Ако не се снајдеш пиши ППСакам да извадам 20.000$ преку пајонир на банка, дали е можно, кој е процесот и колку би требал да платам данок.
Парите се од истаграм акаунти.
МораМора/треба да се пополни ?
А во случај да немаш бизнис? И мене ме гњави истово, го имав поврзано со амазон, иако не повлекувам пари.Мора
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Не мора. Скоро година дена го користам без пополнување, никаков проблем со примање паре и користење после
Има провизија за конверзија околу 3%, одсекогаш ималоОдамна немам пазарувано кај нас со пајонер картичката, на времето (пред 1 година) не наплаќаа никаква провизија, има некоја промена?
Не знам девизи некој да извадил од банкомат во МК?
The following daily limits apply to Payoneer branded cards:Во ред, детално тогаш: дневен лимит на мкд во Македонија и еур во Грција?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не знаеме да ли си се зазнал. Тоа зависи од тебе во која валута ги примаш парите најчесто во таа да ти биде картичката. Ако работиш на сервиси како апворк фајвер и слично тогаш усд, ако работиш за еден клиент кој е од еу и те исплаќа во евра тоагаш еу картичка... тоа е тоа во принцип.Можеби е одговорено прашањево некаде по форумов, ама не успеав да најдам иако барав некое време.
Извадив картичка од Payoneer но имав дилема дали да биде во USD или во Eur. Одбрав USD па не сум сигурен дали се зезнав. Некој со исксутво која е разликата во која валута ќе ти биде картичката?
Ви благодарам
Клиентот е од УСА и плаќа во УСД. Пари уште не знам како ќе вадам, ги следам сите споделени мислења на оваа тема па ќе видиме за месец/два.Не знаеме да ли си се зазнал. Тоа зависи од тебе во која валута ги примаш парите најчесто во таа да ти биде картичката. Ако работиш на сервиси како апворк фајвер и слично тогаш усд, ако работиш за еден клиент кој е од еу и те исплаќа во евра тоагаш еу картичка... тоа е тоа во принцип.
Добро е некогаш да ги имаш и двете, ама зависи како ти се клиенти и како ќе ги трошиш парите. Ако вадиш во денари и ако ти се УСА клиенти, не ти треба EUR картица.Можеби е одговорено прашањево некаде по форумов, ама не успеав да најдам иако барав некое време.
Извадив картичка од Payoneer но имав дилема дали да биде во USD или во Eur. Одбрав USD па не сум сигурен дали се зезнав. Некој со исксутво која е разликата во која валута ќе ти биде картичката?
Ви благодарам
Долар/евро е доста поволна конверзија ако се прави на Payoneer иначе.АКо ти е од амер тогаш во долари нема што тука. Од кај и да вадиш од европа ќе ти наплаќаат конверзија долар/евро или долар/денар... како и да се свртиш губиш пари.
Zdravo. Kje mozhe li da mi dadete info vo vrska so payoneer registracija. Na posledniot chekor mi bara swift i IBAN od smetka shto znachi deka bi imalo povrzanost so smetkata i treba regularno da se plakja danok?Не знаеме да ли си се зазнал. Тоа зависи од тебе во која валута ги примаш парите најчесто во таа да ти биде картичката. Ако работиш на сервиси како апворк фајвер и слично тогаш усд, ако работиш за еден клиент кој е од еу и те исплаќа во евра тоагаш еу картичка... тоа е тоа во принцип.
Не! Милион пати е одговорено прашањево.Zdravo. Kje mozhe li da mi dadete info vo vrska so payoneer registracija. Na posledniot chekor mi bara swift i IBAN od smetka shto znachi deka bi imalo povrzanost so smetkata i treba regularno da se plakja danok?
The following daily limits apply to Payoneer branded cards:
These daily limits are set in accordance with regulations set by Firstchoice Pay, MasterCard, and our regulators and cannot be increased. Specific ATMs may impose withdrawal limits of their own, as set by the bank operation the ATM.
- You can make up to 30 ATM withdrawals for a total of $5000.
- You can make up to 30 point of sale transactions for a total of $2500. (Point of sale transactions include purchases in stores and online, cash disbursements, and bank teller withdrawals.)
- The total daily spending limit of your Payoneer card is $5000.
Извор
Имаш лимит по трансакција на македонските банкомати.
За банкоматите кои се полнат со банкноти од 1000 денари лимитот е 30 или 40 банкноти односно 30000 и 40000 денари.
За банкоматите кои се полнат со банкноти од 2000 денари лимитот е 30 или 40 банкноти односно 60000 или 80000 денари.
1. НЛБ, СТБ за другите прашај, јави се. Имај во предвид дека сега се празнат брзо.1. Може ли информација кои банкомати се полнат со банкноти од 2000 денари?
2. На кои банкомати е најисплатливо да се вадат пари, односно каде има најмала провизија? Се извинувам ако е одговорено веќе на ова прашање, ама од време на време се менува ситуацијата.
3. Очекувам да ми стигне Payoneer припејд картичка (на мејл пишуваше проценка дека ќе стигне од 9-ти до 20-ти април). Знае ли некој дали периодов стигаат нарачки од странство или е многу проблематично заради коронава?
1. НЛБ, СТБ за другите прашај, јави се. Имај во предвид дека сега се празнат брзо.
2. Висината на провизијата и курсот на конверзија ги одредува пејонир. Има висока провизија и лош курс на конверзија. Од овие причини одамна не ги користам. Нашиве банки за користење на банкоматите може симболична сума од 5 евра да ти земат. НЛБ порано не наплаќаше, сега 300 денари зимаат по трансакција. Која банка и да ја користиш ќе те извести пред да ја направи трансакцијата колку ќе ти наплати.
3. Нарачки со платен шипинг од $50 стигаат до врата за еден работен ден. Во случајов малку веројатно дека ќе ти стигне на време.
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB SILICON POWER A55 SP001TBSS3A55S25
8.200,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 20m Gray Secomp, 21.99.0120-20
516,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден