Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
:)

025b698d2f7a7b4986ccd63a52b86096.jpg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Нешто овде клизачи оди? :)

arso

read-only
13 октомври 2008
19
9
друштво некој да препорача сервис за Xiaomi низ Скопје, поминав вчера во неколку, никој нема делови за нив, не им е проблем да го отворат, да сменат џекот за полнење, ама ќе требало да се чека 2-3 недели док стигне...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
друштво некој да препорача сервис за Xiaomi низ Скопје, поминав вчера во неколку, никој нема делови за нив, не им е проблем да го отворат, да сменат џекот за полнење, ама ќе требало да се чека 2-3 недели док стигне...
Кој модел?

Musho

hello world
9 октомври 2013
103
308
Нормално :)

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Go imame , slednata nedela ke vrshime distribucija , nie sme internet prodavnica i nemame prodazen proctor.

Ова ми го одговорија на фацебоок,телефонот не им работи.Рече не бил во мк од утре да го бараме,1 год гаранција рече дека има

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Go imame , slednata nedela ke vrshime distribucija , nie sme internet prodavnica i nemame prodazen proctor.

Ова ми го одговорија на фацебоок,телефонот не им работи.Реце не бил во мк од утре да го бараме,1 год гаранција реце дека има
Додаток: „Легален увоз се, нема гајле дечко, сервис овластен у Прилеп. Со картички не работиме. многу провизија ни зимаат, ако сакате со картичка +15еур. На фактура цената иста, цените се со ДДВ.“

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје

Ова ми го одговорија на фацебоок,телефонот не им работи.Рече не бил во мк од утре да го бараме,1 год гаранција рече дека има

Браво чим го донеле,е сеа незнам зашто има една год гаранција,кога Хиаоми нели дава 2 год.

Фала на инфо :)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Браво чим го донеле,е сеа незнам зашто има една год гаранција,кога Хиаоми нели дава 2 год.

Фала на инфо :)

Тоа е локална прилепска гаранција :) Па нели впрочем и епл и мајкрософт почнале во гаражи :)

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
Сето овластени дистрибутери и сервисери ама дури да купи некој, ако имаш проблем тогаш твој проблем

Sent from my MI 5 using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Тоа е локална прилепска гаранција :) Па нели впрочем и епл и мајкрософт почнале во гаражи :)

Без да се разбереме погрешно, ниту тебе не те има никаде по Mi сајтовине. Еве јас лично сум се докажувал со неколкумина, ама оди па докажи. Ти викаат овластен дистрибутер и сервис , а го нема на официјалниот сајт ??? Глупо малце.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Незнам како иде точно али по мене овластен дистрибутер треба да продава по овластена цена. Ако европска цена е 330 евра нема логика да е 330 плус ддв плус маржа и на крај 400.

Иако ги гледам истите такви работи и по други официјални дистрибутери на шаоми во европа ама може да е поради разлика во ддв.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Незнам како иде точно али по мене овластен дистрибутер треба да продава по овластена цена. Ако европска цена е 330 евра нема логика да е 330 плус ддв плус маржа и на крај 400.

Иако ги гледам истите такви работи и по други официјални дистрибутери на шаоми во европа ама може да е поради разлика во ддв.
Тешко тоа со македонски пазар. Знам од различни други примери. Премал пазар сме, и нема шанси да добиме убаи цени. Освен ако не реши производителот да дава глобална цена.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Поко го има за нарачка, само да видеме дали им е на залиха или пред-нарачка :)

6/64GB = 370 Е
6/128GB = 400 Е

Ако го имат, за 10 дена можам да го имам.

Ме интересира што официјални цени ќе биде, искрено се надевам деќа ќе бидат пониски од ова што јас се нудам да го донесам :)

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665

Па друже и ти исто почна, на форуми ги промовираше Xiaomi, демек чисто спортски, па еве сега имаш договор со Vip.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно