Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Spotify во Македонија

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Дали има некој начин (workaround) да се користи музичкиот сервис Spotify во нашава држава? Пред некое време го користев со VPN, но акаунтот ми беше маркнат за нецела недела и не можев да го пристапам. Дали некој го користи, има некој сигурен начин постојано да се користи без да го маркнат профилот?

CyberMen

hello world
3 ноември 2012
223
311
Веќе 2 месеци користам Spotify со VPN (само за log in), сум немал проблеми. Ps. На PC ова со TunnelBear.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Пробај со не толку познат некој VPN. Најверојатно им ги знаат IP адресите на TunnelBear. Јас користам Spotify Premium и со тоа немам рестрикции по регион.

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
ПЦ/Тел? Бидејќи и јас на Тел имав малце проблеми на почетокот.

Се работи за PC, заборавив да го спомнам тоа. Се логирав со Tunnel Bear и гасев ради што има 500 MB лимит, 3-4 дена беше во ред, после тоа излезе порака дека акаунтот ми е заклучен и дека не сум во регионот кој го имав специфицирано.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Најидеално е доколку имаш некој другар во странство, да се соберете 6 души и тој да плати фемили план и сите да му платите него по 3 евра/долари/фунти во зависност од каде се наоѓа. Со премиум акаунт не ти треба ВПН безразлика каде си.

Едино, сите акаунти треба да се креирани под иста држава, и кога ќе се праќаат инвајтите за приклучување на фемили планот, да се искористи истата домашна адреса.

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Пробај со не толку познат некој VPN. Најверојатно им ги знаат IP адресите на TunnelBear. Јас користам Spotify Premium и со тоа немам рестрикции по регион.

Пробано е и со Unlimited VPN, и пак не ми даваше да пристапам акаунт воопшто, а небаре да сменам регион.

Најидеално е доколку имаш некој другар во странство, да се соберете 6 души и тој да плати фемили план и сите да му платите него по 3 евра/долари/фунти во зависност од каде се наоѓа. Со премиум акаунт не ти треба ВПН безразлика каде си.

Едино, сите акаунти треба да се креирани под иста држава, и кога ќе се праќаат инвајтите за приклучување на фемили планот, да се искористи истата домашна адреса.

Кога сме кај премиум акаунт, дали е месечна претплата или купи го, имај го засекогаш?

barneymk

hello world
27 април 2016
125
112
Скопје
Или ВПН или фрее верзија. За купената не знам т.е премиум акаунт ама другари гледам користат фрее и немаат гајле.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Се работи за PC, заборавив да го спомнам тоа. Се логирав со Tunnel Bear и гасев ради што има 500 MB лимит, 3-4 дена беше во ред, после тоа излезе порака дека акаунтот ми е заклучен и дека не сум во регионот кој го имав специфицирано.
Епа ако се логираш со впн па гасиш ништо чудно што те заклучиле.

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
Како успеа да го активираш премиумот ако може по детално да кажеш зошто и ја се мачам да го активирам али одма јавува дека кредитната ми е од земја кај што нема спотифај а за пејпалот на последниот чекор само бел ми е екранот...

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Како успеа да го активираш премиумот ако може по детално да кажеш зошто и ја се мачам да го активирам али одма јавува дека кредитната ми е од земја кај што нема спотифај а за пејпалот на последниот чекор само бел ми е екранот...

Payoneer картичка ти е најбезбедна.

Дали има некој начин (workaround) да се користи музичкиот сервис Spotify во нашава држава? Пред некое време го користев со VPN, но акаунтот ми беше маркнат за нецела недела и не можев да го пристапам. Дали некој го користи, има некој сигурен начин постојано да се користи без да го маркнат профилот?

Искористи VPN и Payoneer картичка за Spotify Premium. Family планот е многу поисплатлив ако имаш уште некој што ја бара истава опција. Premium не бара регион, имаш неограничено користење "во странство", единствено што ќе треба е sideload на апликацијата на телефон, бидејќи од Play Store не ти дава да ја спуштиш (за iOS не сум проверил).

VPN е искрено pain in the a**, мораш на секое да се логираш преку него за да не ти го блокираат акаунтот, а за 3e месечно со family план и те како вреди да не се малтретираш. Плус и ги немаш сите ограничувања на free планот.

kirev

senior
31 мај 2010
9.037
7.708
Deezer, Jango... Не им давајте пари на Спотифај штом нејќат да ги земат.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Со премиум немаш гајле. Само треба да се отганизираш со странска картица да плаќаш

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Премиум на Тел ок ама на ПЦ? Што е разликата?
Screenshot_1.png

Разликата е таа, небитно дали си на компјутер или телефон. Јас најмногу плаќам поради рекламите и можноста да слушаш тоа што сакаш, а не pre-made плејлисти и слично. А и listen offline ми се нашло често кога не ми се троши интернет.

CyberMen

hello world
3 ноември 2012
223
311
Погледнете го атачментот 59553

Разликата е таа, небитно дали си на компјутер или телефон. Јас најмногу плаќам поради рекламите и можноста да слушаш тоа што сакаш, а не pre-made плејлисти и слично. А и listen offline ми се нашло често кога не ми се троши интернет.
Имам Free и реклама со очи не сум видел, ниту помеѓу траките. На тел имам премиум ама пирате, со истиот акаунт.. можеби е до тоа. Како и да е ако се има пари вреди +1

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Имам Free и реклама со очи не сум видел, ниту помеѓу траките. На тел имам премиум ама пирате, со истиот акаунт.. можеби е до тоа. Како и да е ако се има пари вреди +1

Може да е до тоа, не знам. Инаку за $9.99 месечно би се мислел, затоа реков барајте family план. Мене ми дојде 1200 денари за 6 месеци, некако no-brainer е одлуката. А и на eBay има фамилијарни планови за мали пари, со тоа што не знам колку се сигурни.

Matzkou

read-only
14 декември 2015
44
79
Ја користам free верзијата веке година дена на ПЦ со CyberGhost Vpn, обично се логирам на Spotfy преку Америчките и Германските IPња неам никаков проблем.Иам само приметено доколку има некаков Update на клиентот тогаш ќе ме избаци и морам повторно да палам VPN и повторно да се логирам но тоа е 5 мин работа и се случува 2 пати во месецот

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Незнам, користам Спотифај веќе подолго време, до сега немам проблеми. Само на логин користам ВПН додека се логира, и после токлу исклучувам ВПН. (Истото и на ПЦ и на мобилен) Па после 2-3 недели, ќе ме одлогира па пак истото. Иначе, ако не ви пречи на андроид имате "spotify hacked apk". Имате целосен премиум, све што сакате да слушате, се користи со фрее акаунт, нема реклами ни лимит. Веќе 2 години го користам спотифај на тој начин, до сега ни исклучен акаунтот ни ништо.

А доколку веќе сакате премиум, ако веќе плаќате, мислам најдобро би било со Deezer. Достапен кај нас, и слични функции. Its not quite Spotify, ама добро кажа членот погоре:

Deezer, Jango... Не им давајте пари на Спотифај штом нејќат да ги земат.

Главното е таму, го користев триал 1 месец и супер е. Истити плејлисти, мислам повеќе песни имаат од Спотифај, супер аудио.

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
Deezer има процоија сега, 3 месеци за 1 EUR. Никогаш не сум користел вакви онлајн сервиси за слушање аудио.. ама сега после постот на @BlueBaron отворив на страната на Deezer и ја видов промоцијата, и купив веднаш. Сега уште да видам како функционира ова :p
некој совет за користење на Deezer? Како ја користите вие апликацијата? @kirev

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Deezer има процоија сега, 3 месеци за 1 EUR. Никогаш не сум користел вакви онлајн сервиси за слушање аудио.. ама сега после постот на @BlueBaron отворив на страната на Deezer и ја видов промоцијата, и купив веднаш. Сега уште да видам како функционира ова :p
некој совет за користење на Deezer? Како ја користите вие апликацијата? @kirev

Супер промоција си фатил, 1 евра, 3 месеци тест период. :)

Види ќе се научиш што како со тек на време. Последен пат кога го користев Дизер беше пред неколку месеци, 1 месец триал. А имаш и на ПЦ, на нивната веб страна, логирај се со емаилот и пасвордот и ќе имаш музика и на ПЦ колку ти душа сака. (Мислам дека имаат и Виндовс Сторе апликација ако повеќе ти годи)

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Ова Deezer ми гледа ветувачки. Направив акаунт, ќе видиме како ќе испадне. Брз апдејт, успеав да го вратам Spotify акаунтот со CyberGhost VPN. Едино објаснување овдека е да им ги знаат IP адресите на Tunnel Bear и Unlimited VPN, или цела работа е лотарија.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно