Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Започна IP TV на T-Home

nimbo

read-only
13 ноември 2008
10
0
Pred malku gi objavija paketite: (duri 2 ipol)
http://maxtv.mk/mk/Paketi.aspx

Ova e preterano !!! :lut2:

Osnoven paket 2359 den (so ddv), 2949 (so ddv) za vtoriot paket, plus uste 236 den za plus 11 kanali.
Ako e ista ponudata na kanali (plus-minus) so kablovskite, ne vredi da se zema. Pa od 66 kanali se gledaat samo 5,6. Kakva e taa glupava megalomanska ponuda na 60 gluposti i 6 normalni kanali ?!?!?! :plachko2:

Paketive im se katastrofa. I kakov sega imas izbor ? ili - ili :ua:

Plus nema informacija, sto ako sakas da uklucis 2 ili 3 televizori. Resiverite se plakaat ili iznajmuvaat, se plakja li vtora/treta pretplata? Pa koj denes nema 2, pa i poveke televizori ?!
Da se nadevame deka ke se opametat.

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
Не знам за вас ама не мислам да плаќам плус за нешто што и досега сум го правел. Филмови може да се гледаат на интернет и да се спуштаат а и телевизија може да се гледа онлајн .... а башка мислам дека 6Mbps е малку за да ме натераат да се одлучам за оваа услуга ..... барем да беше 10Mbps.
Сега за сега ќе ја прескокнам оваа услуга .... ќе чекам прво искуства од "заморчиња" .... па за после ќе видиме. :))

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
Во Германија сега од T-Home,нудат неограничен интернет(extra брзина),телефон и TV (со сите салтанати:HD,DolbyDigital,100тина програма,плус се тоа на германски јазик) за само 30 евра месечно,тоа кај нив е стандарно,имаат барем 10 оператори,а цена е таа +-5центе.

nimbo

read-only
13 ноември 2008
10
0
А ја видовте ли понудата на каналите. Овие дефинитивно не се со сите. Ова ли е некаква си понуда: "Атрактивни канали" ?!?!:lut2:
Па истото што го нудат кабловските оператори, дури и без најгледаната и најдобра регионална телевизија (урнек, школо, пример и како сакате кажете на сите наши телевизии) Nova TV. :p
Еве ја понудата: http://maxtv.mk/mk/kanali.aspx

dashbog

lurker
24 јуни 2008
576
822
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Јухуу супер веке имаме IPTV.
Одам веднаш да си го исклучам и телефонскиот приклучок оти веке стварно ми е ск..чено од овие апаши.

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
Нова ТВ,КРТ,МРТсат се живо сра*е,ако тоа се неки програми:pop: Добро што 3 години сум на сателитска!
Ги гледав програмите од Мах ТВ,наши едно десет сигурно(среќа ги нема горе наведените!)

goran_67

read-only
12 април 2007
23
0
Одкога турив чинијата на балкон и dreambox во соба престана мојот интерес за Т-хоме и желбата доживотно да им ги полнам џебовите.Наскоро и фиксниот го префрлам на друго место и да не се гледаме во догледно време.Доста беше.

bons

hello world
9 април 2007
242
67
Очекував многу повеќе, ама ме разочараа....
Катастрофа..кабловците имаат подоба пакет од нив..

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
Не знам за вас ама не мислам да плаќам плус за нешто што и досега сум го правел. Филмови може да се гледаат на интернет и да се спуштаат а и телевизија може да се гледа онлајн .... а башка мислам дека 6Mbps е малку за да ме натераат да се одлучам за оваа услуга ..... барем да беше 10Mbps.
Сега за сега ќе ја прескокнам оваа услуга .... ќе чекам прво искуства од "заморчиња" .... па за после ќе видиме. :))

исто така, си правам само колекција на филмови:rolleyes:
а тв гледан некои канали само онлине, локални телевизии скоро ич не гледам
дури и серии си гледан преку нет
heroes, prison break itn itn

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
исто така, си правам само колекција на филмови:rolleyes:
а тв гледан некои канали само онлине, локални телевизии скоро ич не гледам
дури и серии си гледан преку нет
heroes, prison break itn itn

Токму тоа ми беше зборот.:)
Зошто да плаќам плус пари кога истото сум го правел и до сега за помали пари. Сакам да гледам филм .... ќе гледам .... и тоа тој што сакам јас а не они што ќе ми понудат. Ако сакам да гледам утакмица пример фудбал ... си ставам програмче и ја гледам таа утакмица што јас сакам да ја гледам.
Токму заради овие причини не сум корисник ни на кабелска телевизија. Што ќе ми е? Да гледам Пинк.... и остали ѓубриња?

Дечки заборавате дека не секој е образован за ИТ. На таквите луѓе и те како им врши работа кабелска ТВ па и сега ИПТВ. Некој не ни знае што е тоа торент(на пример некоја бабичка што си глеа сапуници и слично).

Сепак 3000 денари за пакетот се премногу, побогу тоа е 1/4 од плата на повеќето луѓе, а за некои и 1/2...... 350 денари за кабелска, хмммм.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Шу*аци! :lut2: Сега го прочитав FAQ-от...Јас кога се распрашував за ова, пријателите кои работат во телеком ми рекоа дека телевизијата ќе е HD...
А јас се попалив ко млад мајмун. Две години живеам без телевизор во дневна, а викендов за атер на MaxTV си купив Full HD 37" телевизор и нов 5.1 surround.

Како и да е, месечно плаќам 4000 за фиксен телефон и интернет. Вака ќе ми излезе поефтино и плус ќе добијам кабелска телевизија.

Моментално немаат HD канали во понудата, но ресиверите поддржуваат што значи и такви канали ќе има во понудата, само прашање на време е.

Plus nema informacija, sto ako sakas da uklucis 2 ili 3 televizori. Resiverite se plakaat ili iznajmuvaat, se plakja li vtora/treta pretplata? Pa koj denes nema 2, pa i poveke televizori ?!
Da se nadevame deka ke se opametat.

http://www.t-home.mk/mk/?z=1186

vlatko175

hello world
15 јули 2008
296
134
Токму тоа ми беше зборот.:)
Зошто да плаќам плус пари кога истото сум го правел и до сега за помали пари. Сакам да гледам филм .... ќе гледам .... и тоа тој што сакам јас а не они што ќе ми понудат. Ако сакам да гледам утакмица пример фудбал ... си ставам програмче и ја гледам таа утакмица што јас сакам да ја гледам.
Токму заради овие причини не сум корисник ни на кабелска телевизија. Што ќе ми е? Да гледам Пинк.... и остали ѓубриња?

момак кое програмче си ставаш за да гледаш италјанско првенство?
ја до сега сите програмчиња сто сум ги симнал биле тешко срање.

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
момак кое програмче си ставаш за да гледаш италјанско првенство?
ја до сега сите програмчиња сто сум ги симнал биле тешко срање.

Италијанско првенство многу многу не гледам. :D
Ама тоа не значи дека ако сакам не можам да гледам.
Е сега програмчево не можам да ти го кажам тука .... на друго место.
Се инсталира и после бираш преку кој кинески сателит(има 3-4 сателити) ќе гледаш ... а барем 2-3 телевизии на тој сателит може да ја пренесуваат саканата утакмица.
Предупредување: Ова програмче како и останатите содржат гадинки ... ама ако не ти е проблем после употреба можеш да го исчистиш компјутерот .... не е нешто страшно.:D

zorandesign

Баниран/a
6 јуни 2007
1.618
689
Шу*аци! :lut2: Сега го прочитав FAQ-от...Јас кога се распрашував за ова, пријателите кои работат во телеком ми рекоа дека телевизијата ќе е HD...
А јас се попалив ко млад мајмун. Две години живеам без телевизор во дневна, а викендов за атер на MaxTV си купив Full HD 37" телевизор и нов 5.1 surround.

Како и да е, месечно плаќам 4000 за фиксен телефон и интернет. Вака ќе ми излезе поефтино и плус ќе добијам кабелска телевизија.

gOJDO,are you from K-PAX?:LOL: како да не си од Македонија ми делуваш...барем по буџетот...или пак ни кажуваш што посакуваш да имаш:D

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Од тука сум Зоран. За да си купиш средно-калсен телевизор и сараунд не треба да имаш незнам каков буџет. Да реков дека сум купил ново Порше, ќе беше чудно. ;)

BTW, многу појак филинг е да играш на 96cm LCD на 1920x1080 резолуција одошто на 22" монитор. Па дури и телеком да не уклучат HD TV, можностите на телевизорот ќе ги искористам секако.

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
Еве еден мал update, односно интервју на Вечер со Г-нот Алберс Торстен, Директор за техника во Македонски телеком, околу MaxTV:

AA5CBC35B0C28C44A115228207441534.jpg

За MaxTV интензивно се зборуваше изминатиот период и MaxTV не е веќе нов поим во нашиот речник. Тоа е телевизија интегрирана со телефон и интернет. Доволна ли е оваа информација за обичен корисник?
- На ова додадете: супериорен дигитален квалитет на слика и звук, достапност на мноштво информации и дополнителни можности и опции кои стандардната телевизија не може да ги понуди и еден специјален уред кој ги овозможува претходно споменатите перформанси и карактеристики. Тоа е всушност MaxTV.

Што е потребно да поседува корисникот за да може да ја користи MaxTV услугата?
За да можете да ја користите MaxTV услугата потребна ви е MaxADSL врска на Т-Home, модем/рутер што ќе биде поврзан на мрежата на Т-Home и Медиа приемник 300, кој е задолжен за обезбедување на MaxTV и сите негови дополнителни функционалности. MaxTV ја поддржуваат 90 проценти од ТВ уредите што денес се користат во Македонија. Единствен услов е телевизискиот приемник да има еден од влезовите за поврзување на Медиа приемникот: HDMI, SCART, Composite Video или S-Video.

Како функционира овој уред? Треба ли апаратите што се во релација со него, како телевизор и телефон, да исполнуваат некакви специјални услови?
Уредот, преку рутерот или модемот се поврзува од една страна со телефонска ADSL линија, а од друга страна со телевизорот. Значи, за воведување на оваа услуга во нашите домови, треба да имате ADSL конекција која Македонски Телеком може да ја воспостави со речиси секое домаќинство во Македонија. Телевизорот треба да има надворешен влез (Scart, FBAS или HDMI), сличен на оние што се користат за видео-рекордери, за да се воспостави врска со уредот. Специјалниот уред се управува со далечинска контрола, со што целосно се достапни функциите што тој ги нуди и овозможуваат персонален пристап кон корисниците.

Имав прилика да слушнам од граѓаните кои се интересираат оваа услуга да ја имаат во својот дом, но од Телеком им било одговорено дека немаат техничка можност за инсталирање на интерактивна дигитална телевизија. Кој е проблемот?
Може да постојат две причини. Или мораме да го прошириме нашиот капацитет во таа конкретна област во која се бара MaxTV, за што ќе бидат потребни неколку недели, или за жал, до локацијата не може да се стигне со потребната брзина на линија за обезбедување на MaxTV, на пример, како резултат на голема оддалеченост од нашите разделници.
Во 2009 година ќе ги надминеме овие пречки со изградба на наша нова оптичка мрежа базирана на Fibre to the home. Тоа е мрежа со ултра голема брзина со која покрај MaxTV услугите, на корисниците ќе можеме да им обезбедуваме и стриминг од 100 мегабити.

Што подразбира персоналниот пристап на MaxTV кон корисниците и кој е бенефитот од него?
Секој корисник ќе има можност да си го планира времето кое ќе го помине пред телевизор и содржините што ќе ги следи. Корисникот ќе има на располагање електронски програмски водич преку кој ќе ги пребарува и избира саканите содржини, односно ќе има можност на селекција на содржините според сакани серии или филмови, глумец или глумица итн. Ќе има можност на пребарување на содржински информации. Со MaxTV, телевизиската програма ќе може да се паузира или да се врати назад за повторно прегледување, како и снимање на програмските содржини што се од интерес на корисникот. Најважната можноста е што сега секој родител ќе може да ги контролира времето и содржините кои им се достапни на децата додека тие не се дома.
Со сите овие услуги телевизијата зазема поперсонален пристап кон корисникот.

Дали може на два или повеќе телевизора да се постави оваа услуга и кој го прави тоа?
Изборот за поставувањето на MaxTV во домаќинствата го прават корисниците. Уредот може да го намести наш вработен или корисникот само со целосна поддршка на центарот за корисници. Услугата може да се обезбеди на повеќе ТВ приемници и за истото се наплаќа по цена од 1.999 денари плус ДДВ (како за еден приемник и само кабелот е трошок на корисникот).

Освен поквалитетни карактеристики, ќе имаат ли корисниците и збогатена понуда на телевизиски канали?
Македонски Телеком ги следи вкусовите и барањата на своите корисници. Потребата за нови и актуелни содржини е секогаш присутна, па затоа и нашите корпоративни размислувања се насочени кон збогатување на програмската содржина со нови канали и нови филмови.

Корисниците на MaxTV во Хрватска можат преку услугите Web Снималица и СМС Снималица да снимаат и архивираат содржини од MaxTV преку Интернет или од мобилен телефон без дополнителни трошоци. Кога такво нешто ќе биде достапно и кај нас?
Една од услугите што ќе ги активираме многу наскоро е да им се овозможи на корисниците да го програмираат снимањето на ТВ програми исто толку лесно како што е и од пред MaxTV екранот скоро од секаде преку Интернет или преку СМС.

Постои ли потенцијал во Македонија за раст на услугите на IPTV?
Секако дека постои. Со оглед на фактот дека оваа услуга се воведува за прв пат кај нас, во моментов нудиме широк спектар на бенефити кои корисниците ќе можат да ги добијат. Следејќи ги светските трендови, според нашите идни планови, оваа услуга ги бележи голем раст и ќе понудиме повеќе услуги достапни за нашите корисници.
Голем дел од преводите кои сега ги нудат кабелските оператори се на јазиците на нашите соседи.

Дали MaxTV ќе ни обезбеди превод на македонски јазик или на јазиците на малцинствата?
Политика на Македонски Телеком е да ги зајакне националните вредности. Јазикот е жива материја и затоа треба да бидеме особено претпазливи во однос на него. Преводите ќе бидат на македонски јазик, но адаптирани со цел да се задржи автентичноста на филмовите или презентираната содржина. Од јазиците на малцинствата ќе биде опфатен албанскиот јазик.

Дали со MaxTV има техничка можност за следење на радио програмите?
Македонски Телеком ќе ја зголеми понудата на MaxTV, помеѓу другото, со можност да се слушаат радио програми, во текот на следните шест месеци.
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=2626B0F667B86E4A90D338BB6993AB47

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно