Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

www.eom.com.mk

Coolzrock

hello world
28 октомври 2008
139
5
хмммз.. Изглеа си единствен што се обиде да влезе со AVG..

Инаку, нешто повеќе за тројанецов овде.

HTML/Infected.WebPage.Gen

Description:
A common attack against the web infrastructure can be the infection of harmless web pages. Some malware changes every HTML file stored on the disc and adds a link (very often an IFrame) to a site hosting malicious code. Other attacks can aim for the web servers and try to insert forwarding to the pages hosted there. The owner of these pages is advised to take them offline. Fix the hole (either on his own PC or on the server), check the pages for infections, clean them and go online again. Infected Web Pages often contain additional Iframe, Object or Script Tags. The Script Tags often contain encrypted Code.

Не сум во можност да тестирам со BitDefender, а во неговата база веројатно детектиран е со друго име.

пс. Преместете ја темава.

Пишува дека е скоро во Ифрејм како во овој случај... =)

vik

user
14 април 2007
1.936
32
Кај мене и AVG-то го фате за врат.:)

Но добро... очигледно дека поголем дел од македонските сајтоци имаа слаба заштита... па што не превземат нешто?!

M

Mr.Alien

Гостин
Напрај system restore ....
Таман работа. Сите модерни продукти на сајбер биоинженерингот се врзуваат за System Restore. Со враќање на системот во некое минато време, патува и вирусот/црвот/тројанецот/што-и-да-е. System Restore му доаѓа како времеплов, во овој случај.....:D

Stane

poweruser
4 октомври 2007
2.497
77
Како што гледам вирусов е опасен,бришел и менувал .exe фајлови :))

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
само ова
e0nbj4.jpg

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Кај мене NOD32 v.3 не го детектираше :O
врвех изледа!?

Само што ја отворив страната, и кај мене анти вирсунава ( во моментов имам AntiVir) не изреагира.

Па, отворив да го пишувам, постов, дека можно е вирусот да е одстранет, АntiVir се јави :))

fwowtt.jpg

Не би требело нод да има такви пропусти.. :ermm:

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
не знам што се мачите толку да влезете во еден web site.:D
29ctl3m.jpg

или веќе сум го обрал бостанот :isplashen:

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
@kraljevski
Штом си влегол на сајтот, значи твојот антивирус не го детектира црвот Worm.Win32.Fujack.n Не е некој опасен црв, ама сепак е црв. :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно