FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.615
- 19.351
WHQL драјвери од семдица работат и на десетка.Чек сега ако ја инсталирам за стално користење(нема да имам штета ако нешто се случи, знам што инсталирам), драјвери на AMD нема да ми работат, овие последниве што излегоа пред 2-3 дена 14.9 WHQL???
btw
Приметив нешто чудно што досега го немало со претходните верзии. Имено користам MSDaRT односно ERD Commander како Live Windows CD
Друг пат кога сум ботал со ERD за Windows 7 ако го нема барантио оперативен систем ќе ми пиши дека компатибилен OS не е најден и не можам да ги користам напредните алати како registry editor, disk manager... туку само command prompt и File Explorer
Кога се спремав да го форматирам дискот односно кога бутав со ERD Commander не добив никаква пријава. Ботот продолжи како на дискот да има седмица.
И сега..ова ме наведува на помисла дека ова е преработен OS од корен односно дека се исфрлени деловите од осмица кои беа проблематични.
На пример ја нема опцијата Fast Boot во Control Panel.
Intel RST драјверот повеќе одмага отколку што помага илити со Microsoft драјверот имав (малку) подобри резултати.