Ете што ми прави нетов дуп
Да, над 750. Некој си 680 на PCво, останатите на Smart TV, телефони итн.750 giga imas potroseno.
Да, над 750. Некој си 680 на PCво, останатите на Smart TV, телефони итн.750 giga imas potroseno.
Ќе зголемат само цена на услуга, се останато ќе си остане исто. Иначе на Netflix си лета нетот, на торенти и сега на Eurosport за зимскиве игри што си платив за 1 месец.Ако има IPTV и плус симнувал филмчиња и серии сосема е можно да има 750 ГБ. Јас само еднаш надминав 400 гб (инаку пакет од 50 мбс) и ми намалија на 20 мбс. Тогаш прв пат дознав дека намалуваат брзина, никаде во договорот не видов таква работа. Може има некаде со оние ситни букви да ги читаш со лупа или пишувало fair use што не сум ни приметил. Сепак со развој на iptv би требало да зголемат квоти.
Гига или тера ? Одлучи се.Ќе зголемат само цена на услуга, се останато ќе си остане исто. Иначе на Netflix си лета нетот, на торенти и сега на Eurosport за зимскиве игри што си платив за 1 месец.
Ебати државата 500тера и да ти намалат интернет. Во Намибија барем имаат неограничен интернет.
Ете што ми прави нетов дуп
Да, над 750. Некој си 680 на PCво, останатите на Smart TV, телефони итн.
Гига гига, се извинувам. Дискусија имав тука со гига и тера и затоа тера пишавЕ сега тера или гига?
Разликата е огромна.
Sent from my ипхоне using Tapatalk
Доколку иницијално си имал 1TB лимит при потпишување на договорот, тие „намалувања“ може да важат за нови корисници или корисници кои потпишуваат продолжување на договорот, т.е. за нив важат измените. Додека не си известен дека има БИЛО какви измени во условите на договорот и на писмено да ги прифатиш истите се НАДВОР од договорот т.е. неважечки.Oд 150/mbs брзината ми е сега на 15/mbs. Надминав над 750тера интернет. Само што разговарав со центарот за корисници ми рекоа дека имало 3 намалувања од кои 2 биле од АЕК, но јас неможам да најдам ништо на нивната страна. Гад ол мајти.
Ако има IPTV и плус симнувал филмчиња и серии сосема е можно да има 750 ГБ. Јас само еднаш надминав 400 гб (инаку пакет од 50 мбс) и ми намалија на 20 мбс. Тогаш прв пат дознав дека намалуваат брзина, никаде во договорот не видов таква работа. Може има некаде со оние ситни букви да ги читаш со лупа или пишувало fair use што не сум ни приметил. Сепак со развој на iptv би требало да зголемат квоти.
IPTV сообраќајот не се рачуна во количина интернет
Зависно од договорот ја намалуваат брзината на различни пакети. Најчесто fine print има за политика за фер користење. Мене ми е лимитот до 5TB, a доста често надминувам 1.5-2 TB. Тоа вклучува неколкучасовен гледање видео стримови со 1080p60, спуштање на 4к верзии на Lord of the Rings и слични, гледање НБА исто така во 4к резолуција (кога NBA league pass-от дозволува таква опција).
btw доколку АЕК правел намалувања, мора да има дел во договорот каде што назначуваат дека 3-то тело/орган може да влијае на измени на стапките во договорот. Во секој случај за било каква тековна измена МОРА да има известување за настанатите промени, во спротивно слободно можеш да бараш раскинување на договорот или да бараш оштета од операторот.Oд 150/mbs брзината ми е сега на 15/mbs. Надминав над 750тера интернет. Само што разговарав со центарот за корисници ми рекоа дека имало 3 намалувања од кои 2 биле од АЕК, но јас неможам да најдам ништо на нивната страна. Гад ол мајти.
Како мислиш не се рачуна? Имам IPTV што не е преку Вип, не гледам како не би го рачунале?
Аиии извини ова за VIP било.Како мислиш не се рачуна? Имам IPTV што не е преку Вип, не гледам како не би го рачунале?
На ВИП си, кој пакет? Кај мене на 450 ГБ ми намалија брзина на ВИП комбо земен пред две години со 50 мбпс нет, ТВ и фиксен телефон.
Како мислиш не се рачуна? Имам IPTV што не е преку Вип, не гледам како не би го рачунале?
На ВИП си, кој пакет? Кај мене на 450 ГБ ми намалија брзина на ВИП комбо земен пред две години со 50 мбпс нет, ТВ и фиксен телефон.
Исто така од пред 2 години пакет, со брзина 150 Mbps, со тоа што кога потпишував инсистирав да ми остане лимитот од старите пакети (5 ТБ).
Тоа не е IPTV, тоа е streaming сервис. Има разлика.
Oktar најверојатно мисли на IPTV провајдер што има сопствена инфраструктура у смисол head-end, дистрибутивна и аксес мрежа.Тогаш што е IPTV?
Само да знаеш mb/s ≠ mbps.Oд 150/mbs брзината ми е сега на 15/mbs
Да не мислеше MB/s ≠ Mbps?Само да знаеш mb/s ≠ mbps.
Само да знаеш mb/s ≠ mbps.
Да потрошел 750 тера ќе му го исклучеле интернетот скроз. xD
Ќе се соберевте со факели, крстови, вили итн., и пред собрание почнувате и од таму накај мене па пред куќа кај мене изразувате незадоволство па ме изнесувате надвор и ме палите како вештерка. И на крај ми гасите, струја, одвод, довод и интернет.Да потрошел 750 тера ние од форум ќе се соберевме и ќе му исклучевме струја од трансформатор.
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00196A
1.800,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 2m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5681-10
220,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10