goranzoran
poweruser
Далеку е од шинеплекс, каква слика и звук има у шинепелкс, неможе да се споредува.Не е скап околу 150/200 денари се но поефтино е од шинеплекс
Далеку е од шинеплекс, каква слика и звук има у шинепелкс, неможе да се споредува.Не е скап околу 150/200 денари се но поефтино е од шинеплекс
Затоа е поефтиноДалеку е од шинеплекс, каква слика и звук има у шинепелкс, неможе да се споредува.

Netflix сега можеш и во Македонија да го купиш. На пр. четири души по 3 евра и ете 12 евра претплата. Со tvunblock.com ќе можеш и комплетниот американски каталог да го гледаш. Од даљинското. Имаш англиски титлови. HBO Go само што не го пуштиле и кај нас (две години обеќаваат), ама затоа за 300 денари месечно има PickBox (може двајца ортаци или тројца за 3.000 годишно ВКУПНО) со МАКЕДОНСКИ титлови. Епа не е малцеќе може некој детално да објасни зошто служат серивисите во Smart TV , како на пр. (има некои игри бара регистрација за нив, Netflix, пр. LG Content Store, Live Film, HBO Go,) ги проверив на сите ми бара регистрација, како да се регистрирам? дали се доплаќа и колку чини??? и Дали можам да сметнам некои апликации ??
Звукот и не е баш. Башка има некои сали им се гледаат штрафти на екранот бе... Некакви линии. Само големите сали се јаки, ама па и таму звукот не е ама баш ништо посебно. Ја сакам да ме измести од место, а оно као транзистор да свири јбтДалеку е од шинеплекс, каква слика и звук има у шинепелкс, неможе да се споредува.
Момци препорака за добар 65ка?
nice one ама поминаа оскарите друже
Сеа ако имаш некој совет за добар 65" ТВ бујрум
Не сум јас за оскар, ја за малина сум повеќе, а од оскари поштуем само еден Оскар
Ајде малку на твоето прилично општо прашање со тесен избор и широк ценовен распон. Во Нептун има два телевизори кои го исполнува твојот единствен критериум, големината, а тоа е Грудник и по дифолт, ако не е за викендичка или за кираџии не би го погледнал како производител воопшто. Втората опција е LG 65 EC 970 V кој е прекрасен уред во 4К, ама за жал, мислам дека цената нема да ти одговара.
Во техномаркет па имаш само една опција, SONY KDL-65W859CBAEP, кој па за бељата е само фул хаде, а според мене, на таа димензија, НИКАКО!
Во сет имаш уште две опции, SONY KD65X8509CBAEP и SAMSUNG 65JS8502. Двата солидни телевизори, 4К, со тоа што Самсунгот има бонус, закривен екран. На таа димензија, мене ми се свиѓа опцијата за закривен екран, серија 8000 е доволно висока серија иако не е највисока, ама мислам дека е топ избор. Од друга страна, јас не сум фан на дречот на самсунг, а сонито е ИПС, мислам дека би имал поубава слика, т.е. пореална и незаморна, барем за мене.
Значи да резимираме, tl;dr; Има вкупно 5 телевизори (иако ја би рекол 3), и јас го сакам ЛГ-то, ама во реалниот свет, би се одлучил за Сонито, мислам дека е sweet spot. Пали колата, иди види ги сите и земи го тој со најмногу гаранција.
П.С. Не е лошо покрај димензија да наведеш и некои други параметри ако ти се битни, како на пример цена, резолуција, СМАРТ-ност на телевизорот и дали веќе си погледнал нешто.
Чудна работа ? А што ТВ имаш ? А да смениш страната хдми приклучок и види што ќе биде?!имам MAX TV ... ресиверот со Телевизорот ми е поврзан со HDMI кабел, (TВ-то ми има 2 порти - HDMI) зошто кога кабелот е поврзан само на порт 2 телевизорот си има звук... кога ке го поврам на HDMI порт 1 воопшто немам звук ???? Помош
LG 49" Smart TV имам , проверив да сменам и страна и пак истото е ... имам два HDMI кабли и со двата е истиот проблем, звук има само на HDMI 2 порт, на HDMI 1 порт воопшто нема звукЧудна работа ? А што ТВ имаш ? А да смениш страната хдми приклучок и види што ќе биде?!
по поврзување, исклучи го и пушти го телевизоротLG 49" Smart TV имам , проверив да сменам и страна и пак истото е ... имам два HDMI кабли и со двата е истиот проблем, звук има само на HDMI 2 порт, на HDMI 1 порт воопшто нема звук
на порт 1 е ок видео си има, го поврзав лаптопот во ред е , ама никако звук нема... абе нов телевизор е само пред неколку денови купенпо поврзување, исклучи го и пушти го телевизорот
на крај краева шо ти е гајле кога ти работи ок на едната порта
пробај поврзи нешто друго pc/лаптоп на hdmi1 па види како е
Како мислиш ARC? кај да го брам тоа? кај го пишува ... не сретмав такво нешто, мислиш назад на ТВ-то кај што е портот , тука да го барам дали го пишува тоа?Ај види до HDMI 1 што не ти работи звук да не пишува ARC?
Ok еве го најдов, АRC пишува кај HDMI 2 портоАј види до HDMI 1 што не ти работи звук да не пишува ARC?
Абе како ке пренесе звук лаптопот на телевизор... ?? само го тестирав дали воопшто работи порт 1 .. поврзав лап топ ок беше слика си имаше и сл. Се работи за LG UF680V Ultra HD
Ахам значи еве ... тоа е нормална работа , баш на интернет проверив... и вика дека секогаш кај сите уреди само еден HDMI порт подржува звук ... значи ок е сега... кај HDMI 2 пишува ARC, што значи тој само подржува звук... еве и слика