Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Со здравје да те служи. Брзо опоравување на грлото ти посакуваме.

Инаку да кај мене комшиите повикаа пожарна. Ова е мадафака атомизер. Аромата е страхотно нешто. Прв пат добива олку добра димензија.

Погледнете го атачментот 75160

@Sharlovski во право беше брат. Ова е лудило. Не е мој стил и нема да се користи често. Но кога ќе затреба има да ме вознесе прописно. Али 3мг ник е прееемногу. Мора да се прави нов микс. И за тоа беше во право.
Со убаво да те служат,си ги наредил во формација за напад напред :)

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
@gokica, го мерев и ми траеше 50 тргања, 0.12-0.13 грама на повлекување, ~100 вати, не сум имал до сега толку голем потрошувач, како ви испадна математиката тебе и на @MikickoHC не знам, можда тој мисли на бејбито за економичноста?

Овој танк/греач ми беше репер за сите RDA што сум ги купил, се стремев со билдови да го достигнам вкусот на TFV8цата, 95% од случаите не можев, секогаш фалеа некои ноти, најмногу ми страдаше грлото од тестирање а и доста се нервирав, на почеток мислев дека јас ја грешам и не го вадам максимумот на RDAта и дека не е можно готов греач да вади подобар вкус од homemade билд... грешев, видов дека најголем дел од истите се напумпани реклами, фалења и производи на рецензери.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
@gokica, го мерев и ми траеше 50 тргања, 0.12-0.13 грама на повлекување, ~100 вати, не сум имал до сега толку голем потрошувач, како ви испадна математиката тебе и на @MikickoHC не знам, можда тој мисли на бејбито за економичноста?

Овој танк/греач ми беше репер за сите RDA што сум ги купил, се стремев со билдови да го достигнам вкусот на TFV8цата, 95% од случаите не можев, секогаш фалеа некои ноти, најмногу ми страдаше грлото од тестирање а и доста се нервирав, на почеток мислев дека јас ја грешам и не го вадам максимумот на RDAта и дека не е можно готов греач да вади подобар вкус од homemade билд... грешев, видов дека најголем дел од истите се напумпани реклами, фалења и производи на рецензери.

Можеби е до начинот на кој тргаме т.е. должината на повлекување. Кај мене се кратки тргања. Никотинот во течноста со која го пробувам е висока.

Сношти имав три пуш паузи и течноста остана на две цртки од коилот па дополнив.

Ова е за мене нова област и сепак треба да го научам како ќе ми одговара најмногу. Верувам дека со помалку никотин ќе оди повеќе течност но ќе почувствувам и уште повеќе арома.

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Можеби е до начинот на кој тргаме т.е. должината на повлекување. Кај мене се кратки тргања. Никотинот во течноста со која го пробувам е висока.

Сношти имав три пуш паузи и течноста остана на две цртки од коилот па дополнив.

Ова е за мене нова област и сепак треба да го научам како ќе ми одговара најмногу. Верувам дека со помалку никотин ќе оди повеќе течност но ќе почувствувам и уште повеќе арома.
Прав си, не зедов во предвид дека многу е 3ка никотин плус не си научен на ваков тип на вејп.

AleX Vapes

read-only
29 јуни 2017
21
25
I jas da se pofalam stigna bombata
Acrohm FUSH i EDC Orage
No.1 kombincija
6edcff97bb20fb93d541448100159bfa.jpg

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Овие новиве модови ме потсетуваат на трејлерот за Cyberpunk 2077.

Со здравје да се служиш момак

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ми стигна Primo Mini-то. Вака изгледа убаво, полесен е за разлика од Vtwo Mini (тој па железо е).

Имаше мал проблем конкретно со овој атомајзер. Оригиналниот фирмвер даваше одвреме на време Atomizer Short од чиста мира. После видов на нет и други се жалеле, очигледно дека не е хардверот во прашање затоа што со Arctic Fox фирмверот (кој и онака секако ќе го ставав) нема проблеми. А сигурен сум дека и Dwarv-от е ок затоа што го тестиравна 3 други модови.

Како и да е, изгледа убаво (карбонот е налепница нормално), лесен е ама прв ден впечаток е дека повеќе ми троши батерија споредбено со пиковците е Vtwo.

Eкранот мислам дека е истиот со на VTwo, само што овој има заоблено стакло и го прави да изгледа огромен (а уствари не е), особено од подалеку.

IMG_20190521_020001.jpg
IMG_20190521_020030.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Создравје и наздравје.

Кога сме кај Арктичката лисица, јас одамна ги користам ноќните градби, односно бета верзии.

Кај ваков софтвер што се развива релативно аматерски (во поглед на соработката меѓу авторите, ако ги има повеќе) и контролата на верзиите (што е речиси непостоечка) нема голема разлика меѓу ноќни и дневни градби (builds), односно авторот ќе си земе некоја верзија и ќе ја прогласи за дневна (редовна). И онака одамна нема пуштено дневна верзија, не знам од која причина. Ноќните верзии немаат овозможено дебагирање, на пример, и по мое мислење воопшто не се разликуваат од дневните.

Се разбира, и ноќните се флешуваат со вообичаените NFE Tools, а кому му е шубе може да си ги користи дневните градби на Arctic Fox и Red Panda (верзијата на Arctic Fox за модови со колор екрани).

Во сите линкови најновите работи се најгоре.

[edit] Ај да биде малку поопшто за Arctic Fox, ова е домашната страница и ако малку се скролне надолу ќе се види кои уреди се поддржани (но во ноќните верзии често додаваат нови).

Овде е упатството за работа со Арктичката лисица, што во моментов води до овде, а од таму може да се симне во различни формати или да се чита на лице место.

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ми стигна Primo Mini-то. Вака изгледа убаво, полесен е за разлика од Vtwo Mini (тој па железо е).

Имаше мал проблем конкретно со овој атомајзер. Оригиналниот фирмвер даваше одвреме на време Atomizer Short од чиста мира. После видов на нет и други се жалеле, очигледно дека не е хардверот во прашање затоа што со Arctic Fox фирмверот (кој и онака секако ќе го ставав) нема проблеми. А сигурен сум дека и Dwarv-от е ок затоа што го тестиравна 3 други модови.

Како и да е, изгледа убаво (карбонот е налепница нормално), лесен е ама прв ден впечаток е дека повеќе ми троши батерија споредбено со пиковците е Vtwo.

Eкранот мислам дека е истиот со на VTwo, само што овој има заоблено стакло и го прави да изгледа огромен (а уствари не е), особено од подалеку.

Погледнете го атачментот 75293
Погледнете го атачментот 75294
Убаво изгледа. Со убаво да си го користиш

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Дечки стигна догистиле 2к16 схк,дајте предлог за билд. Со 28 мица кантал и 28мица стеел?

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Мислев на оптимална омажа,дали со кантал или челик на вати ке го возам..незнам уште со темп контрол да функционирам,само што ми стигнаа челичните жици

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема универзална оптимална омажа, односно има оптимална омажа за човек. Таа омажа што ти одговара (белким досега знаеш дали сакаш високи или ниски оми, во границите на МТЛ) е најдобра за тебе.

Но кај догито си малку ограничен со димензиите, и со дијаметарот на намотката (2,5 мм според мене е максимум; 3 мм може ако си ептен сигурен дека нема да ја мрднеш намотката никогаш во живот; со 2мм има најдобар вкус, но може да има премалку памук во каналите и да тече, освен ако не го пренабиеш) и со нејзината должина (поради шрафовите). Па види што ќе ти собере. :hay:

Дојдов до заклучок и дека треба да се остави малку повеќе памук долу, не да се сече до крајот на каналите, туку да се обвитка малку околу столбот. Не да се прават кругови, само малку поголема должина одошто мислиш.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Да,2.5мм намотка турив и некако ептен е кнап..на прв поглед,арома многу. Во споредба со сирената и дварф,по сува пареа,има доста пареа,далеку послаб тхроу хит. Ми гргори при влечење,можда е до билдот а можда е и до недоволно затегнат плус пол,како што објасни пред некој пост кога прашував за кучето мислења. Си викува добро,меурчиња излагаат после секое влечење. Првите 10,15 тргања беа проследени со капење од отворот за воздух. Се на се задоволен сум од атомизерот. 20190521_174326.jpg

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Со AWG28 пресек на жица, 6-7 намотки кантал, 7-8 намотки челик. 2,5мм внатрешен пресек е скоро секогаш идеален компромис (добро да се наполнат каналите и да има убав дотур на манџа до греачот).

Со ваков греач (сетап) омажата не игра голема улога (0.7-09 оми), има мала инерција на загревање и не ги оптеретува батериите. Оваа варијанта ја користам на сите атомајзери, од МТЛ до квази ДТЛ (Амит 22). Намотките се малку одвоени (спејсед коил).

незнам уште со темп контрол да функционирам,само што ми стигнаа челичните жици
Според мене исто како и на вати, но многу поелегантно. :)
Горниов сетап е универзален и дава одлични резултати во двете варијанти. Мојот избор (скоро) секогаш е ТЦ. :innocent:
При температурна контрола стави го атомајзерот на модот кога е ладен (собна температура) и евентуално заклучи го (не е обавезно).

Стартувај со 180Ц да видиш кај си, па појачувај додека не ја добиеш температурата што ти одговара. Повеќе од 230Ц нема да ти треба, освен ако греачот не е ќумур. Но во тој случај секако е дојдено време за нов греач/памук...

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
@Tomica Jovevski

Doggy-то го терам со 2.5мм грејач (28 или 29 AWG Кантал), 6 намотки (впрочем сите атомајзери ги терам така, таман доволно памук да не се расчешлува многу само да се разбушави и да се пополнат каналите, мене така ми дава подобра арома во споредба со 2мм :rolleyes:), памукот да допре до дното. Првото влечење после подолго стоење знае да пуцне ама после тоа влече течност добро и вејпот е мазен, лигавење нема. Знае да протече ако има помалку памук.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Треба да ги пробам атомизериве што ги имам на темп контрола,кога сега ми стигнаа челичните жици.Но не сум сигурен дали двата типа на модови се способни добро да функционираат на темп контрола. Еве прашање:дали елеаф иповер 80w5000 mah и кубоид мини 2400mah ги користите за темп контрол? И ако да,тогаш дали со фабричкиот софтвер или со лисицата? Имам сомнежи дека модови кој со се внатрешна батерија и чинат 20-30 долари, можат нивните чипови такви операции да изведуваат или да издржат.. можеби и грешам

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Можат да се користат, нема зошто да не можат. Вградените батерии не се проблем за тоа. А модовите се со најдобрата од (евтините) кинески електроники, што јас ја викам Џокина, а авторот на Лисицата ја вика JWEI (Joyetech, Wismec, Eleaf и... не знам, ваљда Ismoka; фирмите-ќерки на Joyetech).

Се разбира, прво ќе пробаш со вградениот фирмвер, па ако не иде ќе ја флешуваш Лисицата.

Проблемот кај мене беше што ДНА ме размази, па кај кинеската електроника многу ги чувствувам флуктуациите или непостојаноста при работата. А одамна почнав да користам ДНА... Лисицата со вклучен PI регулатор би требало да се приближи до ДНА, но не сум пробал. Може дури и со неговиот софтвер нема да чувствуваш непостојаност (се мислев дали да ти го пишам ова, да не влијаам на потсвеста, па да бараш проблеми каде што ги нема, ама ај :)).

Мене дури и ДНА ми е непостојана додека не направам калибрација (Case Analyzer) на температурната спроводливост на куќиштето (што би требало да ја прават производителите на модови, ама најчесто не ја прават).

(Непостојаност = си работи добро, повеќе часови или дури и денови, и од чиста мира во еден момент почнува да не дава пареа или да рокне поголема снага. А ништо недопрено ни во подесувањата ни во атомизерот.)

Инаку, кучичот мене обавезно ми гргори по ревикување (замена на памук). За да го напикам памукот во каналите, обично премногу го натопувам (чекам видливо да се натопи, а тогаш е премногу :)) и останува премногу течност во wick-от, но по 10 пуфа гргорењето се губи и веќе нема проблеми, се` додека не му дојде време за замена на памукот (тогаш е сплескан и истенчен и почнува да гргори, па така знам дека му е време, иако веројатно треба и порано :)).

Неповрзано со тоа, или слабо поврзано, за да не тече треба да има повеќе памук во каналите одошто мислиш, дури и да излегува од нив не е страшно (при зашрафување на комората нема да го однесе, барем тоа е случај кај мене). Се разбира, не да лета на сите страни, туку убаво измазнет и напикан во каналите, а од тоа што е многу (дебел) да излегува како набабрен од нив. Но сепак да не е пренабиен...

Всушност, јас користам комбинација од памук и рејон, дојдов до заклучок дека сепак овој рејон ако е сам многу лесно се кине и затоа го мешам со памукот и немам проблеми со премало натопување и преголемо набивање при дебел wick.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Можат да се користат, нема зошто да не можат. Вградените батерии не се проблем за тоа. А модовите се со најдобрата од (евтините) кинески електроники, што јас ја викам Џокина, а авторот на Лисицата ја вика JWEI (Joyetech, Wismec, Eleaf и... не знам, ваљда Ismoka; фирмите-ќерки на Joyetech).

Се разбира, прво ќе пробаш со вградениот фирмвер, па ако не иде ќе ја флешуваш Лисицата.

Проблемот кај мене беше што ДНА ме размази, па кај кинеската електроника многу ги чувствувам флуктуациите или непостојаноста при работата. А одамна почнав да користам ДНА... Лисицата со вклучен PI регулатор би требало да се приближи до ДНА, но не сум пробал. Може дури и со неговиот софтвер нема да чувствуваш непостојаност (се мислев дали да ти го пишам ова, да не влијаам на потсвеста, па да бараш проблеми каде што ги нема, ама ај :)).

Мене дури и ДНА ми е непостојана додека не направам калибрација (Case Analyzer) на температурната спроводливост на куќиштето (што би требало да ја прават производителите на модови, ама најчесто не ја прават).

(Непостојаност = си работи добро, повеќе часови или дури и денови, и од чиста мира во еден момент почнува да не дава пареа или да рокне поголема снага. А ништо недопрено ни во подесувањата ни во атомизерот.)

Инаку, кучичот мене обавезно ми гргори по ревикување (замена на памук). За да го напикам памукот во каналите, обично премногу го натопувам (чекам видливо да се натопи, а тогаш е премногу :)) и останува премногу течност во wick-от, но по 10 пуфа гргорењето се губи и веќе нема проблеми, се` додека не му дојде време за замена на памукот (тогаш е сплескан и истенчен и почнува да гргори, па така знам дека му е време, иако веројатно треба и порано :)).

Неповрзано со тоа, или слабо поврзано, за да не тече треба да има повеќе памук во каналите одошто мислиш, дури и да излегува од нив не е страшно (при зашрафување на комората нема да го однесе, барем тоа е случај кај мене). Се разбира, не да лета на сите страни, туку убаво измазнет и напикан во каналите, а од тоа што е многу (дебел) да излегува како набабрен од нив. Но сепак да не е пренабиен...

Всушност, јас користам комбинација од памук и рејон, дојдов до заклучок дека сепак овој рејон ако е сам многу лесно се кине и затоа го мешам со памукот и немам проблеми со премало натопување и преголемо набивање при дебел wick.
Каде има за продажба Rayon ?

Испратено од ЧипиЧан

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно