Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung Galaxy Note 8

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Денеска Samsung го престави новиот Galaxy Note 8.

sbyford_08112017_1932_0003.0.jpg

Уредот доаѓа со следните спецификации,

• Screen: 6.3-inch Quad HD Super AMOLED 18.5:9 Display (2,960 x 1,440)
  • Dimensions: 162.5mm x 74.8mm x 8.6mm
  • Weight: 195g
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 835, Exynos 8895
  • RAM: 6GB LPDDR4
  • Storage: 64GB, 128GB, 256GB
  • Expandable: Yes, microSD card (up to 256GB)
  • Graphics: Vulkan API, Adreno 540
  • Camera: Dual 12MP Dual Pixel rear-facing with f/1.7, 12MP telephoto lens with f/2.4, 8MP front-facing with f/1.7
  • Software: Android 7.1.1 Nougat, Google Assistant
  • Sensors: Fingerprint reader, Iris scanner, heart rate, accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer
  • Water and dust resistance: IP68 (S Pen included)
  • Battery: 3,300mAh capacity (non-removable)
  • Charging: Fast Wireless, Quick Charge 2.0 (via USB Type-C)
  • Colors: Midnight black, Orchid Gray, Maple Gold, Deepsea Blue
  • Other notable specs: Bluetooth 5.0 BLE, 802.11 a/b/g/n/ac/ad, GPS, NFC, MST, AKG audio
  • Headphone jack: yes

Сеуште е прерано да се каже, но за сега не сум премногу воодушевен, не за друго премалце информации има до сега, со исклучок на онаа за цената која е сигурна - а таа изнесува неверојатни 1000e.....

sWoCdQGIRLmRR5W1rz58jw.png

Единствена шанса им давам, ако камерата е осетно подобра, па некако да се извадат за цената, се друго е фејл и S8 plus е каде каде подобар избор.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Дизајнот према S8 е чекор наназад, ова веќе изгледа како цигла...

Останатите спецификации се чудни, освен камерата и S Pen, па и нема некоја голема дистинкција од S8 Plus. Според мене, згрешија што го направија плус моделот толку голем и ако веќе одеа по тој пат, требаше Note 8 да биде бар 6,5 инчи за да има причина да постои.

П.с. Од задна страна со камерите изгледа ПРЕГРДО, особено кај сината боја.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Незнам искрено како можело на вакви перформанси да стават 3300mah батерија,баш ме интересира колку бат ке држи овој модел на самсунг.

Иначе ми се допаѓа целиот дизајн,и целиот концепт на телефонот,поготово камерата е врв искрено.Али ајде нека искачат повеќе тестирања па ке видиме како ке се покаже.

Untitled.jpg
Galaxy S8+ и Note 8

Последна промена:

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Незнам искрено како можело на вакви перформанси да стават 3300mah батерија,баш ме интересира колку бат ке држи овој модел на самсунг.

Иначе ми се допаѓа целиот дизајн,и целиот концепт на телефонот,поготово камерата е врв искрено.Али ајде нека искачат повеќе тестирања па ке видиме како ке се покаже.

Погледнете го атачментот 57954
Galaxy S8+ и Note 8
За батеријата на Ноте 8 вчера прочитав дека ќе држела за нијанса помалце од обичната С8-ка. Што значи дека С8+ ќе си остане шампион кога станува збор за батериски живот на флегшип модел од Самсунг.
Ова за мене со батеријава е баш глуп потег од Самсунг. Ноте сериите порано важеа за телефони масивно подобар батериски живот во однос на "С" моделите, ама оваа година тоа не е така.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
За батеријата на Ноте 8 вчера прочитав дека ќе држела за нијанса помалце од обичната С8-ка. Што значи дека С8+ ќе си остане шампион кога станува збор за батериски живот на флегшип модел од Самсунг.
Ова за мене со батеријава е баш глуп потег од Самсунг. Ноте сериите порано важеа за телефони масивно подобар батериски живот во однос на "С" моделите, ама оваа година тоа не е така.
Се сложувам со тебе,така е,ноте сериите секогаш имале јака батерија,и беа претпознатливи по батеријата.

Али ајде останува да видиме на тестовите,да не нагаѓаме што и како,него да видиме на тестови.

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Мислам дека ова ќе е првиот самсунг со екслузивно ISOCELL сензори, па има шанси да имаат доста време работено на овие сензори + леќите за да се осетно подобри. Презентација како презентација, удрија на маркетинг, шо е очекувано, ама реал лајф тестовите кај и да е ќе излезат подетални, па ќе се види способноста (искрено многу очекувам).

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Се сложувам со тебе,така е,ноте сериите секогаш имале јака батерија,и беа претпознатливи по батеријата.

Али ајде останува да видиме на тестовите,да не нагаѓаме што и како,него да видиме на тестови.
Според официјалните податоци објавени од Самсунг. Батерискиот живот ќе биде подобар од обичниот С8 а послаб од С8+. Ако батеријата е навистина таква навистина тогаш е ОК, ништо спекталуарно ама сепак ОК. Сепам на мене највеќе ми смета големината на новово ноте. Огромно е. Јас мака мачам во џеб да го стаам моево старо Ноте 3, а со ова новово ноте ќе морам да купам торбичка за него бидејки нема да ми го собере во моите тесни џепови :)
lmeO5w73Tvi-65ioHcXzDw.png

Извор: Galaxy Note 8 vs S8+ vs S8 official battery life may leave you unimpressed

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Бомбона е телефончево, прекрасно изгледа. Сега за сега како маана би ја издвоил батеријата мислам малку поголема требало да стават, ќе видиме како ќе се покаже.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Багатела цена,дај ајде да земеме групно од форум едно 15тина хахахаха.Офф абе овие дефинитивно не мислат на сиромашните земји,мислат дека сите имаат 3000$ просечна плата.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Батеријата т.е. нејзиниот капацитет, не секогаш се мерило за долготрајноста на истата. S-pen, т.е. просторот за него налага да се користи помала батерија, лани имаа проблем па сега идат на сигурно. Сеедно се зависи од камерата, буквално - се друго е во втор план.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.697
12.548
Skopje
www.wemaxa.com
Прва генерација Самсунг смартфони каде Note серијалот е side-grade наместо апгрејд. Освен 6GB рам како стандард и небитност (се наоѓаат и кај S8+ модели со 128gb нандфлеш така да не се ексклузива) се останато е side-grade наместо upgrade. Две камери не ми требаат, секој што малку повеќе разбира е свесен во комплексноста потребна при дизајнирање на телефото објективи (затоа големите бели китови од Канон се од 6000Е па се до 15000Еура), така да микроскопски телефото објектив во смартфон е играчка (фишај или стандард објективи до 28мм еквивалент поминуваат некако и се достојна замена за идиотчиња).

- Две камери е ништо битно.
- 3300mh батерија е веќе тежок удар испровоциран од фијаското со последната генерација (така да ги разбирам со конзервативниот пристап). Оваа големина на уред требаше да акомодира барем 4000mAH да имаше логички потреба да го оправда постоењето и намената.
- Пенкалцето е штосно и дигитајзер технологијата им е доста добра, сепак сватив дека мене не ми брка работа и не го користев воопшто во претходните ноте модели, ги купував заради фактот што имаа поголем екран и подобра батерија

Се на се, и кога ценовно горе доле ќе се изедначат за неколку месеци и кога ќе дојдат на 100Е разлика со S8+, човек ќе треба убаво да се подразмисли (како што е случајот и меѓу регуларната S8 и S8+) пред да го земе овој уред. До тогаш, корисниците на S8/S8+ ќе се изнауживаат без некој да се чувствува покус или оштетен за нешто како што беше претходните генерации кога излегуваа Note моделите. Ова е прва генерација во која секој флегшип модел е одличен избор, а гледам истиот став владее скоро на сите позначајни светски форуми каде генералниот заклучок е: што и да одбереш нема да згрешиш.

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Ова е прва генерација во која секој флегшип модел е одличен избор, а гледам истиот став владее скоро на сите позначајни светски форуми каде генералниот заклучок е: што и да одбереш нема да згрешиш.

Ова повеќе говори за развиток на технологија и нејзина неизбежна стагнација, бар за сега..

TE-EN

read-only
17 февруари 2013
26
11
Prilep
darkotrajkoski.wix.com
јас ништо спектакуларно не видов со што би го заменил с7 еџ за Ноте 8.Мене не ми се важни парите бидеќи телефоните ми се на фирмата и кога би го имало Ноте 8 во Т Home би го зел многу поволно.Ништо спектакуларно не ми е ну с8.Поготово ми смета home копчето што го нема .

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.609
1.767
Некако сите го споредуваат со С8+, дали заради големината нз, и малку да ги поправам ова јутуберите, не им е ова на Самсунг прв телефон со дуал камери и со 6гб рам, ако не грешам имаа они 6гб верзии во некои региони избацено и порано, само што не беа достапни во САД мислам. А за камерата шта речи, ќе ми беше помило да отидеа на решение како Хуавеи и Есеншал што прават, со една камера црно бело и друга за боја, но не сум експерт така да нз можеби сакаат да си прават споредби со Ајфнот кој доаѓа за месец-два.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
За камерата не е шта речи, него треба да се види што може и дали, се до тогаш нема потреба да се дискутира за истата, нема доволно информации јас пробав да најдам слики кои не се од Samsung - пропаганда, ама не успеав, или беа во идеални услови т.е. во услови на високо светло, AKA useless.

who123

read-only
16 јуни 2017
36
4
За цената мислам дека е превисока во однос на S8+ ама пак се шпекулира дека и Iphone 8 и Huawei Mate 10 би имале цена над 1000 евра така да нема да биде само Note 8 со цена над 1000 евра.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Повторно, единствената шанса и изговор за оваа цена би била камерата - ако таа е осетно подобра, ќе имаат изговор, се друго S8/S8 + се далеку подобар избор.

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
Мене ми свиџа све освен боите, а фингерпринтот јбг има ирис скенер, батеријата јбг, ниеден тел не ми издржува цел ден без полнење. На Ноут 4ката си мењав батерија секој ден, а на 5кава фаст чарџ и за саат време пун.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB