ARMac
senior
Мене ми се во Прага сингапурските.
Јас ги проверив моите сингапурски на чешката пошта и за ниедна пратка не даде информации.Отидов во пошта 2 позади на приемното одделение да побарам еден контролор и еден постар човек на капија ме праша во врска со што.Му викам еден куп пратки со SG ознака се заглавени а он ми вика дека пратките преку сингапурска пошта транзитирале низ Грција и дека проблемот бил наводно таму а во шега ми вика пошто сега Заев и Ципрас се како едно тело ќе ги пуштат не се секирај.На интернет го најдов сајтот за грчката пошта и таму ниедна пратка не ја наоѓа така да останува да се чека до крајниот рок и ако не дојде приговор.Мене ми се во Прага сингапурските.
Кај виде?Мене ми се во Прага сингапурските.
17трак. Прати додека не влезат кај нас и после не работи ради боокадата на веб.Кај виде?
Јас ги проверив моите сингапурски на чешката пошта и за ниедна пратка не даде информации.Отидов во пошта 2 позади на приемното одделение да побарам еден контролор и еден постар човек на капија ме праша во врска со што.Му викам еден куп пратки со SG ознака се заглавени а он ми вика дека пратките преку сингапурска пошта транзитирале низ Грција и дека проблемот бил наводно таму а во шега ми вика пошто сега Заев и Ципрас се како едно тело ќе ги пуштат не се секирај.На интернет го најдов сајтот за грчката пошта и таму ниедна пратка не ја наоѓа така да останува да се чека до крајниот рок и ако не дојде приговор.
Ако идат преку Грција, да не не ги пуштат дека на нив пишува Macedonia, а не North Macedonia?
На која адреса ви се сега пратките, Macedonia или North Macedonia?![]()
Ако идат преку Грција, да не не ги пуштат дека на нив пишува Macedonia, а не North Macedonia?
На која адреса ви се сега пратките, Macedonia или North Macedonia?![]()
Од Али стигаат со Macedonia, Gearbest со Republic of Macedonia. Не сум сретнал fyrom до сеа.Нема врска тоа никаква со грција значи пред 5 дена ми стаса саат нарачан од ебај-от од Атина, исто си пишуваше FYROM Macedonia....
На мене со Aliexpress standard shipping (сингапуршка пошта) ми стои со недели "Despatched to overseas". Не знам зошто воопшто даваат бројчиња за следење...17трак. Прати додека не влезат кај нас и после не работи ради боокадата на веб.
![]()
што формат на бројче ти дадоа? само бројки или со CL12341234DE. Во последната нарачка ми го дадоа вториот број одкако излезе од Германија, а тракинг нема ништо дур не влезе кај нас .. барем во мојот случај по пат немаше ништо друго инфо до влез кај нас во наизменична.Нарачка на 20/21.03. од Германија со DHL (не Експрес). Последен настан на 22.03.2019, испратена пратката. И после тоа nada, zip, zilch, rien, nichts... А би требало за 5-7 дена да стигне.![]()
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Во мејлот со нарачката само бројчиња за DHL, а на сајтот на DHL го имаше и ова CL646963506DE.што формат на бројче ти дадоа? само бројки или со CL12341234DE. Во последната нарачка ми го дадоа вториот број одкако излезе од Германија, а тракинг нема ништо дур не влезе кај нас .. барем во мојот случај по пат немаше ништо друго инфо до влез кај нас во наизменична.
да таа им е шемата, второво бројче го ставаат кога иде за излез од германија. Еве ти пример моево две недели пред тебе .. CL649919943DE како идело проследување.Во мејлот со нарачката само бројчиња за DHL, а на сајтот на DHL го имаше и ова CL646963506DE.
Да, кај тебе е некако во очекуваните временски рамки. Кај мене патува од Германија до тука веќе 2 недели - а не е застанато негде попат. Може и никогаш нема да стигне...да таа им е шемата, второво бројче го ставаат кога иде за излез од германија. Еве ти пример моево две недели пред тебе .. CL649919943DE како идело проследување.
По пат не ни очекувај да ти се појави негде, барем од искуство до сега од германска пошта што имам нарачувано, секогаш од излез прва појава е влез кај нас во наизменична. Малце ти залутала ама мислам уште ти е ок роков до почеток наредна ако не ти се појави би почнал да се секирам на твое место (јес да со тракинг пошто заштитен си за замена/рефундирање пари и сл. ако не се појави, само што треба да чекаш нели .. )Да, кај тебе е некако во очекуваните временски рамки. Кај мене патува од Германија до тука веќе 2 недели - а не е застанато негде попат. Може и никогаш нема да стигне...
Пред 3 ден им пишав за тоа 20 секунди правилото, ваљда и затоа толку долго трае тракингот.
на posta.com.mk што пишуваше, моментално е падната не можам да проверамЧекам нарачка од ebay од 21.03 Погледнете го атачментот 73899 ...дали ова значи дека некој ме изработил....
Можеби е некоја транзитна зона, мада многу шетал во дојчланд, јас би го контактирал продавачот.
Можеби е некоја транзитна зона, мада многу шетал во дојчланд, јас би го контактирал продавачот.
Погледни кој го примил!
different person present
Погледнете го атачментот 73900
Чинам дека е некаде во транзит.
Чекам нарачка од ebay од 21.03 Погледнете го атачментот 73899 ...дали ова значи дека некој ме изработил....