Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Туторијал Водич при купување на Android TV Box

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Stalker ili ministra najdobro funkcionira na mag. Momentalno mag 351 go jade bilo koj Android box. Dzabe ti se tie stb emulatori i gluposti na android.

Magot e strasno optimiziran na toj hardware/software. Na hardija androidot izgleda mn mokjen no vo praksa magot e sovrsenstvto

Timeshift i vod zavisi od ip provajderot dali go ima kako opcija na ministra, ne od boxot.

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk
Отвори YT ревјуа за Z8 и изгледај ги, не збори на памет.

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
Отвори YT ревјуа за Z8 и изгледај ги, не збори на памет.

Ne zboruvam jas na pamet. Ti kazuvam od iskustvo, ostaj ti revjua. Momentalno za iptv vrv resiver ti e mag, se drugo e boranija. Ostaj na hartija dzabe pravis sporedbi. Ako sakas da go vrzes na ministra preku emulatori togas toa e tvoj problem.

Zemi mag 351 i toj androidot testiraj i sam kje se uveris koj tropa gluposti

150 evra za android box :) gospod da cuva

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk

DareDevil

hello world
25 април 2011
278
298
It was about f*cking time...

Првиот бокс со Amlogic S922X е пуштен во продажба и резултатите првично се прекрасни.

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
А најдобро разглобување на тв боксови има на коди форумот. Дечкото што ја почнал темата е фрик, го следам веќе некоја година, има испитано мнооогу ствари. Препорачано четиво START HERE - Pick the Right Kodi Box (updated Nov. 2018)

И на крај, што предлага дечкото освен MAG?

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Вреди ли Apple TV 3rd Gen за некои 25-30 еур?
Брка работа за IPTV и слично? Или подобро да земам некој андроид бокс?

MartinGR1MR

hello world
14 јуни 2014
165
71
Prijateli,imam eden android box doma ne go koristev oddamna sea se nakaniv da go uklucam.Go povrzav so hdmi vo TV-to i go pustiv u struja.Sveti sina lampa na boxot,i na TV-to pokazuva signal 1920x1080 60p,ama slikata stoi crno.Zaeban e boxot skroz na skroz,nemoze da se koristi ili ima nekoj lek

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Дечки, кажете не прескап бокс (злавно за IPTV) а да не е MAG?

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Изборот се сведе на Minix U9-H или MiBox S 4K

Имам опција да го земам U9 за некои 70 еур од Германија, што е иста цена како Mi Box.
Пошто прв уред ќе биде што го купувам, кој би бил подобар избор од овие два?
Ќе повторам, примарно ми е iptv па после коди.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Изборот се сведе на Minix U9-H или MiBox S 4K

Имам опција да го земам U9 за некои 70 еур од Германија, што е иста цена како Mi Box.
Пошто прв уред ќе биде што го купувам, кој би бил подобар избор од овие два?
Ќе повторам, примарно ми е iptv па после коди.

Било кој од боксовиве има Mytv Online 2?

Има некаква dedicated middleware андроид апликација?

Formuler-ot има, затоа и се препорачува - Mytv Online 2. Ако нема џабе ти се. Ова е врвот од IPTV апликација, одлучи се кој IPTV сервис ќе го користиш и види на неговиот форум која апликација/бокс го препорачуваат.

Formuler Z8 е врв.

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Било кој од боксовиве има Mytv Online 2?

Има некаква dedicated middleware андроид апликација?

Formuler-ot има, затоа и се препорачува - Mytv Online 2. Ако нема џабе ти се. Ова е врвот од IPTV апликација, одлучи се кој IPTV сервис ќе го користиш и види на неговиот форум која апликација/бокс го препорачуваат.

Formuler Z8 е врв.

Дали за Mytv Online 2 ти треба платен IPTV сервис или има интегрирано бесплатни канали во самата апликација?

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Дали за Mytv Online 2 ти треба платен IPTV сервис или има интегрирано бесплатни канали во самата апликација?

Да треба платен иптв сервис, mytv online 2 го има само на формулер на ниеден друг бокс ја нема апликацијата.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
@smole Друже од кај го зема формулерот?

Од риселер на иптв од нет, ама ми стигна во ЕУ, не во МК.

Да треба платен иптв сервис, mytv online 2 го има само на формулер на ниеден друг бокс ја нема апликацијата.

Некаде на reddit читав дека MYTV Online 2 го имало и на уште еден бокс (нормално пиратиран некако) али јас со тоа не би си играл (купил) утре да не снема поддршка и да останам на врзија Х.

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Дали има шанса овие боховите на Телеком Арис ВИП1002 што ги даваат за мах тв да се инсталира Андроид оперативен?

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Ми се зголемија апетитите, и сега размислувам за Nvidia Shield

Nvidia е околу 150 еур додека Minix Neo U9-H го имам за 70 еур.
Знам дека е моментално врв Nvidia ама дали е голема разликата во перформанси, и што читав последно е дека нема апдејти повеќе за овој модел на Minix.
Да не останам заглавен на стара верзија.

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Јас имам шилд, сега имам и ми бох с, не гледам разлика двата се брзи а разликата е 140евра.

Епа тука е заебот, ако не е Shield, сите викаат Mi Box S. Ако гледаш ривјус, и читнеш по некои форуми, ќе предложат Mecool КМ3, како побрза со повеќе рам опција на Ми бокс.
Не можам да одлучам.

Mao

user
5 јуни 2007
1.341
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Епа тука е заебот, ако не е Shield, сите викаат Mi Box S. Ако гледаш ривјус, и читнеш по некои форуми, ќе предложат Mecool КМ3, како побрза со повеќе рам опција на Ми бокс.
Не можам да одлучам.

Па нормално дека ако читнеш и гледаш ривјус до недоглед нема да можеш да одлучич. Сите боксови со иста хардверска конфигурација се малтене исти. Марка модел а у нема врска ваљда. Ја имам MXR Pro 4k со 4 гига рам и 32гб ром, quad core и го нема да зуцне.

Треба да решиш што ќе користиш на него и аналогно на тоа да знаеш колку гига рам ќе ти треба, ром и сл.

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Јас имам шилд, сега имам и ми бох с, не гледам разлика двата се брзи а разликата е 140евра.

Си користел претпоставувам iptv на ми боксот така? Функционира без проблем?
Значи освен игри и порт за ethernet, нема да видам голема разлика меѓу тие два уреда?

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Си користел претпоставувам iptv на ми боксот така? Функционира без проблем?
Значи освен игри и порт за ethernet, нема да видам голема разлика меѓу тие два уреда?

Ке го осетиш вентилаторот само на шилдот некогаш е стварно бучен...друго нема разлика

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Јас бев ептен загреан за Mi box S пошто сум и презадоволен од Mi A2 мобилниов, ама кога видов дека нема ethernet порта кренав раце. Шубе ми е да земам тв бокс и да гледам IPTV и стримови преку WIFI. Мислам дека иако е можеби пофраерски да нема ethernet порта и од дизанерски аспект, од практична гледна точка може да биде потенцијален проблем.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.406
5.559
Ако само е за гледање видеа/филмови, нема никаква разлика да се забележи. Напротив, преполни се форумите со проблеми што се јавуваат во специфични ситуации.

Ако е за игри е друга работа, ама па игри и андроид бокс некако не ми идат заедно.

IPTV нема никаков проблем да оди преку вифи. Исто е како да гледаш јутуб. Проблемите започнуваат кај содржина со од некаде 50 мбпс па нагоре. Иптв е на една десетина па и помалку од тоа.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно