Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

АМЦ во стечај !?

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
693
Во Кичево продавницата од Амц се "реновира", така имаат залепено на врата. Така да има нешто што веќе се случува, ќе видиме.

Professor

hello world
2 јануари 2013
67
49
Во Кичево продавницата од Амц се "реновира", така имаат залепено на врата. Така да има нешто што веќе се случува, ќе видиме.

Во Гостивар имаат исто залепено на врата. А се префрлија во нова продавница пред некое време.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Салонот во Соравија е налик како нешто од комунизмот, полупразни рафтови и лош застоен воздух. Ми мириса на некаква транзиција :)

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
не знам дали има врска со ова што го пишуваме тука ама денес влегов во продавница на АМЦ која ми личеше дека е пред затварање имаа само неколку ТВ и полупразни рафтови
Иста слика е и моите последни 3 пати кога влегов во амц да сум едини постетил у дукано и имаа ногу малце роба.3 пати по ред да нема никој у дуќан тоа е далеко од случанојност. Исто така сменета локација. Мирише на затварање.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Ја кога влегов во Сити мол, имаше еден куп роба x3 повеќе од Анхоч. :)
Во воздухот се чуствуваше фин мирис на рузмарин помешан со лаванда (ептен капиталистички ми мирисаше), и неможеше да се стапне а да не бутнеш нешто, што значи дека беше полн дуќанот со телевизори, хардвер, чуда и тенкови. :p

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
17 години моја нога во АМЦ не цапнала...ќе одам да ги посетам дур има шанса...

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Толку е тоа нема што да пишува, блокирани сметки, нема плата, нема роба, чао пријатно.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.319
2.301
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
По медиуми, ела нека зуцне некој за затворање на АМЦ.... два портали објавија статија, веќе 12 часа после информацијата ја баравме во Google cache... 100+/- директно инволвирани вработени остануваат без работа... кошули да шијеа во Миравци па ќе се протапаше. Овие ланец продавници кои вршеа работа од јавен карактер ни трага ни глас.
Се продаваше роба и од 500-1000+€ Во најмала мера секој што купил /компјутер/лаптоп/ТВ има право да знае кој ќе одговара за неговиот продукт во гарантниот временски рок кој АМЦ му го гарантирал.
Абре Северна абреее

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
По медиуми, ела нека зуцне некој за затворање на АМЦ.... два портали објавија статија, веќе 12 часа после информацијата ја баравме во Google cache... 100+/- директно инволвирани вработени остануваат без работа... кошули да шијеа во Миравци па ќе се протапаше. Овие ланец продавници кои вршеа работа од јавен карактер ни трага ни глас.
Се продаваше роба и од 500-1000+€ Во најмала мера секој што купил /компјутер/лаптоп/ТВ има право да знае кој ќе одговара за неговиот продукт во гарантниот временски рок кој АМЦ му го гарантирал.
Абре Северна абреее
neka pomine vtoriot krug ke objavat

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
693
Абре Северна абреее

Со ова и јас сум засегнат, имам земено тв од кај нив и сега со гаранцијата да си го бришам г...т, или што ќе биде?

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Нема да ти се расипе. :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Доколку е ваква работата, би требало најголем број уреди што ги продаваат да имаат овластен сервис во земјава. Ако на нешто биле увозници повторно треба да може да се префрли сервисот на овластена фирма.

Ова мора некако да биде регулирано. А ако не е треба да се реагира преку здруженија за заштита на купувачите и во инспекциски служби.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Последните 3-4 год АМЦ беа сервис само за нивните QUART уреди, за сите други гаранција има од увозникот. Проблем ќе биде бидеќи голема веројатност е дека не се ни платени тие уреди кај увозникот па ќе прават проблеми, ќе мора да се бара инспекција да ги решава поплаките.

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
693
Нема да ти се расипе. :)

После месец дена кога го зедов се појавија црни флеки по цел екран, беше однесен еднаш на сервис преку АМЦ и му сменија нов панел. Гледам сега пак по некоја флека се има појавено, ќе треба пак да се носи на сервис. Во овој случај ќе треба јас да го носам со тоа што ќе губам еден ден за носење од Кичево до Скопје, и после уште еден ден да го земам. Ова до сега АМЦ го правеше, а сега останува на мене.
Кај се излажав да купам од кај нив и јас не знам.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
со гаранцијата да си го бришам г...т, или што ќе биде?
Пред се изгужвај ја убаво хартијата за да не те боцка и жуља и плукни за поубаво да упие, па бриши се.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
После месец дена кога го зедов се појавија црни флеки по цел екран, беше однесен еднаш на сервис преку АМЦ и му сменија нов панел. Гледам сега пак по некоја флека се има појавено, ќе треба пак да се носи на сервис. Во овој случај ќе треба јас да го носам со тоа што ќе губам еден ден за носење од Кичево до Скопје, и после уште еден ден да го земам. Ова до сега АМЦ го правеше, а сега останува на мене.
Кај се излажав да купам од кај нив и јас не знам.
Ја па 3 Quart - та смарт имам земено до сега и сите ја преживеаја гаранцијата и еве ги живи и здрави се сеуште. :p

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Овај што го зедов јас е Philips затоа така.

Епа гаранцијата ти е во Електровизија. Они се овластени за филипс, без разлика дали амц пропаднал или не.

Инаку имаш проблем со светли точки/флеки, а тие парчиња се затемнети. Не ти го мењале панелот, прашина е во прашање. Познат проблем на PUS6xxx и PUS4xxx сериите. Јас носев двапати на чистење (еднаш и вон гаранција) и последниот пат со изолир ги затворив внатре дупките позади панелот и сега за сега е добро.

Инаку мојот PUS6201 има 16281 operating hours или нешто помалце од две години упален :)

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
693
Епа гаранцијата ти е во Електровизија. Они се овластени за филипс, без разлика дали амц пропаднал или не.

Инаку имаш проблем со светли точки/флеки, а тие парчиња се затемнети. Не ти го мењале панелот, прашина е во прашање. Познат проблем на PUS6xxx и PUS4xxx сериите. Јас носев двапати на чистење (еднаш и вон гаранција) и последниот пат со изолир ги затворив внатре дупките позади панелот и сега за сега е добро.

Инаку мојот PUS6201 има 16281 operating hours или нешто помалце од две години упален :)

Знам дека се тие овластени, затоа пишав дека ќе треба сега јас да одам лично да го носам и земам, во случајов Амц тоа го правеше.
Имаше темни флеки кој се познаваа на бела позадина, и за извршениот сервис пишуваше дека имаат сменето панел, кој ги знае што правеле.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно