Pane24
GpuHardware
Ме потсетувате сеа ко оној томб рајдер татко и на лара кроф и оставил мапа за да ги бара закопаните биткоини.
Decki, edno generalno prashanje do site, mnogu me interesira zasho site celo vreme zborat samo za ETH i graficki, a nikoj nema spodeleno mislenje i ne se zbori za minerite za valuti na inosilicon bitmain, X3, S8 i site ostali....
Postho mene licno me interesira dali nekoj ima nekakvo iskustvo so nekoj od niv bilo koj model ili na primer Bitmain S9 13,5thashi za kopanje bitcoin, dobri se loshi se i sl...
Некоја дебитна картица која може да се користи во USA?
Да може да се регистрира американец, да му стигне дома и да си ја користи нормално?
А што мислиш што ќе се случи ако сите одеднаш сакаат да ги продадат биткоините? Ќе вредат нешто?
Абе пишав направив формат нема веќе назад ставив се од ново ама пак исто ...Rollback na windows apdejtot, vratit na starite apdejti.
Ми треба помош со еден чуден проблем:
Имам две графички АМД на компјутер кои до пред виндовс апдејт супер си копаа но откако се апдејтуваше оперативниот GPU0 почна да нејќе да копа јавува OpenCL ерор поточно почнува да копа и за минута паѓа на 0 хешрејт и паѓа мајнерот. Пробав прво со поновиот драјвер на АМД .. пак исто. Ги сменив слотовите на графичките викам да видам да не е проблем со графичката но пак исто со GPU0 т.е со графичката каде е врзан дисплејот, вака на игри е топ пробав и бенчмарк си тера без проблем. Направив формат на оперативниот па се од ново со најновите драјвери пак исто, а другава графичка си тера гајле нема. Не е ни до мајнерот пробав 3-4 различни истото се дешава.
Знае некој што би можело да е проблемот?
Google велит дека Bytecoin сега го има на Binance, Google велит.Decki sto se desava so bytecoinov ?
Овој драјвер работи, фала ова не ми текна, со овој не прави проблем ама овој влече 30W по графичка повеќе од тој најновиот на исти сетинзи за ватажа, многу чудно.Amd blockchain драјверите ги стави ли?? И симни го програмот ati dag.
Пробав со ДДУ ги избришав и одново инсталирав пак истиот проблем ... нешто ќе да е со тој "compute" модот и најновава верзија на виндовс изгледа ...На нова инсталација на Win 10 истово ми го правеше со најновите драјвери , ги избришав со DDU и ги ставив 18.3.1 си работи супер
Овој драјвер работи, фала ова не ми текна, со овој не прави проблем ама овој влече 30W по графичка повеќе од тој најновиот на исти сетинзи за ватажа, многу чудно.
Пробав со ДДУ ги избришав и одново инсталирав пак истиот проблем ... нешто ќе да е со тој "compute" модот и најновава верзија на виндовс изгледа ...
Овој драјвер работи, фала ова не ми текна, со овој не прави проблем ама овој влече 30W по графичка повеќе од тој најновиот на исти сетинзи за ватажа, многу чудно.
Пробав со ДДУ ги избришав и одново инсталирав пак истиот проблем ... нешто ќе да е со тој "compute" модот и најновава верзија на виндовс изгледа ...
Не верувам дека е до тоа попто пробав и монеро мајнери и истото се дешаваше.Која верзија на claymore користиш, ако користиш над 11.3 стави фиксно -dcri 30,30 тоа е дифолт и ќе немаш гајле, заебава автоматската селекција на -dcri.
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Имам мерач на штекер и навистина е така, најновиот драјвер помалце троши на компјут мод на исти сетинзи.Сите драјвери што не се "блокчејн" трошат повеќе струја , овој драјвер ми е само на мојот пц додека на сите ригови го користам блокчеин и нема проблеми.
Прашувам во име на мој другар кој сака да уновчи средства од Payza па би бил многу благодарен ако некој ми објасни како треба да се тера таа работа.
Баце шо да му пренесам?
Баце шо да му пренесам?
Да се прости ли од парите ?