Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Одлични зделки и препораки за хардвер

toshex

the fool
18 септември 2013
6.607
8.253
Мелмак
Мислам дека @toshex имаше нарачувано од Visionstudio да му донесат некои што носат ствари од Икеа во МК...

Одамна беше тоа (пред 2-3 години) и следно коа ги прашував за нарачка од некоја друга продавница годинава неќеа да ми направат услуга.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Би одела до Шведска за монитор? xD

Би ризикувал да бев на буџет, ама бидејќи го вреднувам мониторот за најважен дел од системот и присобрав некој денар, планирам да земам LG панел. НО, зачуден сум од цената и зошто им е толку ниска. Треба да проверам кој им ги прави панелите.

Врска неам зошто се толку ефтини, јас тогаш кога истражував пред да го земам мониторот, прочитав дека биле едни од подобрите фирми за монитори и прочитав добри ревјуа, затоа се одлучив.

Пиши кога ке го земеш ЛЏ-то, кратко ревју.

И

Избришан член 42370

Гостин
Да ги прашам членовите што купиле IPS 144 Hz за ~200 евра, каква е униформираноста на овие монитори со backlight bleed? Ретко е да се најде добро парче со минимален backlight bleed кај поскапите монитори, па затоа и ме интересира во овој ценовен ранг како се одвиваат работите. Дополнително да разјаснам, не се изразувам за IPS glow, тоа е типичен феномен кај IPS панелите, еве појаснување.

Дополнително, видете што се дешаваше во оваа серија пред неколку години, на прилично доста скап монитор.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
Од ComputerUniverse ќе купувам монитор за себе и споредував цени. Ми излегоја два нов јапонски бренд монитори коишто на хартина се доста добри а имаат доста ниски цени за тие особини. На интернет читав, луѓе кажуваат на некој му се годеле на некој не, ама ако би бил со ограничен буџет, би ризикувал.

https://iiyama.com/gl_en/compare

https://www.computeruniverse.net/en/c/computer-office/monitors-2?sortBy=Prod-ComputerUniverse_price_asc&range[facets.Bilddiagonale.valuesDisplayOrder]=148:150&range[facets.MaximaleRefresh-Rate.valuesDisplayOrder]=7:&refinementList[facets.Aufl%c3%b6sung.values][0]=3440 x 1440

За карактеристиките што ги нудат, 34 Ultrawide, VRR Tech, 1440p, 144Hz, РЕКЛАМИРАН response rate 1ms, едниот IPS другиот VA, едниот 467 евра другиот 499 евра, сметам дека се многу добар облог. Следниот IPS панел со овие карактеристики е постар модел од LG UltraGear по цена од 767 евра.

Jaс лично ќе одам на безбедно со проверен бренд, но за некој што е на ограничен буџет можеби е добра идеја. Секако онлајн има доста рецензии може да се прочита.
има во нептун дури 3

DareDevil

hello world
25 април 2011
278
298
Да ги прашам членовите што купиле IPS 144 Hz за ~200 евра, каква е униформираноста на овие монитори со backlight bleed? Ретко е да се најде добро парче со минимален backlight bleed кај поскапите монитори, па затоа и ме интересира во овој ценовен ранг како се одвиваат работите. Дополнително да разјаснам, не се изразувам за IPS glow, тоа е типичен феномен кај IPS панелите, еве појаснување.

Дополнително, видете што се дешаваше во оваа серија пред неколку години, на прилично доста скап монитор.

На двата панели на AOC 24G2U немам никаков bleed. Ќе пробам подоцна да ти доставам слика/видео да видиш.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.849
34.066
roka.mk
Како е ова со царини, ддв и чуда?
ГО праќаат по dhl saver и ти стига преку пошта. А се што стигнало преку пошта од кај нив не ме царинеле. Царинат само они лоповине dhl express.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ништо друже не плаќаш. ТИ стигна пакет на домашна адреса, потпишуваш и си го зимаш.
Имам порачано и стигнато без никакви трошоци.

1. Габарит
2. Тежина

Ради ова не те царинеле

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Ништо друже не плаќаш. ТИ стигна пакет на домашна адреса, потпишуваш и си го зимаш.
Имам порачано и стигнато без никакви трошоци.
Нема шанса да не платиш ништо освен ако ти се има посреќено на царина. За ССД специфично мислам 18% ДДВ беше. Досега неколку пати имам нарачано и ми ги имаа царинето сите пратки.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Нема шанса да не платиш ништо освен ако ти се има посреќено на царина. За ССД специфично мислам 18% ДДВ беше. Досега неколку пати имам нарачано и ми ги имаа царинето сите пратки.

Има, ако е мало пакување

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

5% е за дискови нема царина само ддв

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.743
3.423
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
А добро тие 5 или 18 сеедно, кај се плаќаат? у стил доплаќам во пошта или треба да одам по институции.

Не сум плаќал до сега пратки со даноци и царини..

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.033
1.845
Скопје
А добро тие 5 или 18 сеедно, кај се плаќаат? у стил доплаќам во пошта или треба да одам по институции.

Не сум плаќал до сега пратки со даноци и царини..
директ на поштарот или на шалтер на пошта со обична пошта немаш заебанции ко со курирските

Не навлегувам поради која причина не царинеле, битно не царинеле, и го споделувам тоа со вас.
да ама лошо го кажуваш, ко дека никад не плаќаш, а не дека е твое искуство и дека е уствари како ти се погоди денот кога поминува низ царина ..
иначе мене лично ми царинеле ссд пример (со обична пошта) а не ми царинеа и ми донесоа на врата цела катана од јапан 120 см. така да ни тоа мало големо не е секад фактор :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.849
34.066
roka.mk
да ама лошо го кажуваш, ко дека никад не плаќаш, а не дека е твое искуство и дека е уствари како ти се погоди денот кога поминува низ царина
убаво го кажувам. До сега пратките што ми стигнале од bhphotovideo преку dhl saver не ми биле наплатувани на пошта (6-7 на број) а биле со најразлични прозиводи. Што не е случај со dhl express каде што дерат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно