Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Spotify во Македонија

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
Чекајте малце, сега чика Барон ке ви објасни.

Инаку, бек он топик, како што прочитав во Дизер имате добар попуст до 31 Декември, 1 евро за 3 месеци и плус HiFI quality за десктоп верзијата. Не е ништо скапо, земете и пробајте како ви се свиѓа. Ако не, онда - cancel subscription и чао пријатно. :D

Бек он топик - пишуваш за Deezer, а темава да ти била за Спотифај :D Ѕвер

Мислам дека јас бев првиот што го сврте текот на темава, па должам едно извинување за тоа што свртевме кон Deezer на Spotify тема ...

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Бек он топик - пишуваш за Deezer, а темава да ти била за Спотифај :D Ѕвер

Мислам дека јас бев првиот што го сврте текот на темава, па должам едно извинување за тоа што свртевме кон Deezer на Spotify тема ...

Абе така иде зборот, сепак зборуваме за музички стриминг сервиси, споредуваме јаболко со јаболко па не е многу офф-топик.

Главната поента е да се помогне на корисниците, тоа е причината зошто постојат вакви теми, вакви форуми. Ако се помагаме едни со други, не верувам дека ќе му пречи премногу на администраторот дали зборуваме за Спотифај или Дизер.

alexandar23

hello world
29 јули 2017
65
28
На тие што користите пиратирано спотифај за 15 дена со VPN, ви работи уште финтата? Кај мене не сака да се логира. Пробав со 2 различни верзии.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.608
1.765
На тие што користите пиратирано спотифај за 15 дена со VPN, ви работи уште финтата? Кај мене не сака да се логира. Пробав со 2 различни верзии.
Spotify is cracking down on users pirating Premium-like service
Мене ми стигна меил на акаунтот што го користам, секако на Шпански пошто овој ми беше платен акаунт.
spotify.png

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
74
Kolku sto znam vo spotify app ne mozes da se logiras ako koristis modd-irana verzija. Inace radi original playstore app preku VPN na dve nedeli. Samo se znae... shuffle play ili paid premium account.

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Доколку некој сака да користи Spotify, може да си направи акаунт со VPN, да речиме USA и после може да се логирате овде без користење на VPN, менување IP и слични работи. Downside e што неможе да се додаваат пријатели и е in-browser, но доколку сакате за џабе да слушате музика без реклами и супериорно од јутуб, повелете :)

Последна промена:
9 август 2018
1.172
477
Ја користам free верзијата веке година дена на ПЦ со CyberGhost Vpn, обично се логирам на Spotfy преку Америчките и Германските IPња неам никаков проблем.Иам само приметено доколку има некаков Update на клиентот тогаш ќе ме избаци и морам повторно да палам VPN и повторно да се логирам но тоа е 5 мин работа и се случува 2 пати во месецот
Истото и кај мене, само што јас користам Tunnel Bear VPN.
Еднаш ќе го упалам VPN - то и после го гасам, и си работи океј, освен кога има некој Refresh/Update.
Ако не ви дава да се логирате со вашиот акаунт, тогаш пробајте преку Browser, нај обично логирате се (немора да користите VPN за тоа, освен ако не ви дава).
После тоа отидете во опции, и видете на кој регион ви е акаунтот.
Јас кога проверив мене ми беше на USA направен, пошто тогаш кога ко правев неможев преку Македонија, па користев VPN, и стаив USA, па така да Spotify ми запамти дека акаунтот ми е направен во USA, па сега кога се логирам на апликацијата, само пуштам VPN на USA регион, и ми дава.
Вие пробајте да се логирате преку регионот во кој што сте го направиле акаунтот, а тоа кажав преку Spotify веб сајтот у опции кај вашиот акаунт може да видите, па после бирајте на VPN.
Ја кога пробав прв пат после долго време пошто незнаев во кој регион ми беше направен акаунтот, кога пробав преку Austria, Switzerland, Germany (тие околните држави), не ми даде, па затоа морав да ставам USA регион во VPN апликацијата.
После тоа користев малце преку VPN па го изгасив и сега перфект си работи.

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
И мене ми работи се, но би било добро да се додаде Македонија во листата за премиум кој нема опција да плати со картица а нема странска. Ако имате community username направете upvote со цел да ја има и Македонија како опција.

[Country] Make Spotify available in Republic of Ma... - The Spotify Community

Frozen.

hello world
4 октомври 2015
179
232
На ebay има кодови за Premium акаунт за некојси 5-6$, јас имам земено еве еден месец помина па сеуште го немат скинато, таму пишува до 3 месеци. Небитно, сакам да кажам дека функционира ако веќе сакате да платите.

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
На ebay има кодови за Premium акаунт за некојси 5-6$, јас имам земено еве еден месец помина па сеуште го немат скинато, таму пишува до 3 месеци. Небитно, сакам да кажам дека функционира ако веќе сакате да платите.
Можеби ќе работи, а можеби не, еве пример купени 12 месеци суб. Премногу замарање е со мејлови со ибеј компанија која дозволува измами на сајтот. Едино преку пејпал да се купи тогаш е полесно да се вратат парите.
Solved: 2 x 12 Months subscription Cancelled by Spotify af... - The Spotify Community

Frozen.

hello world
4 октомври 2015
179
232
Можеби ќе работи, а можеби не, еве пример купени 12 месеци суб. Премногу замарање е со мејлови со ибеј компанија која дозволува измами на сајтот. Едино преку пејпал да се купи тогаш е полесно да се вратат парите.
Solved: 2 x 12 Months subscription Cancelled by Spotify af... - The Spotify Community

Да, но за 5$ еве се исплати цел еден месец иако може сеуште да трај. Лично од мене пробано. Баш ќе пишам тука колку време ќе трај ова.

И

Избришан член 42370

Гостин
Дали може да се користи Spotify Free кај нас без користење на VPN и такви работи? Исто така читав претходни постови дека може да се спушти пиратско Spotify, но дали се сигурни? Се извинувам доколку прекршувам некое право на форумов за пиратерија.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Дали може да се користи Spotify Free кај нас без користење на VPN и такви работи? Исто така читав претходни постови дека може да се спушти пиратско Spotify, но дали се сигурни? Се извинувам доколку прекршувам некое право на форумов за пиратерија.
Немаш ставено линк, така да ок си е. Јас користам пиратско Spotify, каде што се може да правиш освен да симнуваш песни. Нема реклами, нема ништо.
Едина работа е што мора да се логираш на VPN секои 14 дена т.е. да вклучиш VPN, да пуштиш Spotify и потоа да исклучиш VPN.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Симни си ја спотифи програмата напрај си акаунт со ВПН на сајтот и после можеш комотно да ти го користиш free преку програмата без ВПН колку што се сеќавам

И

Избришан член 42370

Гостин
Немаш ставено линк, така да ок си е. Јас користам пиратско Spotify, каде што се може да правиш освен да симнуваш песни. Нема реклами, нема ништо.
Едина работа е што мора да се логираш на VPN секои 14 дена т.е. да вклучиш VPN, да пуштиш Spotify и потоа да исклучиш VPN.

Добро, лошо имав сфатено, мислев секогаш треба да уклучуваш VPN па Spotify, тоа 2-3 пати ќе помине кај мене ама после ќе ме изнервира доколку го правам истото на секое. Успат, кое VPN го користиш?

Симни си ја спотифи програмата напрај си акаунт со ВПН на сајтот и после можеш комотно да ти го користиш free преку програмата без ВПН колку што се сеќавам

Креирав 'Амерички' акаунт но кога ќе пробам да се логирам ми пишува Your country does not match the one set in your profile.

Чудна работа ми е, преку web си работи сосем океј, а преку програмава рогој кажува :)

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Добро, лошо имав сфатено, мислев секогаш треба да уклучуваш VPN па Spotify, тоа 2-3 пати ќе помине кај мене ама после ќе ме изнервира доколку го правам истото на секое. Успат, кое VPN го користиш?
NordVPN. Имам акаунт преку работа, мада не е битно кое ќе го користиш, ти треба да се конектираш само и да се изгасиш одма.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Креирав 'Амерички' акаунт но кога ќе пробам да се логирам ми пишува Your country does not match the one set in your profile.

Чудна работа ми е, преку web си работи сосем океј, а преку програмава рогој кажува :)

Еве го симнав и во ред си кај мене

MDTXERj.png
Ова е слика комплетно без ВПН се логирав без ништо и се си работи океј

Последна промена:
И

Избришан член 42370

Гостин
NordVPN. Имам акаунт преку работа, мада не е битно кое ќе го користиш, ти треба да се конектираш само и да се изгасиш одма.

NordVPN како што гледам нема бесплатна верзија. Прашав поради тоа што читав на Reddit, бесплатниве верзии од VPN како TunnelBear ги препознавало и или треба цело време да го користиш или од кога ќе го препознае неможеш да го користиш воопшто Spotify профилот.

Еве го симнав и во ред си кај мене

Без VPN? На која локација ти е конфигуриран Spotify профилот? Користиш premium или free Spotify? Исто, доколку не е тајна, дали престојуваш во Македонија, доколку да, на која локација/регион ти е подесен компјутерот?

Баш ме интересира, секако пробав, никако не сака да се поврзе на програмата.

Edit: а си пишал дека е без VPN, грешка во чекори :) Исто, заприметив имаш Upgrade копче претпоставувам користиш бесплатен акаунт така да сеуште сум збунат зошто не работи кај мене. Дане користиш некој крак?

Изменето од модератор:

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Без VPN? На која локација ти е конфигуриран Spotify профилот? Користиш premium или free Spotify? Исто, доколку не е тајна, дали престојуваш во Македонија, доколку да, на која локација/регион ти е подесен компјутерот?

Баш ме интересира, секако пробав, никако не сака да се поврзе на програмата.

Edit: а си пишал дека е без VPN, грешка во чекори :) Исто, заприметив имаш Upgrade копче претпоставувам користиш бесплатен акаунт така да сеуште сум збунат зошто не работи кај мене. Дане користиш некој крак?
Не ништо само се регистрирав преку Тор на страната, Германски ИП беше

И не ми побара да ставам локација од каде сум ни ништо, како тебе ти бара не ми е јасно?!?! Во Македонија сум да, крак нема ништо оргиналниот софтвер е нивни

И

Избришан член 42370

Гостин
Не ништо само се регистрирав преку Тор на страната, Германски ИП беше

И не ми побара да ставам локација од каде сум ни ништо, како тебе ти бара не ми е јасно?!?! Во Македонија сум да, крак нема ништо оргиналниот софтвер е нивни

Па не знам дали рачно одбрав US, или со креирање на акаунтот автоматски се подеси US со самото користење на VPN, али во Account overview ми стои Country US, спуштив официјално SpotifySetup.exe, инсталирав и кога ќе го уклучам софтверот прво ме пренасочува во пребарувач на spotify.com/mk/why-not-available/ и кога ќе пробам се логирам оваа грешка ми ја дава.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Хаха еве и кај мене се ставило автоматски US Screenshot , не знам како и зошто тоа се дешава, и username зашто вака го дава
Напрај си нов емаил и пробај со Тор друго не знам шо да ти кажам

9 август 2018
1.172
477
Прво вака. Во Македонија ни обичен акаунт ни премиум неможеш.
Секогаш кога правиш акаунт во друга држава ако не ти дава при логирање со истиот, ќе мораш преку VPN.
Еве мојот акаунт ми е преку VPN направен во USA. Значи јас кога отидов на Spotify сајтот за да направам акаунт имав пуштено VPN во USA, и после при логирање можев да се логирам. Но за логирање доволно е само да пуштите VPN дур да се логирате после гасење VPN, бидејки не ви треба. Така барем јас правам, и се си работи у реду. На PC не ми треба premium бидејки има unlimited skip (на телефон ако не се грешам не ми дава колку сакам да вртам низ песни туку самото си ги менува), а и компјутерот е нонстоп на интернет.
За на телефон е истата постапка, ама имам јас апликација со unlimited skips, кој сака пишете ми у ПП, ќе ви пратам линк. И да, неможе за жал offline симнување, ќе мора нонстоп преку интернет да се слуша музика.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Најдобра варијанта според мене во family plan да ве стават со ваш личен акаунт. Најдете контакт некој преку хакфорумс. Еве јас трета година терам, другар втора. Чиста среќа е, како ќе ви се погоди, ама има многу селери што даваат 1-2 месеца гаранција. Се ова кошта меѓу 3 и 5 долари. Не е дозволено линкови да ставам.

Иначе со премиум, нема никакви рестрикции никаде, ниту логин на сајт/апликација. Единствена рестрикција е апликацијата да ја симнеш на мобилен, што е прелесно на андроид преку апк фајл. За ајфон треба да се смени маркет/регион.

Free Spotify на desktop се трпи, не е страшно. Ама на мобилен е тежок trash.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно