DarthJe5us
poweruser
- 2 јануари 2012
- 3.104
- 2.343
Направив профил на upwork пред нова година и уште не ми е одобрен или одбиен. Имал ли некој ваков проблем и што да направам следно?
А како мислиш да го користиш акаунтот без тоа? Прогуглајдечки ми треба еден совет од вас...
Имам направено акаунт од пред некоја година, сработив една-две работи и зедов некои си 5$ ама ми го “заклучија“ акаунтот и ми бараат да им пратам слика од лична карта и најверојатно верификација со видео повик...
Е сега прашањето ми е , колку е безбедно да им пратам слика од лична карта?
Сигурно има доста од вас кои веќе активно работат па ме интересира за сигурноста за споделување на податоци.
Ви благодарам.
Немаш друго чаре, мора да пратиш. Видео повик може и да не побараат. Нив личната карта им треба само за верификација на идентитет, по 30 дена ја бришат од систем.дечки ми треба еден совет од вас...
Имам направено акаунт од пред некоја година, сработив една-две работи и зедов некои си 5$ ама ми го “заклучија“ акаунтот и ми бараат да им пратам слика од лична карта и најверојатно верификација со видео повик...
Е сега прашањето ми е , колку е безбедно да им пратам слика од лична карта?
Сигурно има доста од вас кои веќе активно работат па ме интересира за сигурноста за споделување на податоци.
Ви благодарам.
нее, не барав начин како да не пратам а да го користам акаунтотА како мислиш да го користиш акаунтот без тоа? Прогуглај
Доколку те интересира подетално, тоа можеш да го прочиташ овде:нее, не барав начин како да не пратам а да го користам акаунтот
само ми беше дали се сигурни тие информации да се споделуваат.
Али ете одговорија дека после 30 дена ги бришеле.
значи сума сумарум, не ти гарантираат заштита на сликата од личната карта што ќе им ја пратиш, колку можев да разберам...Доколку те интересира подетално, тоа можеш да го прочиташ овде:
Поточно мислам дека ова се точките што те интересираат:
3. DATA RETENTION
Unless you request that we delete certain information (see Your Choices and Rights below), we retain government-issued identification documents you submit to verify your identity for 30 days, selfies you submit to verify your identity for 180 days, a copy of the headshot image from your identity document for 3 years, and other infor mation we collect for at least 5 years. Your information may persist in copies made for backup and business continuity purposes for additional time. If you choose to provide us with Personal Information, we encourage you to routinely update the data to ensure that we have accurate and up-to-date information about you.
7. SECURITY
We take a number of steps to protect your data, but no security is guaranteed.
Upwork takes commercially reasonable steps to help protect and secure the information it collects and stores about Upwork Users. All access to the Site is encrypted using industry-standard transport layer security technology (“TLS”). When you enter sensitive information (such as tax identification number), we encrypt the transmission of that information using secure socket layer technology (“SSL”). We also use HTTP strict transport security to add an additional layer of protection for our Upwork Users. But remember that no method of transmission over the Internet, or method of electronic storage, is 100% secure. Thus, while we strive to protect your Personal Information, Upwork cannot ensure and does not warrant the security of any information you transmit to us.
Па да, ова им е напишано за да бидат правно заштитени во случај на пробив, но веројатноста тоа да се случи е доста мала бидејќи ги запазуваат сите безбедносни стандарди. Али не може да ти дадат гаранција зашто секој систем, сајт или датабаза може да се хакне и да се украдат податоци. Тоа важи за сите сервиси кај што даваме податоци, вклучително и владините институции.значи сума сумарум, не ти гарантираат заштита на сликата од личната карта што ќе им ја пратиш, колку можев да разберам...
за секое поле е тотално различно. Мада и најубаво е да имаш само глобален темплејт, и потоа кога испраќаш пропосал да го изменуваш да одговара за работата на која што аплицираш.Средив со верификацијата и ми го верифицираа во рок од неколку часа.
Сега ако може некој од вас, поискусен, да ми кажи како да пишувам proposals?
Имам еден template од пред некоја година со кој што ја добив првата работа но ете од верификацијата до сега ништо, само трошам connects и ништо не се дешава па ако може некоја совет и некој трик, би ви бил благодарен.
Почни со некое конкретно прашање за проектот, дури и да го знаеш одговорот, најчесто се нафаќаат да одговорат и со тоа фактички го почнуваш интервјуто. Испробана финта од моја страна.Средив со верификацијата и ми го верифицираа во рок од неколку часа.
Сега ако може некој од вас, поискусен, да ми кажи како да пишувам proposals?
Имам еден template од пред некоја година со кој што ја добив првата работа но ете од верификацијата до сега ништо, само трошам connects и ништо не се дешава па ако може некоја совет и некој трик, би ви бил благодарен.
Па така и правам моментално ама некако мислам дека не ми е баш најдобар темплејтот и него го “обвинувам“... а можда и никој не е за обвинување едноставно, конкуренцијата си го прави своето.за секое поле е тотално различно. Мада и најубаво е да имаш само глобален темплејт, и потоа кога испраќаш пропосал да го изменуваш да одговара за работата на која што аплицираш.
Едноставно има премногу конкуренција така да - само испраќај и испраќај, кога тогаш ќе се фати некој.
Дали некој знае што е ова што ми стои цело време најгоре и не гледам начин да го тргнам?
Погледнете го атачментот 110682
Аа сега ми е јасно. Јас не го читав добро, мислев дека е нешто со Upwork да се консултирам како да добивам повеќе клиенти. ФалаМожеш да направиш цена за консултации. Пример некому да му објаснуваш за одредена област на видео или гласовно.
Не сум нашол начин да го тргнам.
The first step will be shutting down Upwork’s support for new business generation in Russia and Belarus. Over the next few days, freelancers and clients in Russia and Belarus will no longer be able to sign up for new accounts, initiate new contracts, and be visible in search
По оваа логика требаше Upwork да ги суспендира сите акаунти од САД и од членките на НАТО. Двојни аршини much?Одиме офтопик, ама IMHO целта им е народот да се побуни и да го симне диктаторот. А патем - они си го одбрале, треба да си имаат одговорност.
тоа сум согласен, ама ... тоа им е целта, од внатре да го симнат зашто така нема кого да бомбардира со нуклеаркитеПо оваа логика требаше Upwork да ги суспендира сите акаунти од САД и од членките на НАТО. Двојни аршини much?
и? ќе дојде друг, што тој ќе ги унушти нуклерките? тие нуклеарки се на државата не се на врховниот командат па после симнувањето негово да ги спакува и да си носи доматоа сум согласен, ама ... тоа им е целта, од внатре да го симнат зашто така нема кого да бомбардира со нуклеарките
don't shoot the messenger... не можат да нападнат заради нуклеарките и удираат каде што боли. затоа и ние сме на список на непријателски земји иако не ги нападнавме, ама им спроведуваме санкции/ембаргои? ќе дојде друг, што тој ќе ги унушти нуклерките? тие нуклеарки се на државата не се на врховниот командат па после симнувањето негово да ги спакува и да си носи дома
Другар Upwork се америчка компанија, како може сами себе да се суспендираатПо оваа логика требаше Upwork да ги суспендира сите акаунти од САД и од членките на НАТО. Двојни аршини much?
Постоечките договори ќе имаат важност до први мај.Иначе јас имам на upWork фирма/клиент профил кој е регистриран во русија и верификуван со тамошна адреса и со руска сметка и со една македонска. На истиот имам фриленсер кој активно работи и се е ок, до кога не знам. Тој е известен дека може да ми го блокираат акаунтот...ќе видиме како ќе биде ако сакате и ќе ве известам што ќе се дешава со него.
We honor the relationships that exist between our customers and recognize the swift adjustments that they will need to make as they process this announcement. As such, existing contracts with talent and clients in the region will remain open, with final billing due by May 1, 2022.
Бесплатна достава
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 200GB ULTRA A1C10 w/adapter 100mb/s SDSQUAR-200G-GN6MA
2.700,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00196A
1.800,00 ден
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден