Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
ќе може некој детално да објасни зошто служат серивисите во Smart TV , како на пр. (има некои игри бара регистрација за нив, Netflix, пр. LG Content Store, Live Film, HBO Go,) ги проверив на сите ми бара регистрација, како да се регистрирам? дали се доплаќа и колку чини??? и Дали можам да сметнам некои апликации ??
Netflix сега можеш и во Македонија да го купиш. На пр. четири души по 3 евра и ете 12 евра претплата. Со tvunblock.com ќе можеш и комплетниот американски каталог да го гледаш. Од даљинското. Имаш англиски титлови. HBO Go само што не го пуштиле и кај нас (две години обеќаваат), ама затоа за 300 денари месечно има PickBox (може двајца ортаци или тројца за 3.000 годишно ВКУПНО) со МАКЕДОНСКИ титлови. Епа не е малце :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
Далеку е од шинеплекс, каква слика и звук има у шинепелкс, неможе да се споредува.
Звукот и не е баш. Башка има некои сали им се гледаат штрафти на екранот бе... Некакви линии. Само големите сали се јаки, ама па и таму звукот не е ама баш ништо посебно. Ја сакам да ме измести од место, а оно као транзистор да свири јбт

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Момци препорака за добар 65ка?

Слаб е изборот на 65ки моментално, претежно се вакви:
IMG_14909s_Skopje_Sanos_S200(774)_AK_2007.jpg

Ако налета нешто вакво:
mqdefault.jpg

ОК, вреди да почекаш малку подолго, а ако не ти се чека, боље фати 57ца, не е голема разлика во цена а и побрзи се како што може да се види од сликата подолу
avtobus---andonovski.jpg

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
:D:D:D Дај не зафркавај, дечково прашува препорака за ТВ 65инч ?! Инаку имаш Сони,самсунг,еЛЏи и Панасоник е сега дали е квалитетно или нешто друго за таа димензија тоа не знам.

catom

read-only
24 септември 2013
31
44
nice one ама поминаа оскарите друже :)

Сеа ако имаш некој совет за добар 65" ТВ бујрум

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
nice one ама поминаа оскарите друже :)

Сеа ако имаш некој совет за добар 65" ТВ бујрум

Не сум јас за оскар, ја за малина сум повеќе, а од оскари поштуем само еден Оскар :D

Ајде малку на твоето прилично општо прашање со тесен избор и широк ценовен распон. Во Нептун има два телевизори кои го исполнува твојот единствен критериум, големината, а тоа е Грудник и по дифолт, ако не е за викендичка или за кираџии не би го погледнал како производител воопшто. Втората опција е LG 65 EC 970 V кој е прекрасен уред во 4К, ама за жал, мислам дека цената нема да ти одговара.
Во техномаркет па имаш само една опција, SONY KDL-65W859CBAEP, кој па за бељата е само фул хаде, а според мене, на таа димензија, НИКАКО!
Во сет имаш уште две опции, SONY KD65X8509CBAEP и SAMSUNG 65JS8502. Двата солидни телевизори, 4К, со тоа што Самсунгот има бонус, закривен екран. На таа димензија, мене ми се свиѓа опцијата за закривен екран, серија 8000 е доволно висока серија иако не е највисока, ама мислам дека е топ избор. Од друга страна, јас не сум фан на дречот на самсунг, а сонито е ИПС, мислам дека би имал поубава слика, т.е. пореална и незаморна, барем за мене.

Значи да резимираме, tl;dr; Има вкупно 5 телевизори (иако ја би рекол 3), и јас го сакам ЛГ-то, ама во реалниот свет, би се одлучил за Сонито, мислам дека е sweet spot. Пали колата, иди види ги сите и земи го тој со најмногу гаранција.

П.С. Не е лошо покрај димензија да наведеш и некои други параметри ако ти се битни, како на пример цена, резолуција, СМАРТ-ност на телевизорот и дали веќе си погледнал нешто.

vangelis

Баниран/a
11 септември 2014
96
3
имам MAX TV ... ресиверот со Телевизорот ми е поврзан со HDMI кабел, (TВ-то ми има 2 порти - HDMI) зошто кога кабелот е поврзан само на порт 2 телевизорот си има звук... кога ке го поврам на HDMI порт 1 воопшто немам звук ???? Помош

catom

read-only
24 септември 2013
31
44
Не сум јас за оскар, ја за малина сум повеќе, а од оскари поштуем само еден Оскар :D

Ајде малку на твоето прилично општо прашање со тесен избор и широк ценовен распон. Во Нептун има два телевизори кои го исполнува твојот единствен критериум, големината, а тоа е Грудник и по дифолт, ако не е за викендичка или за кираџии не би го погледнал како производител воопшто. Втората опција е LG 65 EC 970 V кој е прекрасен уред во 4К, ама за жал, мислам дека цената нема да ти одговара.
Во техномаркет па имаш само една опција, SONY KDL-65W859CBAEP, кој па за бељата е само фул хаде, а според мене, на таа димензија, НИКАКО!
Во сет имаш уште две опции, SONY KD65X8509CBAEP и SAMSUNG 65JS8502. Двата солидни телевизори, 4К, со тоа што Самсунгот има бонус, закривен екран. На таа димензија, мене ми се свиѓа опцијата за закривен екран, серија 8000 е доволно висока серија иако не е највисока, ама мислам дека е топ избор. Од друга страна, јас не сум фан на дречот на самсунг, а сонито е ИПС, мислам дека би имал поубава слика, т.е. пореална и незаморна, барем за мене.

Значи да резимираме, tl;dr; Има вкупно 5 телевизори (иако ја би рекол 3), и јас го сакам ЛГ-то, ама во реалниот свет, би се одлучил за Сонито, мислам дека е sweet spot. Пали колата, иди види ги сите и земи го тој со најмногу гаранција.

П.С. Не е лошо покрај димензија да наведеш и некои други параметри ако ти се битни, како на пример цена, резолуција, СМАРТ-ност на телевизорот и дали веќе си погледнал нешто.

Не им работи филтерот на Нептун, има повеќе 65".
Сортирај по цена (висока > ниска) и ќе ги видиш сите 65" се на првата страна.
Грудникот е срање и отпаѓа исто како и Панасоникот со иста цена (70к).

Изборот е помеѓу останатите 5-6 доколку не искочи нешто ново

Без Смарт незнам дали уопште има некој 65" а цена немам дефинирано ама олед секако отпаѓаат, тој од 400к у идеален свет и ја би го земал :D

3Д не ми треба т.е. не ми игра улога во изборот зашто чисто се сомневам дека често ќе го користам.

Немам погледнато во живо сеуште ништо, веројатно наредна недела ќе одам ама освен Нептун изборот некако ми изгледа мал :(

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
имам MAX TV ... ресиверот со Телевизорот ми е поврзан со HDMI кабел, (TВ-то ми има 2 порти - HDMI) зошто кога кабелот е поврзан само на порт 2 телевизорот си има звук... кога ке го поврам на HDMI порт 1 воопшто немам звук ???? Помош
Чудна работа ? А што ТВ имаш ? А да смениш страната хдми приклучок и види што ќе биде?!

vangelis

Баниран/a
11 септември 2014
96
3
Чудна работа ? А што ТВ имаш ? А да смениш страната хдми приклучок и види што ќе биде?!
LG 49" Smart TV имам , проверив да сменам и страна и пак истото е ... имам два HDMI кабли и со двата е истиот проблем, звук има само на HDMI 2 порт, на HDMI 1 порт воопшто нема звук

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
LG 49" Smart TV имам , проверив да сменам и страна и пак истото е ... имам два HDMI кабли и со двата е истиот проблем, звук има само на HDMI 2 порт, на HDMI 1 порт воопшто нема звук
по поврзување, исклучи го и пушти го телевизорот
на крај краева шо ти е гајле кога ти работи ок на едната порта
пробај поврзи нешто друго pc/лаптоп на hdmi1 па види како е

vangelis

Баниран/a
11 септември 2014
96
3
по поврзување, исклучи го и пушти го телевизорот
на крај краева шо ти е гајле кога ти работи ок на едната порта
пробај поврзи нешто друго pc/лаптоп на hdmi1 па види како е
на порт 1 е ок видео си има, го поврзав лаптопот во ред е , ама никако звук нема... абе нов телевизор е само пред неколку денови купен

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Дај бе точен модел од теве-то, 49 инчи е само димензија. Ако добро разбрав и лаптоп кога ке поврзеш исто се дешава, има слика нема тон (домазет), така?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.885
3.817
Ај види до HDMI 1 што не ти работи звук да не пишува ARC?

HDMI-ARC.jpg

vangelis

Баниран/a
11 септември 2014
96
3
Абе како ке пренесе звук лаптопот на телевизор... ?? само го тестирав дали воопшто работи порт 1 .. поврзав лап топ ок беше слика си имаше и сл. Се работи за LG UF680V Ultra HD

vangelis

Баниран/a
11 септември 2014
96
3
Ај види до HDMI 1 што не ти работи звук да не пишува ARC?
Како мислиш ARC? кај да го брам тоа? кај го пишува ... не сретмав такво нешто, мислиш назад на ТВ-то кај што е портот , тука да го барам дали го пишува тоа?

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
ARC нема везе тоа што ТВ-то нема звук, ARC враќа звук од телевизорот до некој друг уред, а не обратно. Така да барај друго чаре, не е до тоа.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Абе како ке пренесе звук лаптопот на телевизор... ?? само го тестирав дали воопшто работи порт 1 .. поврзав лап топ ок беше слика си имаше и сл. Се работи за LG UF680V Ultra HD

Треба да имаш звук од лаптопот преку ХДМИ, пробај а воедно и пробај го ова, т.е. изгаси Ултра ХаДе Дип Колор

WELOzbI.png

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
Ахам значи еве ... тоа е нормална работа , баш на интернет проверив... и вика дека секогаш кај сите уреди само еден HDMI порт подржува звук ... значи ок е сега... кај HDMI 2 пишува ARC, што значи тој само подржува звук... еве и слика

Атачменти

• Untitled.png
    Untitled.png
    18,5 KB · Прегледи: 33

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Ахам значи еве ... тоа е нормална работа , баш на интернет проверив... и вика дека секогаш кај сите уреди само еден HDMI порт подржува звук ... значи ок е сега... кај HDMI 2 пишува ARC, што значи тој само подржува звук... еве и слика

Грешка си, СИТЕ HDMI портови даваат звук, таков е стандардот. Пак ќе ти кажам - АРК нема везе тоа што ТВ-то не пренесува звук, АРК враќа звук од ТВ до звучници надворешни или саундбар или било што.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE