Ете сме.Ако под реинстал, мислиш на формат, не се случи
Ете сме.Ако под реинстал, мислиш на формат, не се случи
Rainmeter, desktop customization toolДа не отварам нова тема, може некој да ми предложи добар програм за средување на десктоп иконите? Нешто како Fences.
Знам, компјутерот беше на 10ка, но бидејќи е постар и не се користи толку често не работеше сосема мазно со 10ка па го вратив на 7ца.Иако ова е тема за 10-ка, има (но релативно комплицирано е, како за кого, и плус Миркософт постојано ја затвора дупката, но и овие постојано ја отвораат пак).![]()
Некој ден пред нова година апдејтирав лиценциран Win 7 на 10, се си пројде без проблем. Ниту праша ниту побара нешто за активација. Сам се поврза си провери и си стои активиран дека е.Како и да е, тоа би било одлична вест за сите што планираат да потрошат неколку долари за полу-легална Win 10 лиценца на Ибеј. Треба да се инсталира било каква пиратска верзија на Win 7 и потоа да се искористи можноста за апгрејд на (вистински) легална десетка.
Ова последново не го проверував во пракса (користам Win 10 LTSB), па би било пожелно некој да сподели искуство од прва рака.
Некој ден пред нова година апдејтирав лиценциран Win 7 на 10, се си пројде без проблем. Ниту праша ниту побара нешто за активација. Сам се поврза си провери и си стои активиран дека е.
Оди со 32 -битна верзијаДечки, ќе правам инсталација на свеж Windows 10 на постар лаптоп. Е сега, прашањето ми е дали да инсталирам 32 или 64-битна верзија? Лаптопот е наменет за постаро лице, а ќе се користи претежно за Фејсбук и Јутјуб, сурфање на интернет, поретко ќе се користи и Team Viewer, и чат пат по некоја слика, музика и филм ќе се чуваат на ссд-то. А ссд-то е со големина од 128 GB.
Еве линк од спецификациите на лаптопот:
Acer Aspire ES1-512-C0G0 (NX.MRWEX.058) - S/N Lookup
Молам за мислење и препораки.
Фала однапред!![]()
Дечки, ќе правам инсталација на свеж Windows 10 на постар лаптоп. Е сега, прашањето ми е дали да инсталирам 32 или 64-битна верзија? Лаптопот е наменет за постаро лице, а ќе се користи претежно за Фејсбук и Јутјуб, сурфање на интернет, поретко ќе се користи и Team Viewer, и чат пат по некоја слика, музика и филм ќе се чуваат на ссд-то. А ссд-то е со големина од 128 GB.
Еве линк од спецификациите на лаптопот:
Acer Aspire ES1-512-C0G0 (NX.MRWEX.058) - S/N Lookup
Молам за мислење и препораки.
Фала однапред!![]()
Па нормално, и мене ми правеше така со таа матичната 775 ,а сега кога го сменив новата матична и ништо од лиценца
Sent from my iPhone using Tapatalk
Па мислам дека нема потреба од надградба на РАМ. Како прво затоа што е доста стара верзија лаптопот, а како второ на него ќе работи постаро лице на кое не му требаат многу работи освен најосновните што ги наведов погоре во постот. Всушност заборавив да потенцирам дека лаптопот веќе има инсталирано 4GB РАМ.Ако планираш да го апгрејдуваш на 8 ГБ РАМ мораш х64 битна верзија
Веројатно знаеш дека активацијата тие врзана со матичната
Штом има 4GB рам оди со 64 bit верзијаПа мислам дека нема потреба од надградба на РАМ. Како прво затоа што е доста стара верзија лаптопот, а како второ на него ќе работи постаро лице на кое не му требаат многу работи освен најосновните што ги наведов погоре во постот. Всушност заборавив да потенцирам дека лаптопот веќе има инсталирано 4GB РАМ.
За да ги чита сите 4гб рам,стави му 64 битен windows.Па мислам дека нема потреба од надградба на РАМ. Како прво затоа што е доста стара верзија лаптопот, а како второ на него ќе работи постаро лице на кое не му требаат многу работи освен најосновните што ги наведов погоре во постот. Всушност заборавив да потенцирам дека лаптопот веќе има инсталирано 4GB РАМ.
Пишав погоре во постот дека има ссд.Celeron N2840 за Јутуб и Фејсбук, тоа ќе биде трагедија... барем ССД да има.
Во право си! Заборавив дека тоа треба да го земам предвид. Фала што ме потсети.За да ги чита сите 4гб рам,стави му 64 битен windows.
Уште ова да прашам и да не ве замарам повеќе. Дали да одам со Home или Pro 10-ка? Јас мислам Home пошо се работи за слаб процесор и нема дополнителни фичрс како на Pro.