Аирлија апгрејд! Како (претпоставувам) единствен слеп член на форумот кој што користи говорна програма (screen reader) за навигирање на форумот ќе ве замолам да се вратат следните функционалности кои што ги имаше во претходната верзија:Конечно вози на 2.0. Ситници и оптимизации се во тек, tnx на разбирање. Пријавувајте што не чини
Долните не исклучени горните работата. Ќе ги отстранам
<link rel="icon" type="image/png" href="https://forum.it.mk/data/avatars/m/3/3459.jpg" sizes="32x32" />
Ќе ги вратам, и ќе ги вратам да се прикажуваат и во теми, исто како претходно. Сајдбарот ќе биде ист.Ми фали сајдбарот со "Нови Теми", под оној "Нови Мислења". Toa е намерно тргнато или ќе се врати?
Најбитното xD. Ми се допаѓа изборот да се тргне она „На Пеце/Трајко ова му/ѝ се допаѓа“. Симболично е супер.А, и многу битна работа, информациите за PC-јата на членовите ги нема![]()
А зошто ми е сликата од @Avid како икона на форумов?
![]()
Можеби поради тоа што последното известување ми беше од него ама нелогично ми делува.
Кафе имаш од мене, бирај датум, локација, час итн.
Аирлија апгрејд! Како (претпоставувам) единствен слеп член на форумот кој што користи говорна програма (screen reader) за навигирање на форумот ќе ве замолам да се вратат следните функционалности кои што ги имаше во претходната верзија:
1. Листата на теми кога се прегледува некој под форум да бидат тагирани како headings. Во претходната верзија, сите наслови на теми беа Heading 3 <h3>, елементи. Истото важи и за темите кои што се покажуваат кога селектирам „Нови Мислења“. Со ова, многу лесно можам да навигирам од еден наслов на друг наслов со говорната програма без да треба да ги поминам сите други елементи како број на мислења во темата, кој го напишал последното мислење, дата итн.
2. Во претходната верзија, сите одговори во дадена тема беа тагирани како Block Quote елементи. Моментално, само цитатите се маркирани како такви, додека одговори кои што немаат некаков цитат во нив немаат. Говорната програма има shortcut, исто како со Headings, за навигација со Block Quotes. Така да, во претходната верзија со притискање на копчето Q имав можност директно да читам одговори на дадена тема. Моментално, имињата на членовите се како Heading 4, па можам да скокам помеѓу одговорите со тоа, но сепак треба да ги поминам и останатите елементи како број на мислење, титула на членот, датум на регистрација итн. додека да дојдам до контентот на самиот одговор кој што го напишал членот.
3. Формата за пишување на одговор во претходната верзија беше Text Field елемент, па за да дојдам до неа само притискав Е кое што е shortcut за скокање по Text Field елементи. Во новата верзија, претпоставувам има некаков врапер како некаков вид на Rich Text форма, па доколку може да се врати бејзик едиторот за брзи одговори би било екстра. Моментално не можам да дојдам на текст едиторот без да ја поминам цела страна па да дојдам до делот најдолу каде што тој се наоѓа, или пак да притиснам на Одговори за да му реплицирам на некој член.
Се надевам ќе може да ги средиме овие проблеми за да се зголеми пристапноста на форумов! Доколку имате било какви прашања, или пак нешто треба да се тестира со screen reader, слободно кажете![]()
Контрадикторен се насловот и описот.
Во описот пишува дека треба да се отштиклира за да се сокријат, а насловот наведува дека треба да се штиклира.
Погледнете го атачментот 91496
Ја сум крив, такви глупи преводи има на фрази што сум ги правел ја пошо сум неписменТака пишуваше, така преведовме. Ако било ПРИКАЖЕТЕ, ќе пишевме ПРИКАЖЕТЕ.
Но имаше некои стрингови што се користат на повеќе места, на некои изгледаат во ред, на некои не. За тоа нема решение. Не знам дали ова беше еден од тие.
Отштиклирај ја и ќе го снемаУште мениво од лева страна да се тргне за почеток и ќе биде супер.
П.С штиклирана ми е опцијата "Скријте лево мени".
Ова ме повреди...ако може да каже некој која "фаца" ви е favicon на форумов моментално !??
Отштиклирај ја и ќе го снемаЗвучи шашаво, али функционира
![]()
3/10Зошто додека е отворена некоја тема, десно ја нема листата со нови теми/мислења?
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден