Зборено е многу пати на темава, тешко се прави upload.Само кај мене freeleach торентите не креваат ни бајт? Сум пробал секакви, од игри, до филмој, до порничи. Имам оптички пакет 20/20, немам проблем со upload на Zamunda или на TPB.
Зборено е многу пати на темава, тешко се прави upload.
Најмногу шанси имаш на ептен нови тазе од фурна излезени торенти да направиш нешто ситно upload.
Другото, треба да поминат месеци и месеци за евентуално да стигнеш до кај 1/1 ratio.
Ќе си симнеш гејски порки и има да лета, само пази да не ти ги најдат дома.![]()
Ќе смее тука на торенти да си споделуваме hot торенти за да фатиме upload ?
Симнав Форца 4, морав да го сопрам, ми направија 80-90 гига аплоуд за неколку дена на Замунда. Веројатно зависи од торентот.Само кај мене freeleach торентите не креваат ни бајт? Сум пробал секакви, од игри, до филмој, до порничи. Имам оптички пакет 20/20, немам проблем со upload на Zamunda или на TPB.
Ова со DHT мислам дека е застарен совет.Симнав Форца 4, морав да го сопрам, ми направија 80-90 гига аплоуд за неколку дена на Замунда. Веројатно зависи од торентот.
Инаку, ако симнувате само од приватни тракери, DHT треба да е исклучено, односно вакви подесувања.
Погледнете го атачментот 84970
Притоа, на јавни тракери како PirateBay (ако воопшто работи, не знам), можно е да не работат торентите со исклучен DHT.
Можеби, јас сум на прастар uTorrent 2.2.1 верзија, не сум приметил таков статус. Ама кај мене е исклучено, не користам јавни тракери.Ова со DHT мислам дека е застарен совет.
Самиот торент клиент автоматски одредува, изгледа.
Мене на пример во settings ми е уклучено DHT,
Погледнете го атачментот 84975
а кога ќе симнам торент од приватен тракер и ќе го пуштам, у статус за тракери долу го дава ова
Погледнете го атачментот 84974
А на тоа PC имаше понов торент клиент?А приметив пред некое време на друг РС, барав нешто од јавен тракер и не ми тргна торентот додека не го вклучив DHT.
Немам понов, тој ми стои во дропбокс и на сите РС-а тој го користам. Плус whitelisted е секаде и не сум имал потреба.А на тоа PC имаше понов торент клиент?
uTorrent 2.2.1 до смрт, мислам дека сум исклучиво на него последниве 5-6 години. Sometimes less is more.Можеби, јас сум на прастар uTorrent 2.2.1 верзија, не сум приметил таков статус. Ама кај мене е исклучено, не користам јавни тракери.
А приметив пред некое време на друг РС, барав нешто од јавен тракер и не ми тргна торентот додека не го вклучив DHT.
Смени го на англиски молимте.Zamunda, појма немам на колкумина им го имам дадено акаунтот затоа има 1.7TB uploadПогледнете го атачментот 84980
Испратено од JSN-L21 преку IT.mk форум апликација
Смени го на англиски молимте.