Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 10 генерална дискусија

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Активирајте си ESU со скриптата од masgrave:

18 август 2019
1.209
1.171
Антивирусот и мене пред некој ден ме извести. 5-6 дена не беше ажуриран, тогаш почна ажурирање. Јас мислев дека тој застој е предизвикан од моја страна, имав блокирано некои процеси.

Сега гледам дека вчера повторно се ажурирал.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Важна закрпа била читав на нет ама не можам да најдам каде беше

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Мал оф топик, нели имаше некоја критична закрпа која се однесуваше за сите браузери кои се базираат на хромиум...

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво,
Имам лаптоп со i3 4ta generacija U процесор и 8gb single channel Рам. ССД на него. Windows 10 Pro не него.
Како да му направам debloat и да изгасам што може да се изгасе на него ?

Има неколку скрипти по интернет, мислам дека имам слушнато некој ова да го има користено на времето.
Јас немам искуство, затоа прашувам, ако некој има користено и има функционална скрипта или програма или процес, секој совет е добредојден.

Фала однапред.
Поздрав

boro1

user
13 август 2009
1.815
1.630
Здраво,
Имам лаптоп со i3 4ta generacija U процесор и 8gb single channel Рам. ССД на него. Windows 10 Pro не него.

Има неколку скрипти по интернет, мислам дека имам слушнато некој ова да го има користено на времето.
Јас немам искуство, затоа прашувам, ако некој има користено и има функционална скрипта или програма или процес, секој совет е добредојден.

Фала однапред.
Поздрав

инсталирај LTSC верзија.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Тоа се обидувам да го избегнам, веке имам сетирано неколку апликации на компјутерот, за кој имам изгубено инсталациони фајлови и сетап, барам начин да исклучам некој позадински процеси.

boro1

user
13 август 2009
1.815
1.630
Тоа се обидувам да го избегнам, веке имам сетирано неколку апликации на компјутерот, за кој имам изгубено инсталациони фајлови и сетап, барам начин да изклучам некој позадински процеси.

јасно, тогаш алатката од овој крис-титус е доста добра и има се што ти треба.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.459
SK
Здраво,

Фала однапред.
Поздрав
Не знам дали уште работат линковите, ама провери:

Што се тиче авторот на имиџите, проверен е... Но се разбира, во сите вакви ситуации со кастом имиџи: НЕ КОРИСТИ БАНКАРСКИ АПЛИКАЦИИ.
Од принцип, не дека имиџот е заразен или нешто. Бутирај линукс од УСБ, или направи дуал бут од хдд/ссд, и од линуксот работи што ти треба од доверлив карактери. Ова е добар совет во било која комбинација со виндовс. Итн, да не дигресирам - имиџот е ОК.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
253
184
Здраво,

Фала однапред.
Поздрав

Стави си Atlas OS и имаш минимален Windows.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
846
728
Може и ISO да направи,мада најдобро е windows utility chris titus и нешто ти сам да си избришеш, новата верзија на Rufus исто има опција да избрише некој дрангулии од Windows

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно