Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Јас да го исплатам сакам саундбар да му ставам, мада изборот и цените во МКД се поплава.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Дали некој има искуство со Quart 39" LPS392 Smart TV? :noonecare:
Се зафркаваш ??? :eek::eek: Никој од форумџии не помислуваат Quart,TCL и ниту некои безимени,а камоли да споделат искуство, таквите ТВ-ри земаат пензионери ионака уште малку ќе му дојде крајот :(

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Опсто е познато дека компанииве наси си креираат профили и сами себе го креваат цената на брендот сто го продаваат. Барем да се потрудат 10 мисленја да имаат на форумот

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
да се надоврзам општо околу телевизијата и 4К (ultra HD) , познато е дека досега во МК нема нити една телевизија (многу нормално) која нуди 4К , а конкретно ме интересира за Max TV кои програми на Max TV ја поседуваат оваа технологија, имате информации? мислења околу ова, и искуства со таа технологија и сл. ? :)

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Дали некој има искуство со Quart 39" LPS392 Smart TV? :noonecare:
Priklucen na Maxtv ima super slika, na usb gi cita site formati, za razlika od predhodnata serija ovoj ima vgradeno wi-fi i smart-ot raboti solidno. Edinstveno sto mi smeta kaj nego e sto na crna pozadina mnogu se gleda kako bela svetlina na cosevite. Za 15990 denari i 5 godini garancija mislam deka e ok

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.433
5.590
@linksys Колку јас знам се уште нема телевизии кои што емитуваат во ухд. Можеби само некои експериментално. Евенутално на нетфликс или слични сервиси ако има некоја содржина во тој формат. A во мк немаме Хд како што треба, не па ухд.

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Се зафркаваш ??? :eek::eek: Никој од форумџии не помислуваат Quart,TCL и ниту некои безимени,а камоли да споделат искуство, таквите ТВ-ри земаат пензионери ионака уште малку ќе му дојде крајот :(
хахаха!Со едно мислење е членов.Веројатно е некој познат член со нов профил за да не му се смеете. :)
Шега на страна.Quart од безимениве е најдобар.
ST,Hitachi,Neo се далеку полоши.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.885
3.817
Ако има солидна слика Квартот зошто да не го купи некој.
Добива ниска цена, 5 годишна гаранција да не му ја мисли.
Ќе си гледа раат утакмици, турски серии за ефтини пари и ќе си свирка. :)

Плус неколку души имаат кажано досега дека телевизорите генерално се покажале ок без некои големи кварови и слично.

Rossonero

read-only
21 февруари 2016
6
0
хахаха!Со едно мислење е членов.Веројатно е некој познат член со нов профил за да не му се смеете. :)
Шега на страна.Quart од безимениве е најдобар.
ST,Hitachi,Neo се далеку полоши.
Не бе другaр, нoв сум нa фoрумoв. Сaкaв дa земaм тaкoв телевизoр пa случaјнo гo видoв фoрумoв и рекoв дa пишaм.

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
Како да подесам идеална слика на Телевизорот? се работи за LG 680V модел .. може помош?

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.816
6.517
SK
Момци некој со понов Сони телевизор да каже потврден метод за проверка на работени саати, или можеби да сака да го провери следниов метод:

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
Ако има солидна слика Квартот зошто да не го купи некој.
Добива ниска цена, 5 годишна гаранција да не му ја мисли.
Ќе си гледа раат утакмици, турски серии за ефтини пари и ќе си свирка. :)

Плус неколку души имаат кажано досега дека телевизорите генерално се покажале ок без некои големи кварови и слично.

така бе оли,и јас мислам дека штом даваат 5 год гаранција не би да се заебат самите.
кварт со ипс екран,зошто да не.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.816
6.517
SK
press Display (or i+) + 5 + Volume Down + Power buttons on your remote to enter in Self Check mode. This mode shows the total usage hours of your Sony TV set.
Проверено, функционира на BRAVIA KDL-40R550C. Се отвара дијагностичко мени, најдоле лево се саатите колку е работен уредот и број на вклучувања.
Патем, истата комбинација само со Volume UP служи за влегување во сервисно мени.

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
Ве молам за помош.... некој да ми каже, како можам да инсталирам Skype на телевизорот ?? најнов модел е на LG

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
На LG service market тое нешто како кај Plаy Sore кај андроид и таму би требало да има скајп ама и да инсталираш џабе ти е оти ви треба камера со вграден микрофон и со тоа автоматски ќе се вклучи скајпот така да не мачи се.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Еве листа од 4K материјали http://4k.com/movies/

- Инаку, си земав за слобода, да проверам на IMDB за The Martian конкретно и вели дека Master Source-от е Digital Intermediate (2K) , што значи во превод Мастер експортот за правење копии е 2K резолуција, а дистрибуцијата е релна upscale 4K Blu Ray
Во превод, иако постои 4к блуреи содржина од филмот, сепак е скалирана 2к во 4к содржина....
- Меѓутоа, изворот е пак 6К резолуција.....но, поради не-стандардизација на многу кино сали во светот, поради тоа сеуште не се прави Мастер повеќе од 2K. Модерните кино сали сега за сега се со стандардизирани 2к проектори.

Еве ги спецификациите за The Martian,
Cinematographic Process:
Digital Intermediate (2K) (master format)
H.264 (4K) (source format) (some shots)
Redcode RAW (6K) (also dual-strip 3-D) (source format)

Другите би ги проверил исто така, се во свое време, ме интересира дали баш постои 4К Мастер формат од некои наслови или сите се upscale содржини...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@linksys Колку јас знам се уште нема телевизии кои што емитуваат во ухд. Можеби само некои експериментално. Евенутално на нетфликс или слични сервиси ако има некоја содржина во тој формат. A во мк немаме Хд како што треба, не па ухд.

20mbps битрејт има на Netflix 4K-то, или у превод далеку е и од фул 1080p.

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
ќе може некој детално да објасни зошто служат серивисите во Smart TV , како на пр. (има некои игри бара регистрација за нив, Netflix, пр. LG Content Store, Live Film, HBO Go,) ги проверив на сите ми бара регистрација, како да се регистрирам? дали се доплаќа и колку чини??? и Дали можам да сметнам некои апликации ??

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
ќе може некој детално да објасни зошто служат серивисите во Smart TV , како на пр. (има некои игри бара регистрација за нив, Netflix, пр. LG Content Store, Live Film, HBO Go,) ги проверив на сите ми бара регистрација, како да се регистрирам? дали се доплаќа и колку чини??? и Дали можам да сметнам некои апликации ??
Гледам дека премногу очекуваш за ТВ-то како смартфони или компјутери со Виндоус ОС и се друго ,но да напоменам Телевизор служи за уживање за гледање филмови,спортови и други канали како и мултимедијални содржини во самиот ТВ-ор и што овозможува одмор на дневна соба по работно време.Е сега ако сакаш да му правиш или вметнеш апликации однадвор од ТВ-то или да хакнуваш за Free да бидат е тоа малку тешко оди и плус нервози и губење трпение значи треба да бараш низ интернет има многу туторијали па и на ЈуТуб како на пример на клипот

И други работи овие се примери.

Последна промена:

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Веројатно за да го платиш поскапо од глуп телевизор.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно