Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 10 генерална дискусија

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
Фала на одговорите и на двајцата.

Ако активација го среди, одлично.
Ако не, ќе се иде на формат, јбг.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Да не отварам нова тема, може некој да ми предложи добар програм за средување на десктоп иконите? Нешто како Fences.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Малку закаснето, но како што гледам не е споменато на темава.
Windows 10 Has a Security Flow So Severe the NSA Disclosed It.
Кратка верзија:
View: https://youtu.be/Y4k0Ctb4uT4

Би требало да е решено со јануарските кумулативни апдејти за 10-ка.
За жал проблемот е обзнанен на денот кога официјално заврши поддршката за Windows 7, чии корисници остануваат на цедило...

Дали е ова фајнал пуш за да ги прелажат да поминат на фамозниот шпиунски блоатвер? Веројатно, особено што колку што разбрав Микрошит решиле да им ја понудат десетката (по кој знае кој пат) бесплатно. :rolleyes:

Како и да е, тоа би било одлична вест за сите што планираат да потрошат неколку долари за полу-легална Win 10 лиценца на Ибеј. Треба да се инсталира било каква пиратска верзија на Win 7 и потоа да се искористи можноста за апгрејд на (вистински) легална десетка. ;)

Ова последново не го проверував во пракса (користам Win 10 LTSB), па би било пожелно некој да сподели искуство од прва рака.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.620
6.056
Битола
Wallpaper Engine on Steam

Нешто за костумизација на позадините. Не сум нашол подобар и полајт Live Wallpaper software oд Wallpaper Engine. Steam Library-to нуди 500 000 „живи“ позадини. Голем дел од нив се исто така интерактивни и може да му менувате еден тон параметри. Меморија и ЦПУ многу малку црпи. Го наместив да се пушта заедно со Windows-от како експресен процес. Си наместив плејлиста, ми менува accent color зависно колор шемата на позадината. 2.5к голем дисплеј моментално изгледа одлично со вакви позадини. Има секаква резолуција позадини и за секаков формат на монитор.

Едит: Побарајте anime boobies live позадини. Thank me later.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.660
1.828
Има ли начин да се добијат Extended support апдејтите за Виндоус 7 без да се плаќа на Мајкрософт?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Иако ова е тема за 10-ка, има (но релативно комплицирано е, како за кого, и плус Миркософт постојано ја затвора дупката, но и овие постојано ја отвораат пак). :)

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.660
1.828
Иако ова е тема за 10-ка, има (но релативно комплицирано е, како за кого, и плус Миркософт постојано ја затвора дупката, но и овие постојано ја отвораат пак). :)
Знам, компјутерот беше на 10ка, но бидејќи е постар и не се користи толку често не работеше сосема мазно со 10ка па го вратив на 7ца.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.426
5.585
Како и да е, тоа би било одлична вест за сите што планираат да потрошат неколку долари за полу-легална Win 10 лиценца на Ибеј. Треба да се инсталира било каква пиратска верзија на Win 7 и потоа да се искористи можноста за апгрејд на (вистински) легална десетка. ;)

Ова последново не го проверував во пракса (користам Win 10 LTSB), па би било пожелно некој да сподели искуство од прва рака.
Некој ден пред нова година апдејтирав лиценциран Win 7 на 10, се си пројде без проблем. Ниту праша ниту побара нешто за активација. Сам се поврза си провери и си стои активиран дека е.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Некој ден пред нова година апдејтирав лиценциран Win 7 на 10, се си пројде без проблем. Ниту праша ниту побара нешто за активација. Сам се поврза си провери и си стои активиран дека е.

Па нормално, и мене ми правеше така со таа матичната 775 ,а сега кога го сменив новата матична и ништо од лиценца

Sent from my iPhone using Tapatalk

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
541
468
Дечки, ќе правам инсталација на свеж Windows 10 на постар лаптоп. Е сега, прашањето ми е дали да инсталирам 32 или 64-битна верзија? Лаптопот е наменет за постаро лице, а ќе се користи претежно за Фејсбук и Јутјуб, сурфање на интернет, поретко ќе се користи и Team Viewer, и чат пат по некоја слика, музика и филм ќе се чуваат на ссд-то. А ссд-то е со големина од 128 GB.
Еве линк од спецификациите на лаптопот:
Acer Aspire ES1-512-C0G0 (NX.MRWEX.058) - S/N Lookup

Молам за мислење и препораки.

Фала однапред!:)

stormce

hello world
8 февруари 2018
104
56
Дечки, ќе правам инсталација на свеж Windows 10 на постар лаптоп. Е сега, прашањето ми е дали да инсталирам 32 или 64-битна верзија? Лаптопот е наменет за постаро лице, а ќе се користи претежно за Фејсбук и Јутјуб, сурфање на интернет, поретко ќе се користи и Team Viewer, и чат пат по некоја слика, музика и филм ќе се чуваат на ссд-то. А ссд-то е со големина од 128 GB.

Оди со 32 -битна верзија

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Имам 850 Про со среден Windows 10 по моја мерка кој го користам веќе повеќе години во лаптоп.
Бидејќи тоа ССД сакам да го префрлам на десктоп компјутер: дали да го префрлам директно или дали да го форматирам претходно, па да мавнам чиста инсталација?

Имам солиден број на твикчиња во самиот Windows и исклучени глупости, ме мрзи повторно да ги барам и работам.

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817

Ако планираш да го апгрејдуваш на 8 ГБ РАМ мораш х64 битна верзија

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
541
468
Ако планираш да го апгрејдуваш на 8 ГБ РАМ мораш х64 битна верзија
Па мислам дека нема потреба од надградба на РАМ. Како прво затоа што е доста стара верзија лаптопот, а како второ на него ќе работи постаро лице на кое не му требаат многу работи освен најосновните што ги наведов погоре во постот. Всушност заборавив да потенцирам дека лаптопот веќе има инсталирано 4GB РАМ.

Последна промена:

stormce

hello world
8 февруари 2018
104
56
Па мислам дека нема потреба од надградба на РАМ. Како прво затоа што е доста стара верзија лаптопот, а како второ на него ќе работи постаро лице на кое не му требаат многу работи освен најосновните што ги наведов погоре во постот. Всушност заборавив да потенцирам дека лаптопот веќе има инсталирано 4GB РАМ.
Штом има 4GB рам оди со 64 bit верзија

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
За да ги чита сите 4гб рам,стави му 64 битен windows.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
541
468
Уште ова да прашам и да не ве замарам повеќе. Дали да одам со Home или Pro 10-ка? Јас мислам Home пошо се работи за слаб процесор и нема дополнителни фичрс како на Pro.

1s3ct0wN

hello world
18 септември 2013
447
416
Да одиш со Lubuntu за постаро лице е најдобра работа, многу е побрз од Win10 на стари конфигурации и што и да клика и спушта нема да го успори оперативниот систем, зашто 99% од малвери таргетираат Win.

Ако користи само интернет прелистувач и е-маил нема причина да не му го олеснеш со Lubuntu.
Уште ова да прашам и да не ве замарам повеќе. Дали да одам со Home или Pro 10-ка? Јас мислам Home пошо се работи за слаб процесор и нема дополнителни фичрс како на Pro.

Испратено од HRY-LX1 преку IT.mk форум апликација

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно