Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

klima fan

lurker
14 јуни 2021
608
341
Да ми препорачате клима инвентер за 20м2 соба (фасада без изолација)

Еден од овие модели

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
Да ми препорачате клима инвентер за 20м2 соба (фасада без изолација)
3.5kw гледај од околу 28-30.000 ако сакаш нешто посаглам. Капацитет исто на греење и ладење што повисок.

Последна промена:

Bizra

hello world
15 јуни 2024
147
76

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.608
1.766
Ценава ее премногу
И да ве замолам да ми препорачате некој што ги има во нептун сетек техномаркет
Јас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.

Bizra

hello world
15 јуни 2024
147
76
Јас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.
Јас со вивакс имам многу лошо искуство
И повеќе никогаш не земам вивакс

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661

Затоа треба детално разбирање спецификации пред купување. Големина на надворешна единица, итн. Али добра клима под 30-32к тешко.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.608
1.766
Затоа треба детално разбирање спецификации пред купување. Големина на надворешна единица, итн. Али добра клима под 30-32к тешко.
Па толку го платив Виваксот тој АЕРИ или како и да беше.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
Па толку го платив Виваксот тој АЕРИ или како и да беше.

не сум експерт за вивакс, јас хајсенс вртам и задоволен сум. Uni Pure новата серија поготово им е добра.

Исто така е битно да немаш провев. Од мое искуство имав прозори што не диктуваат и не грееше идеално, ги излепив со селотејп и сметката падна и температурата е идеална.

Bizra

hello world
15 јуни 2024
147
76
Мислење за ова клима?

klima fan

lurker
14 јуни 2021
608
341
Мислење за ова клима?

Или Vivax AENI или Haier Revive од Енергија имаат одличен сервис

Од Сетек не ( кога ќе купиш сподели инфо што си купил и фотографии )

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно