Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

upWork (поранешно oDesk) (работа и повлекување пари)

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Направив профил на upwork пред нова година и уште не ми е одобрен или одбиен. Имал ли некој ваков проблем и што да направам следно?

3XL

hello world
14 декември 2021
72
27
дечки ми треба еден совет од вас...
Имам направено акаунт од пред некоја година, сработив една-две работи и зедов некои си 5$ ама ми го “заклучија“ акаунтот и ми бараат да им пратам слика од лична карта и најверојатно верификација со видео повик...
Е сега прашањето ми е , колку е безбедно да им пратам слика од лична карта?
Сигурно има доста од вас кои веќе активно работат па ме интересира за сигурноста за споделување на податоци.

Ви благодарам.

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.752
Имам направено акаунт од пред некоја година, сработив една-две работи и зедов некои си 5$ ама ми го “заклучија“ акаунтот и ми бараат да им пратам слика од лична карта и најверојатно верификација со видео повик...
Сигурно има доста од вас кои веќе активно работат па ме интересира за сигурноста за споделување на податоци.

Ви благодарам.
А како мислиш да го користиш акаунтот без тоа? Прогуглај

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Ви благодарам.
Немаш друго чаре, мора да пратиш. Видео повик може и да не побараат. Нив личната карта им треба само за верификација на идентитет, по 30 дена ја бришат од систем.

3XL

hello world
14 декември 2021
72
27
А како мислиш да го користиш акаунтот без тоа? Прогуглај
нее, не барав начин како да не пратам а да го користам акаунтот
само ми беше дали се сигурни тие информации да се споделуваат.
Али ете одговорија дека после 30 дена ги бришеле.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
нее, не барав начин како да не пратам а да го користам акаунтот
само ми беше дали се сигурни тие информации да се споделуваат.
Али ете одговорија дека после 30 дена ги бришеле.
Доколку те интересира подетално, тоа можеш да го прочиташ овде:

Поточно мислам дека ова се точките што те интересираат:

3. DATA RETENTION​

Unless you request that we delete certain information (see Your Choices and Rights below), we retain government-issued identification documents you submit to verify your identity for 30 days, selfies you submit to verify your identity for 180 days, a copy of the headshot image from your identity document for 3 years, and other infor mation we collect for at least 5 years. Your information may persist in copies made for backup and business continuity purposes for additional time. If you choose to provide us with Personal Information, we encourage you to routinely update the data to ensure that we have accurate and up-to-date information about you.

7. SECURITY

We take a number of steps to protect your data, but no security is guaranteed.
Upwork takes commercially reasonable steps to help protect and secure the information it collects and stores about Upwork Users. All access to the Site is encrypted using industry-standard transport layer security technology (“TLS”). When you enter sensitive information (such as tax identification number), we encrypt the transmission of that information using secure socket layer technology (“SSL”). We also use HTTP strict transport security to add an additional layer of protection for our Upwork Users. But remember that no method of transmission over the Internet, or method of electronic storage, is 100% secure. Thus, while we strive to protect your Personal Information, Upwork cannot ensure and does not warrant the security of any information you transmit to us.

3XL

hello world
14 декември 2021
72
27
Доколку те интересира подетално, тоа можеш да го прочиташ овде:

Поточно мислам дека ова се точките што те интересираат:

3. DATA RETENTION​

Unless you request that we delete certain information (see Your Choices and Rights below), we retain government-issued identification documents you submit to verify your identity for 30 days, selfies you submit to verify your identity for 180 days, a copy of the headshot image from your identity document for 3 years, and other infor mation we collect for at least 5 years. Your information may persist in copies made for backup and business continuity purposes for additional time. If you choose to provide us with Personal Information, we encourage you to routinely update the data to ensure that we have accurate and up-to-date information about you.

7. SECURITY

We take a number of steps to protect your data, but no security is guaranteed.
Upwork takes commercially reasonable steps to help protect and secure the information it collects and stores about Upwork Users. All access to the Site is encrypted using industry-standard transport layer security technology (“TLS”). When you enter sensitive information (such as tax identification number), we encrypt the transmission of that information using secure socket layer technology (“SSL”). We also use HTTP strict transport security to add an additional layer of protection for our Upwork Users. But remember that no method of transmission over the Internet, or method of electronic storage, is 100% secure. Thus, while we strive to protect your Personal Information, Upwork cannot ensure and does not warrant the security of any information you transmit to us.
значи сума сумарум, не ти гарантираат заштита на сликата од личната карта што ќе им ја пратиш, колку можев да разберам...

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
значи сума сумарум, не ти гарантираат заштита на сликата од личната карта што ќе им ја пратиш, колку можев да разберам...
Па да, ова им е напишано за да бидат правно заштитени во случај на пробив, но веројатноста тоа да се случи е доста мала бидејќи ги запазуваат сите безбедносни стандарди. Али не може да ти дадат гаранција зашто секој систем, сајт или датабаза може да се хакне и да се украдат податоци. Тоа важи за сите сервиси кај што даваме податоци, вклучително и владините институции.

3XL

hello world
14 декември 2021
72
27
Средив со верификацијата и ми го верифицираа во рок од неколку часа.
Сега ако може некој од вас, поискусен, да ми кажи како да пишувам proposals?
Имам еден template од пред некоја година со кој што ја добив првата работа но ете од верификацијата до сега ништо, само трошам connects и ништо не се дешава па ако може некоја совет и некој трик, би ви бил благодарен.

Cypher

hello world
29 јули 2012
293
130
Имам еден template од пред некоја година со кој што ја добив првата работа но ете од верификацијата до сега ништо, само трошам connects и ништо не се дешава па ако може некоја совет и некој трик, би ви бил благодарен.
за секое поле е тотално различно. Мада и најубаво е да имаш само глобален темплејт, и потоа кога испраќаш пропосал да го изменуваш да одговара за работата на која што аплицираш.
Едноставно има премногу конкуренција така да - само испраќај и испраќај, кога тогаш ќе се фати некој.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Почни со некое конкретно прашање за проектот, дури и да го знаеш одговорот, најчесто се нафаќаат да одговорат и со тоа фактички го почнуваш интервјуто. Испробана финта од моја страна.

3XL

hello world
14 декември 2021
72
27
за секое поле е тотално различно. Мада и најубаво е да имаш само глобален темплејт, и потоа кога испраќаш пропосал да го изменуваш да одговара за работата на која што аплицираш.
Едноставно има премногу конкуренција така да - само испраќај и испраќај, кога тогаш ќе се фати некој.
Па така и правам моментално ама некако мислам дека не ми е баш најдобар темплејтот и него го “обвинувам“... а можда и никој не е за обвинување едноставно, конкуренцијата си го прави своето.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Дали некој знае што е ова што ми стои цело време најгоре и не гледам начин да го тргнам?

1646310621866.png

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.803
33.942
roka.mk
Можеш да направиш цена за консултации. Пример некому да му објаснуваш за одредена област на видео или гласовно.
Не сум нашол начин да го тргнам.
Дали некој знае што е ова што ми стои цело време најгоре и не гледам начин да го тргнам?

Погледнете го атачментот 110682

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Можеш да направиш цена за консултации. Пример некому да му објаснуваш за одредена област на видео или гласовно.
Не сум нашол начин да го тргнам.
Аа сега ми е јасно. Јас не го читав добро, мислев дека е нешто со Upwork да се консултирам како да добивам повеќе клиенти. Фала (y)

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Човече овие не се нормални, тотално ги банираа сите руси и белоруси од платформата, па што се криви фриленсерите за ова што се случува, имаше предобри руски фриленсери со големи заработки на Upwork. Али ај, барем повеќе работа за нас.

1646760268844.png
The first step will be shutting down Upwork’s support for new business generation in Russia and Belarus. Over the next few days, freelancers and clients in Russia and Belarus will no longer be able to sign up for new accounts, initiate new contracts, and be visible in search

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.803
33.942
roka.mk
Апсолутно најголема глупост што ја направија (знаат да прават глупости од време на време али ова им е ВРВ). Јас сум против секакви санкции на луѓето. Ако им е путин директен купувач банирај го него, а не целата нација али секогаш обичниот народ страда. Што е прашува некој дизајнер/програмер од русија за ситуацијата? Ништо., како што не се прашувавме ниту ние за промената на името, па на крајот од денот пак ние сме тие што ги плаќаме нивните срања.
Јас имам многу пријатели и колеги од русија, сите се загрижени за својата безбедност но никој не сака да војуваат, секој си гледа своја работа и се снаоѓа кој како знае.

Иначе јас имам на upWork фирма/клиент профил кој е регистриран во русија и верификуван со тамошна адреса и со руска сметка и со една македонска. На истиот имам фриленсер кој активно работи и се е ок, до кога не знам. Тој е известен дека може да ми го блокираат акаунтот...ќе видиме како ќе биде ако сакате и ќе ве известам што ќе се дешава со него.

Поздрав.

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
Тешка глупост, претешка. На крај стандард, народот си пати.
Пејонир и ПејПал им работат уште?

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.752
Одиме офтопик, ама IMHO целта им е народот да се побуни и да го симне диктаторот. А патем - они си го одбрале, треба да си имаат одговорност.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Одиме офтопик, ама IMHO целта им е народот да се побуни и да го симне диктаторот. А патем - они си го одбрале, треба да си имаат одговорност.
По оваа логика требаше Upwork да ги суспендира сите акаунти од САД и од членките на НАТО. Двојни аршини much?

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.752
По оваа логика требаше Upwork да ги суспендира сите акаунти од САД и од членките на НАТО. Двојни аршини much?
тоа сум согласен, ама ... тоа им е целта, од внатре да го симнат зашто така нема кого да бомбардира со нуклеарките

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.803
33.942
roka.mk
тоа сум согласен, ама ... тоа им е целта, од внатре да го симнат зашто така нема кого да бомбардира со нуклеарките
и? ќе дојде друг, што тој ќе ги унушти нуклерките? тие нуклеарки се на државата не се на врховниот командат па после симнувањето негово да ги спакува и да си носи дома

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.752
и? ќе дојде друг, што тој ќе ги унушти нуклерките? тие нуклеарки се на државата не се на врховниот командат па после симнувањето негово да ги спакува и да си носи дома
don't shoot the messenger... не можат да нападнат заради нуклеарките и удираат каде што боли. затоа и ние сме на список на непријателски земји иако не ги нападнавме, ама им спроведуваме санкции/ембарго

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Другар Upwork се америчка компанија, како може сами себе да се суспендираат :LOL:
Иначе јас имам на upWork фирма/клиент профил кој е регистриран во русија и верификуван со тамошна адреса и со руска сметка и со една македонска. На истиот имам фриленсер кој активно работи и се е ок, до кога не знам. Тој е известен дека може да ми го блокираат акаунтот...ќе видиме како ќе биде ако сакате и ќе ве известам што ќе се дешава со него.
Постоечките договори ќе имаат важност до први мај.

We honor the relationships that exist between our customers and recognize the swift adjustments that they will need to make as they process this announcement. As such, existing contracts with talent and clients in the region will remain open, with final billing due by May 1, 2022.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Муабетот со суспензииве е да целосно ја паднат на колена Русија пошто знаат дека фрлање атомски нема да има никаков исход освен милиони изгубени животи. Вака чекаат внатрешно луѓето да се кренат на бунт кога ќе немаат за леб а со тоа и да го сменат Путин.

Ама како поминува ситуацијава изгледа дека се уште пола европа па и ние зависиме од Русија, така да сите овие санкции ми се некој вид на “еуфоричен бран“, мислам дека не остана сервис а да не блокира, дури и стриминг сајтови како Twitch само колку да се најдат во медиумите.

Ваквите сервиси знаат дека секогаш ќе бидат добредојдени и затоа може да се “курчат“.

А ние ќе видиме со јаболката оваа година што ќе правиме, па ќе биде смеење, наместо да останевме неутрални, некако многу истрчавме да ставиме санкции на држава која што пола доста производи извезуваме.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно