Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 10 генерална дискусија

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.605
1.765
Пиши во Старт > Sound одбери communications > When Windows detects communications activity > Do nothing

Потоа > Sound > Speakers > Properties > Enhancements > Loudness Equalization > одштиклирај
И двете се со тие опции, освен тоа Immediate Mode се друго е одштиклирано.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Направи му disable на wndows update services и нема да те замара повеќе со апдејти. Уште во октомври му направив disable.
Па после во недела на евтина струја all inclusive update на се и сешто. :D

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Нов диск првпат ке се инсталира, од каде е најдобро да симнам windows 10 од официјалната страна па да го активирам со кмс или од торент?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Нов диск првпат ке се инсталира, од каде е најдобро да симнам windows 10 од официјалната страна па да го активирам со кмс или од торент?
Симни си од мајкрософт директно, после активирај само.

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Ај тука ќе прашам ако не е на соодветно место преместете го.

Значи на лаптопот коа ќе го склопам екранот уште продужува да си работи, ми стигаат нотификации од вибер, од самиот видноус и слично, а лаптопот е склопен. Не заспива чим го склопам екранот?

Како се правеше тоа?

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Еве ти линк за да го симнеш Windows 10 Pro или Home со последниот Update 1709. Линкот е проверен и нема ниту вируси,ниту малвери, и воедно заштедуваш 1 до 2 часа за од основниот Windows 10, се апдејтува до верзијата 1709./www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft/67-microsoft-windows-and-office-iso-download-tool

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
дечки некаде беше пишано дали во оваа тема или во друга не ми текнува, имаше линкови каде можеше да се downlodiraat оригинални ИСО фајлови со windows 7 да не се враќам назад со читање пошо незнам стварно каде беа пастирани линковите па ако знае некој нека пише
/www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft/67-microsoft-windows-and-office-iso-download-tool Ова е најдобар линк.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дечки за да не враќам назад на темава, памтам имаше дискусија околу овие лиценци...на крај заклучокот кој е? Леџит се, све е океј или фејк?

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
1. Тоа ми се случувало со лоши драјвери (некомпатибилни за малку - дозволуваат да се инсталираат, но не работат како што треба, или пак се премногу стари/премногу нови)
2. Десен клик и Close Window (ако уште постои на 10-ка :hay:).
Пиши во Start > Sound > Speakers > Properties > Enhancements и види дали е штиклирано Loudness Equalization или некој друг ефект.
Ако користиш Youtube екстензија види дали таа ти се меша. Трета работа што ми текнува е контрол панелот од самата звучна па да има уклучено некој ефект.

За другото прашање ти треба mouse macro или macro за тастатура. Тие работи не се нативно подржани.
За 1 - има шанси да излезе да е ради некоја у „Let applications take control of volume“ стил на опција (не знам на памет како беше, пошо не сум моментално на виндоус) и сега не се случува толку често, ама приметив дека сеуште се случува у некои сценарија. Има шанси да е ради драјверот на ROG-от.
За 2 - покрај десен клик и гаси (didn't want that) гледам постои и опција со hover и се појавува thumbnail со опција за гасење на апликацијата, инаку не се снајдов со macros да го направам на среден клик.

Како и да е, дали има опција да се тргне title bar-от од сите апликации кога ќе ми се макзимизирани? Си прашувам онака за експериментирање да видам дали ќе се навикнам така.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.226
Како и да е, дали има опција да се тргне title bar-от од сите апликации кога ќе ми се макзимизирани? Си прашувам онака за експериментирање да видам дали ќе се навикнам така.
Win+F11
или
WinExplorer v1.30

Или autohotkey или макро за маус. Autohotkey се подесува да реагира program specific

SmartGuru

hello world
27 јануари 2013
350
345
www.kennedytech.mk
Да да, сега за сега све е океј, поминаа неколку апдејти. Ќе пишам повторно викендов како ќе биде.
Тие клучеви се блокираат (blacklist) после извесен период од месец, два или три. Би било добро да направиш еден експеримент, доколку си во можност, на истата таа машина на која си активирал со овие клучеви да направиш свежа инсталација после 3-4 месеци и да видиш дали автоматски ќе се активира.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Сеа останува да видиме колку ќе трае :) Windows 10 купено од тука & Microsoft Office 2016 купено од тука.

Ќе продолжам со средување вечер.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.226
Ќе трае. Ликот дава лајфтајм гаранција за активацијата
Чувај си скриншот од таа изјава и ако ти скинар плесни му диспјут.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Сеа останува да видиме колку ќе трае :) Windows 10 купено од тука & Microsoft Office 2016 купено од тука.

Ќе продолжам со средување вечер.

баш ме интересира што ќе бидне, онака на desktopot му треба еден лиценциран windows.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Дечки за да не враќам назад на темава, памтам имаше дискусија околу овие лиценци...на крај заклучокот кој е? Леџит се, све е океј или фејк?

Активацијата е леџит, користењето на активацијата не е леџит. Ја кршиш еулата со активација на њиндоусот со тој клуч што по автоматизам предизвикува да ја користиш лиценцата бесправно. Инспекција не толерира тоа.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно