Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

28 јануари 2017
2.068
4.737
Ресен

Во ред си е телефонот, не се секирај за џабе и помалку замарај се со вакви работи, уживај во лепотанот и не цепидлачи :)

vladic3110

hello world
22 февруари 2017
162
276
Реков да не чекам ама мејкерот ме забораил изглеа, ако нема лагер ќе нарачам и јас.

Exooo

hello world
21 декември 2016
82
40
На брат ми му се случи истото со Xiaomi Redmi Note 2 пред неколку години. Мислам дека причината (поред него) беше дека го натиснал телефонот во џеб некако. Силно. Не доволно за да го скрши екранот но, доволно за да пожолти.

Дали го инаш и ти притиснато телефонот или дали ти паднал во скоро време?
Не така го добив телефонот и оваа е втор телефон со истиот проблем. Се познава исклуливо на светла позадина.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
The Mi A2 could sport a 5.99-inch full HD+ display and is speculated be powered by a 2.2GHz octa-core Snapdragon 626 SoC with 4GB RAM and 64GB expandable storage. It is expected to launch running on Android 8.1 Oreo out-of-the-box and could be backed by a 2910 mAh battery.
Say no more :)

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
И кај конекторчето за полнење тука тој дел знае да пожолти.

cipiripi

hello world
7 септември 2010
334
321
И јас имав пожолтен екран на два Ми5.
Прво на едниот се појави, ми сметаше и го продадов.
Земав ист ми5 пошто ептен ми легна, но и на тој за ептен кратко време се појави жолтата флека.
И се откажав од Xiaomi....освен Ми Максот што го користам по дома...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Некој да мењал екран на Рн3п? Сакам да порачам екран од али, па ако има некој тестирано веќе...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
Вчера пристигна "Xiaomi Redmi Note 5A Prime Global" (леле имево) порачан од GearBest за сопругата. Иако припаѓа на најдолна класа, уредот е змивче. Брз, стабилен, респонзивен и најбитно за женската популација 16MP предна камера со блиц
Ова е прв Xiaomi во куќата и првите впечатоци се задоволителни! Ако има некои "маст ду" или сугестии за нов корисник на Xiaomi кажвајте.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
@the_maker или било кој, ве молам кажете ми што сд картичка да купам за мојов Редми 4 про. Имам кингстон класа 4 од 16 гб, купена 2012 уште од Самсунг с2 и работи перфектно. Сакав повеќе простор и пред нова година ја купив оваа од 64 гб.
Anhoch PC Market Online - Secure Digital Micro Kingston 64GB SDXC Canvas Select cl10 UHS-I 80MB Read w/Adapter
Одкако ја ставив бекапите од тврп ми ги коруптира по неколку дена сама од себе, исто и бази во ексел и апк фајлови. Најверојатно нешто не е компатибилна со телефонот, а инаку не ми е тестирана на компјутер....

Пишете препорака односно линк што картица би работела добро на телефонов?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
@the_maker или било кој, ве молам кажете ми што сд картичка да купам за мојов Редми 4 про. Имам кингстон класа 4 од 16 гб, купена 2012 уште од Самсунг с2 и работи перфектно. Сакав повеќе простор и пред нова година ја купив оваа од 64 гб.
Anhoch PC Market Online - Secure Digital Micro Kingston 64GB SDXC Canvas Select cl10 UHS-I 80MB Read w/Adapter
Одкако ја ставив бекапите од тврп ми ги коруптира по неколку дена сама од себе, исто и бази во ексел и апк фајлови. Најверојатно нешто не е компатибилна со телефонот, а инаку не ми е тестирана на компјутер....

Пишете препорака односно линк што картица би работела добро на телефонов?

Можеби самата сд картичка е фалична,пробај ја на друг мобилен па рекламирај ја.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Дечки вчера ми се случи следниов проблем,ми се појави абдејт на Redmi 5,и ми покажа дека све ке ми се избрише,си направив бекап,и почна да се инсталира,се изгаси моб и се упали,од тогаш цело време влага самиот во (Mi-Recevory),и ми пишува (this miui version cant be installed on this device),направив и wipe data,wipe all data,џабе од кога ке направи reboot,пак влага во (Mi-Recevory).Немам ништо претходно чепкано на моб,како што го купив така го користам,кажете чаре некое,зашто немам друг моб.Фала ви

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Дечки вчера ми се случи следниов проблем,ми се појави абдејт на Redmi 5,и ми покажа дека све ке ми се избрише,си направив бекап,и почна да се инсталира,се изгаси моб и се упали,од тогаш цело време влага самиот во (Mi-Recevory),и ми пишува (this miui version cant be installed on this device),направив и wipe data,wipe all data,џабе од кога ке направи reboot,пак влага во (Mi-Recevory).Немам ништо претходно чепкано на моб,како што го купив така го користам,кажете чаре некое,зашто немам друг моб.Фала ви
отклучен ли ти е bootloader от?

Sent from my MI 5X using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Не ми е,кога ке го ставам во fastboot,си стои цело време на логото.
На која верзија ром беше првично? Пробај со mipcsuite да ја инсталираш истата верзија што ја имаше

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Пред некој ден видов A1 во живо, телефонот е перверзија на изглед.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
На која верзија ром беше првично? Пробај со mipcsuite да ја инсталираш истата верзија што ја имаше

Sent from my MI 4W using Tapatalk
Да не бил некој од тие вендор ромови па зарибал при апдејт...

Го однесов во сервис,џабе ништо не сакаше да функционира.Заглавен беше во рикавери и само во тоа влага,друга опција неможе да се стисне,само рестарт и толку.

Искрено појма немам на која верзија на ром беше,како што го купив така го користев,и ништо немав пипано на него.Иначе беше на андроид 7.1.2

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
Тууу, предпродажбиве ги осушиле за Mix2S

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.036
UNIVERSE
www.miui.mk
Го однесов во сервис,џабе ништо не сакаше да функционира.Заглавен беше во рикавери и само во тоа влага,друга опција неможе да се стисне,само рестарт и толку.

Искрено појма немам на која верзија на ром беше,како што го купив така го користев,и ништо немав пипано на него.Иначе беше на андроид 7.1.2
Треба да се преинсталира. Кој телефон е?

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.036
UNIVERSE
www.miui.mk
Сега видов, си имал вендор ром, и за нив Ми има посебен третман, сто пати пишав. При апдејт (официјален) се брикува. Скоро па намерно, за да се спречи нелегален трејд со нивни телефони. Може да се направи, донеси го во Хај.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно