized и Restricted, види како е.

Ако некоја апликација не ја користиш извесно време, не знам точно колку можеби 3-4 дена, ја става во слип, мене така ми правеше со Whatsapp.
Да, тие што не ги користиш подолго време автоматски ми ги става во слип и ми дава нотификација за тоа. Но јас ко што го разбав други ставил он и тоа мануелно, месинџерот си го користи нормално и друго нишчо немат мамено во меѓувреме.

Освен кеш да исчистам, да ставам battery на Unrestricted на апликацијата за проба ко што кажа Шарло и да ѕирнам уште еднаш во сетинзите за нотификации да не се изреметло нешто, друго не би ми текнало ништо мудро во моментов.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.562
19.245
Viber и Messenger беа на Optimized.
Двете ги префрлив на Unrestricted при што Viber се поправи моментално а Messenger неќеше ни да чуе и го вратив нс Optimized да видам како ќе се понаша денес.

Ги тестирав со телефонот од жената.

Интересно е што утрово ме дочека пристигната нотификација од Messenger (а не после отклучување) што ме наведува на закључок дека овој (телефонот) ти следи навики на користење.

И двете апликации ич не ги обожавам и ме живцира тоа што некој во 01:00 решил да ме цима во серија но ми требаат заради роднини во странство со кои комуницирам барем неколку пати дневно.

Facebook, Instagram и TikTok не користам.

Заборавив да кажам дека Meta сервисите ги "дисејблав". Ќе ги врстам да видам дали е до нив.

Wipe Cache partition ќе поможит нешто?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.501
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.501
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Екипо, ја убедив девојка ми да земеме А52ѕ конечно :D
Дајте feedback за телефонот за гејминг, најмногу за батерија.

Фала ви.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.562
19.245
Ни под разно.
Побарав мислење за тој модел, не предлози за Samsung уред.
11 часа батерија на 60 херци, 9 на 120 со auto brightness без исклучени сервиси (освен оние ретардирани Meta Services и Facebook app)

За гејминг не можам да кажам затоа што не играм игри на мобилен.

Супер задоволен. Имав лоши предрасуди за Samsung мислејќи дека е пренатрупан со bloatware и нонсенс апликации.

Земајте додека го има. A53 е во секој поглед инфериорен телефон во споредба со овој.

Кај мене дилемата беше помеѓу А52s и Redmi Note 10 Pro.

Редмито не го зедов затоа што имале проблем со проксимити сензорите (и на форумов е потврдено тоа)

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Мојот ѕ21U еве го година и нешто мака нема. Според тебе, да го фрлам а ?
Човекот бара feedback за A52s, овој му вика S21U, и шо треба да му врати OP ? Нормално дека ни под разно, пошто не му треба S21U, работава испадна јанко го прашал петко колку е саат а овој извадил топломер и му рекол четврток, и овој му рекол добро е јас мислев дека е пролет ?

Испратено од фрижидер Samsung 810 L Frost Free Side-by-Side

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Мојот ѕ21U еве го година и нешто мака нема. Според тебе, да го фрлам а ?
Не, само е надвор од буџет, а и раскрстив со Ѕ серија.

Фала ви на останатите.

@FLEGMA тука беше изборот меѓу Poco F3, Redmi note 11 pro и A52s.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.562
19.245
Не, само е надвор од буџет, а и раскрстив со Ѕ серија.

Фала ви на останатите.

@FLEGMA тука беше изборот меѓу Poco F3, Redmi note 11 pro и A52s.
Немам директно искуство но од она што го читав по форуми а исто така и на овој, кинеските телефони кои немаат вистински proximity сензор имаат проблеми при разговор и општо со апликации кои го користат тој сензор.

Ова беше deal breaker за мене.
btw
И Samsung нема вистински сензор но нема вакви проблеми. Тука и таму екранот не се буди кога го оддалечуваш од уво но тапкање или притискање на power button ја решава работата.

Иначе кинеските телефони, конкуренција на овој, на хартија и хардверски се подобри но мене не ми се ризикуваше. Едноставно немам време да чепкам и да оправам.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Јас земав А52с,мада една недела го користам само. Претходно А71 користев, горе доле исти ми се, А52с мислам има мат дисплеј. Од батеријата ни од А71 ни од А52с не сум презадоволен али за парите мислам е најдобро нешто што може да се земе а да гура 2,3години без проблем.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно