Да не беа копаните карти уште голем број од гејмерите во Македонија ќе гејмаа на GT730 или некое слично шпоре на дрва.
Молчи шо си во право иначе не знам шо ќе превме, за 4500 шо карта ќе купиш нова и шо игри на неа ќе можиш да играш???Да не беа копаните карти гејмерите ќе си купуваа нови карти и немаше да им цркаат.
Многу си напнат на копачиве,многу гнев во тебе има,толку ли некој те заебал од копачиве?Еве на форумов јас не сум слушнал до сеа на никој,што земал карта од копачиве да му рикне,ако имаш ти или некој друг искуство нека сподели.Да не беа копаните карти гејмерите ќе си купуваа нови карти и немаше да им цркаат.
Да не беа копаните карти уште голем број од гејмерите во Македонија ќе гејмаа на GT730 или некое слично шпоре на дрва.
Многу си напнат на копачиве,многу гнев во тебе има,толку ли некој те заебал од копачиве?Еве на форумов јас не сум слушнал до сеа на никој,што земал карта од копачиве да му рикне,ако имаш ти или некој друг искуство нека сподели.
Искрено до сега не сум слушнал,некој да земал копана карта и да му рикне,затоа и прашав мислев да не имаш некое искуство,па да го споделиш.Лоша моја проценка тогаш не било гнев се извинувам,мислев дека нешто ти се има случено со некој од копачиве со карта некоја,затоа и те цитирав.Се согласувам потполно со тебе за проценките,неможе карта што си ја купил пред 1 год на СТАРО да незнаеш по која цена да ја продадеш,барем не на форумов,90% секој ден следиме цени,и по огласите и тука,така да горе доле ги знаеме кој се цените,не само на графичките карти,него и на други компоненти.Да не беа копаните карти гејмерите ќе си купуваа нови карти. Вака со пенисите во рака.
Ако не си слушнал не значи дека нема. Само не се пријавува, а бајаги од картиците завршуваат надвор од форум. Мене не ми има цркнато до сега. Гнев нема никаков само не се сложувам со методите што се користат и работи што се преќутуваат. Отвараат намерно проценка и истите тие сами си даваат проценки, договорено и координирано. Само не чуди ако се толку картиците добри, дури и толку добри што испаѓа дека и се оплеменети зошто тогаш ги продаваат, зошто не си ги копаат и понатаму.
Искрено до сега не сум слушнал,некој да земал копана карта и да му рикне,затоа и прашав мислев да не имаш некое искуство,па да го споделиш.Лоша моја проценка тогаш не било гнев се извинувам,мислев дека нешто ти се има случено со некој од копачиве со карта некоја,затоа и те цитирав.Се согласувам потполно со тебе за проценките,неможе карта што си ја купил пред 1 год на СТАРО да незнаеш по која цена да ја продадеш,барем не на форумов,90% секој ден следиме цени,и по огласите и тука,така да горе доле ги знаеме кој се цените,не само на графичките карти,него и на други компоненти.
Да не беа копаните карти гејмерите ќе си купуваа нови карти. Вака со пенисите во рака.
секоја компонента си има животен век во просек во часови. Конзумерскиот хардвер добива гаранција од 1,2 или 3 години на пример а е дизајниран да работи по 8 до 12 часа на ден и гаранцијата го следи тоа сценарио. Ако не беше ова вака зошто ја намалија гаранцијата на картите во екот на копањето?Вентилатори, кондензатори, мосфети се деловите кои откажуваат, не поради тоа дали се копани или не, туку им дошол денот.
Mene mi ima riknato, te. riknata(falicna) si bese koga mi ja prodadoa na nekoj nacin.
Da pojasnam, clenot sto mi ja prodade ne mi kaza deka mi ja dava so moduvan bios i windows mi pravese problem, posle saati i saati istrazuvanje sto e rabotata svativ, pa potoa staviv fabricki bios, i so toj bios pri igri posle 5-10 min pojuvavuase BSOD valjda nemase dovolno silikon veke da tera so fabricki klokovi i naponi. Se slusnav so clenot se soglasi da ja vrati no samo odkako ke odbie 15$ zatoa sto ne sum go zacuval kopackiot bios koj bil platen 15$, ova malku cudno mi bese bideki clenot imase mnogu takvi karti i mozese samo da copy-paste od drugite ama ajde ok se soglasiv, podobro 800 den zaguba odkolku 5000, valjda toa bese taksa za "negovoto potroseno vreme"... a moeto potroseno vreme i nervi ? ama jbg taka ti e koga si fakas rabota so kopaci, posle toa si rekov nikogas veke. Da ne zboram za sostojbata na kakva mi ja dade kartata.. motor na golf 3 1.9 TDI posle 20 godini rabota ne e tolku valkan.
Da ne ispadne deka shiram omraza, ne e toa celta, znaev na sto sum koga ja kupuvav, deka si nosi mal rizik takva transakcija, i ne se pozaliv nitu pisav negativno iskustvo so clenot... ama ne gi velicete kopanite graficki deka se super provereni i odrzavani graficki vo odlicna sostojba.. se znae deka toa se maceni delovi...
секоја компонента си има животен век во просек во часови. Конзумерскиот хардвер добива гаранција од 1,2 или 3 години на пример а е дизајниран да работи по 8 до 12 часа на ден и гаранцијата го следи тоа сценарио. Ако не беше ова вака зошто ја намалија гаранцијата на картите во екот на копањето?
Хардверот се амортизира со користење и црка од амортизација а не дека „му дошол денот“ или така и рекле наречниците кога се родила картата во фабрика.
А тоа дека ги одржавале картите, им баеле и што уште не, тој муабет немојте тука ви се молам. Ако е така тогаш не ги продавајте, копајте ги слободно ехеее уште колку биткоин има за копање.
Овие копаните ти се како кола со враќана километража, чипувана, сервис не направен од како е купена...Исто е и со увозот на коли, ако не увезуваа толку коли, сите ќе си купуваа коли на ново од салон, а вака, со пенисот во рака. Буквално секој може да си дозволи кола од салон, ама овие дилериве на половни ја матат работата...
Овие копаните ти се како кола со враќана километража, чипувана, сервис не направен од како е купена...
Бар кога се огласуваат копани карти, се нагласува тоа во описот? Или по екстра ниска цена се продаваат тие копаните?
Не е точно дека хардверот има работен век во саати, денови недели или месеци.
ОК мобилни. Едниот некој модификуван ром, оверклокуван, 24/7 работен на макс во само една апликација.Да се нагласува, Да се продаваат по екстра цена. И не ти е добра споредбава. Воопшто, подобра споредба ти е со два исти мобилни телефони, каде едниот е користен 24/7 а другиот е чат пат од време на време. Која е разликата помеѓу двата, освен батеријата која во случајов со графички е ирелевантна
Намалија гаранција препродавачите и увозниците на графички бидејќи многу нубци врска немаа како треба да управуваат со тие карти.
Асус 3 години, МСИ, ГИГАБАЈТ, АСРОК сафирки 2 год, xfx powercolor 1 god.
бидејќи прва причина за БСОД на карта е грешен биос. Може си погодил моделот и меморијата, но различни ревизии имаат различни тајминзи на меморија. Плус повеќето од вторите ревизии на карти имаат мешана Hynix-elpida, hynix-micron меморија а во ГПУЗ и други апликации ги кажува како сингл мемори тип.
Зошто? Што има врска ако не знаеле да управуваат со картите?
Ми кажуваш дека сите сте искрени тука и дека ако некој од вас е нуб ќе рече дечки еве копана карта ама јас сум нуб и не знам како да управувам со картата?![]()
бидејќи картите беа увезени по црни канали, од странски држави, каде кај нас гаранцијата е неважечка. Секоја карта што ти ќе му ја вратиш на препродавачот, тој треба да ја извади од државава, да ја испрати до тоа место, а тоа кошта пари. Слично како гаранциите по ледиком мобеликс и останати мобиљари. Непостоечки.
Не се сите искрени, фала богу, но да ги ставаш сите во исти кош, па и не е добро нели?