Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Јас во Центар (СК) поштарот не сум го видел од Јануари. Се картончиња во сандаче стигаат. Дури и за пратки што се 50 грама.

Штрајкот колку што знам беше предупредувачки, следниот ден им пуштија плата. Што ќе се дешава од 1-ви Ноември останува да видиме.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Денес дое кај мене во Тафталиџе, имав нарачано едно вакво за ~1$, ми го донесе дома

1635267379760.png

Атачменти

• 1635267356208.png
    1635267356208.png
    474,3 KB · Прегледи: 35

Slupcane

hello world
10 јуни 2017
69
31
Има некој искуство со враќање на пратка и колку време е потребно за да се врати до sellerot? Поминаа 20 дена од кога им кажав да ја вратат пратката, ја вратија во Центар од Карпош и од тогаш ништо. На телефон не креваат а во поштата во Карпош никој ништо не знае.

jvelk

hello world
16 февруари 2021
83
152
Ми се има случено повеќе пати да не добијам картонче и да добијам рандом повик од типот:
„Денеска ти е последен ден ако не ја земеш пратката ќе ја вратиме назад“.

И кога пробувам да им објаснам дека не сум бил известен за пратката и не можам да дојдам дента, стандард одговорот е:
1) не знам зошто не ти оставиле
2) дојди си сабајле види си со поштарот
Ајде еден нов апдејт, ми стига пратка од алиекспрес, ја проверувам на Следење на пратки и пишува дека е спремна за испорака од 8ми ноември (стигната во пошта од претходно ама статус спремна за испорака е од 8ми ноември). Таа недела, 3 пати одам во пошта (понеделник, среда, петок) и секој пат ми викаат дека нема пратка стигнато, требало картонче да ми стигне прво на врата... за да наредната недела дена ми стигне sms со текст „imate pratka od kina ve molam da dojdete vo posta da ja podignete". Се јавувам на бројот од кој што стигна пораката и ми вика: „Моја грешка, тука стоела цело време пратката јас не сум ја видела, дојди утре последен ден ти е, инаку треба да ја вратиме“. На ова одговарам дека ако можам да дојдам ќе дојдам, ако не да ја чуваат уште некој ден бидејќи сега ме известуваат, а претходно ми викаат дека нема никаква пратка. Утре дента ми врти друг број (ваљда тетката од друга смена) и истиот муабет, „дојди пратка имаш последен ден ти е, ако не дојдеш мора да ја вратиме“, и пак и ја објаснувам целата ситуација како одам 3 пати во неделата и ја нема пратката за на крај да ми се јават и да ми кажат дека е последен ден.
Нема абер со поштиве, ја се откажувам.

Pilsator

lurker
15 мај 2012
531
160
Препорачано писмо испрстено од тука за германија има начин за рб бројчето да се тракува до крај или ставено во вреќа ќе биде се што можам да видам? Фала

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Прошлиот месец праќав препорачано писмо за германија, следењето беше само до „ставено во вреќа“ а за понатаму не даде никакво инфо. Очекував за 5-7 дена да стигне до крајна цел но добив инфо дека писмото стигнало за 3 дена.

Pilsator

lurker
15 мај 2012
531
160
Прошлиот месец праќав препорачано писмо за германија, следењето беше само до „ставено во вреќа“ а за понатаму не даде никакво инфо. Очекував за 5-7 дена да стигне до крајна цел но добив инфо дека писмото стигнало за 3 дена.
Со повратен одговор ти беше испратено? Заборавив да го изберам тоа и сега не сум сигурен дека од пошта ќе ми дадат инфо до каде е

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Со повратен одговор ти беше испратено? Заборавив да го изберам тоа и сега не сум сигурен дека од пошта ќе ми дадат инфо до каде е
Не, тоа е поскапо, примателот ми јави накнадно.
Ќе стигне, без грижи.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Дечки има ли број од пошта кај што се јавуваат? Вртам на тие трите броја ГЦПС Скопје 2 ама безуспешно, а ми се одговорија на ЦРПС Скопје 1 само што тоа било за Ѓорче.

Ме интересираше да прашам дали можам да одам во пошта на железничка и да си подигнам пратки без картонче зашто поштаров во мој реон е жива превара. Изгубен случај. Четврт ден како стојат две исти пратки со статус Skopje2-DostavaOTK 1000,Vo Posta, следно е нели Испорачана. Ама претходно од пред месец дена друга пратка е испорачана, а ја нема се уште.

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.721
Дечки има ли број од пошта кај што се јавуваат? Вртам на тие трите броја ГЦПС Скопје 2 ама безуспешно, а ми се одговорија на ЦРПС Скопје 1 само што тоа било за Ѓорче.

Ме интересираше да прашам дали можам да одам во пошта на железничка и да си подигнам пратки без картонче зашто поштаров во мој реон е жива превара. Изгубен случај. Четврт ден како стојат две исти пратки со статус Skopje2-DostavaOTK 1000,Vo Posta, следно е нели Испорачана. Ама претходно од пред месец дена друга пратка е испорачана, а ја нема се уште.
Пријави го тоа дека е статус Испорачана а не си ја добил. Ќе те најде одма.

emmdee

hello world
2 ноември 2019
55
14
Dali nekoj znae sto se slucuva so naracki od anglija?

So godini naracuvav knigi preku book depository, mi stigaa za 2-3 nedeli standard ama vo posledno vreme ne ni doagaat cekajki so meseci. Za edna morav da im se javam i da mi pratat zamena kojasto stinga a originalot ne seuste

Pred mesec i pol pak naracav od kaj niv i pak seuste ne stigna. Ne znam dali da cekam uste mesec dena pa ako ne stigne pak da im se javat ama strav mi e da ne napravat posle blokada na drzavava

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
Dali nekoj znae sto se slucuva so naracki od anglija?

So godini naracuvav knigi preku book depository, mi stigaa za 2-3 nedeli standard ama vo posledno vreme ne ni doagaat cekajki so meseci. Za edna morav da im se javam i da mi pratat zamena kojasto stinga a originalot ne seuste

Pred mesec i pol pak naracav od kaj niv i pak seuste ne stigna. Ne znam dali da cekam uste mesec dena pa ako ne stigne pak da im se javat ama strav mi e da ne napravat posle blokada na drzavava
Ima zastoj, i jas ochekuvam narachka, vekje tri nedeli pominati otkoga e ispratena od bookdepository. Shtom pominat 30 dena od koga e ispratena knigata (dispatch), prati im email obavezno. Pomegju 30tiot i 40tiot den od dispatch time. Potoa nemaat obvrska da ti pratat nova pratka. Shtom ne pristignala za 30 dena teshko deka kje pristigne. Prati im sekako, ama posle 30tiot den od dispatch, predtoa ne. Posle oni neka si pratat interen track za da vidat kade se javil problemot. Ako e kaj nas, kje ima pretstavka od Royal Mail do MK poshta, pa neka si berat gajle poshtarite. Ne e tvoj problem ova.
Мислењето е автоматски споено:

Ima zastoj, i jas ochekuvam narachka, vekje tri nedeli pominati otkoga e ispratena od bookdepository. Shtom pominat 30 dena od koga e ispratena knigata (dispatch), prati im email obavezno. Pomegju 30tiot i 40tiot den od dispatch time. Potoa nemaat obvrska da ti pratat nova pratka. Shtom ne pristignala za 30 dena teshko deka kje pristigne. Prati im sekako, ama posle 30tiot den od dispatch, predtoa ne. Posle oni neka si pratat interen track za da vidat kade se javil problemot. Ako e kaj nas, kje ima pretstavka od Royal Mail do MK poshta, pa neka si berat gajle poshtarite. Ne e tvoj problem ova.
PPS. ako e problemot kaj narachatelot, odnosno ako narachatelot ja zel pratkata a kazhal deka ne mu pristignala, i toa se proveruva preku interniot tracking, vo toj sluchaj site naredni pratki kje ti gi isporachuvaat preku UPS ili slichno, pa kje si imash + davachki.

Последна промена:

emmdee

hello world
2 ноември 2019
55
14
PPS. ako e problemot kaj narachatelot, odnosno ako narachatelot ja zel pratkata a kazhal deka ne mu pristignala, i toa se proveruva preku interniot tracking, vo toj sluchaj site naredni pratki kje ti gi isporachuvaat preku UPS ili slichno, pa kje si imash + davachki.
Pred nekolku godini dvapati mi stignaa naracki preku UPS. Morav da se raspravam prvo do fersped zaradi cenata pa mi baraa potvrda od banka za plakanjeto a posle morav dur do ilinden kaj intime kancelarijata da odam da si go podignam. Za razlika od DHL ili fedex ne mozes da platis dopolnitelno da ti ja zavrsat oni celata procedura bez ti da se zamaras.

Dali e uste taka so UPS/InTime?

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
Pred nekolku godini dvapati mi stignaa naracki preku UPS. Morav da se raspravam prvo do fersped zaradi cenata pa mi baraa potvrda od banka za plakanjeto a posle morav dur do ilinden kaj intime kancelarijata da odam da si go podignam. Za razlika od DHL ili fedex ne mozes da platis dopolnitelno da ti ja zavrsat oni celata procedura bez ti da se zamaras.

Dali e uste taka so UPS/InTime?
Da, i jas imam nekolku skoreshni isti iskustva so niv. Kolku shto znam, na firmite od zapadna evropa povekje im se isplakja preku ups da prakjaat so courier service nakaj nas, poeftino im e izgleda preku niv.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508

Ако ти е статусот за достава НА ШАЛТЕР, тоа значи дека директно ја оставил на шалтер и можеш сам да ја подигнеш.
Ако не, оди позади кај поштарите, ќе те услужат и ќе ја најдат. Исто и доколку последниот статус стои испорачана, под услов да не те изработиле со тракингот од Кина.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Пријави го тоа дека е статус Испорачана а не си ја добил. Ќе те најде одма.
Успешно завршена работа. Тркнав вчера одма кај поштарите и ги земав. На боледување бил поштарот па затоа го немало одамна.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Ако ти е статусот за достава НА ШАЛТЕР, тоа значи дека директно ја оставил на шалтер и можеш сам да ја подигнеш.
Ако не, оди позади кај поштарите, ќе те услужат и ќе ја најдат. Исто и доколку последниот статус стои испорачана, под услов да не те изработиле со тракингот од Кина.
Ти благодарам во секој случај, вчера одма од шалтер ме упатија кај поштарите и се сѐ заврши без проблем.

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.721
Успешно завршена работа. Тркнав вчера одма кај поштарите и ги земав. На боледување бил поштарот па затоа го немало одамна.
Ок, само што е лошо дека стои статус Испорачана а не е. Ако не ја побараше, што ќе се случеше со пратката?

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Ок, само што е лошо дека стои статус Испорачана а не е. Ако не ја побараше, што ќе се случеше со пратката?
Не, ок си беше дека после статус "во пошта" како кај мене, следи "испорачана".
Доколку беше испорачана а не е, ме фаќа страв дека ако не е подигната недела дена тогаш ќе биде вратена за Кина.

Баш вчера прочитав постар пост од тука со некоја ваква ситуација и кај што можеле да му ја вратат пратката ако не дошол веднаш и ако не му се јавеле од пошта.
Само што го прочитав тоа и го здував патот до таму

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Не, ок си беше дека после статус "во пошта" како кај мене, следи "испорачана".
Доколку беше испорачана а не е, ме фаќа страв дека ако не е подигната недела дена тогаш ќе биде вратена за Кина.

Баш вчера прочитав постар пост од тука со некоја ваква ситуација и кај што можеле да му ја вратат пратката ако не дошол веднаш и ако не му се јавеле од пошта.
Само што го прочитав тоа и го здував патот до таму
Не можат да вратат пратка со статус испорачана. Може само да остане и да биде ,,заборавена" во некоја ,,фиока".

CBB_6

BBC
9 декември 2016
355
1.081
Ај серверот паднат, но шо му значи сега ова MKBITA, пратката од 1003 SKOPJE B денес оди во MKBITA.
Шо одделение им е тоа да не знај некој побогу?

Атачменти

• MKBITA.jpg
    MKBITA.jpg
    286,1 KB · Прегледи: 39

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Ај серверот паднат, но шо му значи сега ова MKBITA, пратката од 1003 SKOPJE B денес оди во MKBITA.
Шо одделение им е тоа да не знај некој побогу?

Мојата беше ист статус утрово, сега пред малце смени дека е во Битола (МК7000) скенирана.Барем така вика тракингот на Ројал меил страната.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно