Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Трошете си време за џабе, и онака веројатно не сте општествено корисни.
Што ти е бе тебе проблемот,а? Не си доволно гушкан како мал или што?
Дај одј*би лаганим корацима заедно со таа одвратна Твитер реторика.

Бетер од Локван си.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Слабо бе. Дај пак.
Што ти е бе тебе проблемот,а? Не си доволно гушкан како мал или што?
Дај одј*би лаганим корацима заедно со таа одвратна Твитер реторика.

Бетер од Локван си.
У реду је сега ќе отворам 5 теми, едната ќе биде за лаптоп до 12к, другата за напојување до 1200, третата ќе биде за звучници до 600 денари, четвртата ќе биде за 64 гига ссд од алиекспрес до 500 денари, а петтата ќе биде за веб камера до 500 денари.
Вака како конструктивни членови би ве замолил први да изреагирате со предлози каде што претходно ќе дадете темелна анализа кој продукт е најдобро да се земе, со директни спореди и бенчмарци со другите уреди во тој ценовен ранг.

Само во во овој случај јас би престанал.

Ама нема да ги отворам затоа што ќе бидам исмејуван, како што искрено треба да бидете исмејувани и вие со ова. Додуша не вие, туку побарувачот на „услугава“, ама кога веќе го браните потегов и се залагате, и вие треба.

CaKi_PrO

read-only
24 април 2011
44
8
Се мислам помеѓу овие два тв :
Sony KD55XG8096 и
TCL 55EP660
Имал некој искуство со нив да сподели??

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

incognito

read-only
28 март 2020
36
33
Се мислам помеѓу овие два тв :
Sony KD55XG8096 и
TCL 55EP660
Имал некој искуство со нив да сподели??

Со оглед на тоа дека ТЦЛ-то има ВА панел,а остатокот од спецификациите се нешто слични на Сони-то,односно малце послаби јас би го одбрал Сони то во секој случај.
Погледни го и овој модел Buy the Philips 7300 series 4K UHD LED Android TV 55PUS7354/12 4K UHD LED Android TV

Робсо

Баниран/a
1 септември 2018
88
61
У реду је сега ќе отворам 5 теми, едната ќе биде за лаптоп до 12к, другата за напојување до 1200, третата ќе биде за звучници до 600 денари, четвртата ќе биде за 64 гига ссд од алиекспрес до 500 денари, а петтата ќе биде за веб камера до 500 денари.
Вака како конструктивни членови би ве замолил први да изреагирате со предлози каде што претходно ќе дадете темелна анализа кој продукт е најдобро да се земе, со директни спореди и бенчмарци со другите уреди во тој ценовен ранг.

Само во во овој случај јас би престанал.

Ама нема да ги отворам затоа што ќе бидам исмејуван, како што искрено треба да бидете исмејувани и вие со ова. Додуша не вие, туку побарувачот на „услугава“, ама кога веќе го браните потегов и се залагате, и вие треба.
Ти и твојата дијагноза сте за исмевање. Нешто како џупците од Германија в лето со изнајмените коли. Од петни жили пробува да го убеди цел свет дека еден месец не е лебарка. Цел западен свет прашува шо купува за парите макар и било два долари од али, ама за македончето е срамота. Срамота е да врати, да замени оти шо очекувал тој за парите, без разлика шо има буџет за храна колку рата за телефон или телевизор. Да не прајме муабет дека 80% ја чекаат свадбата па право во Нептун по Самсунг и Сони.
Ти бараш внимание ама риплајов е за сите како тебе тука со фиромска дијагноза.

CaKi_PrO

read-only
24 април 2011
44
8
Со оглед на тоа дека ТЦЛ-то има ВА панел,а остатокот од спецификациите се нешто слични на Сони-то,односно малце послаби јас би го одбрал Сони то во секој случај.
Погледни го и овој модел Buy the Philips 7300 series 4K UHD LED Android TV 55PUS7354/12 4K UHD LED Android TV
Е сега ме стави у мисла, филипсот некако повеќе ме бендиса...

CaKi_PrO

read-only
24 април 2011
44
8
Napravi edna dobra analiza megju nego i sony-to,jas bi go otfrlil tcl to radi panelot.. Natamu e stvar na vkus
Filipsot definitivno, no me maci druga rabota, bidejki ima vgradena satelitska pa me interesira dali postoi moznost da se dekodiraat kanalite so pomos na android aplikacija bidejki jas imam shering pa da ne kupuvam 4k resiver... Ili mi treba mislenje koj tv toa go podrzuva...

incognito

read-only
28 март 2020
36
33
Filipsot definitivno, no me maci druga rabota, bidejki ima vgradena satelitska pa me interesira dali postoi moznost da se dekodiraat kanalite so pomos na android aplikacija bidejki jas imam shering pa da ne kupuvam 4k resiver... Ili mi treba mislenje koj tv toa go podrzuva...

Е тоа не сум сигурен и тешко прашање,ако има некој стручен да ти одговори или да прогуглаш конкретно за моделот.. :D

Ivan4o

read-only
16 октомври 2018
2
1
Здраво, заинтересиран сум за Samsung QE65Q70R ланскиот модел. Телевизорот углаво ќе се користи за филмови во така посветла просторија и секако навечер не толку светла Ме интересира мислење од ваши искуства дали вреди телевизорот за таа цена или сепак е подобро да не се уложува толку во телевизор да одам со поевтина варијанта како TU8500, TU7100 и слични модели...?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.670
1.833
Нова виртуелна тура на ЛГ за ИФА Берлин, прикажан е 88ZX кој чини неверојатни 30000€ и дупло повеќе за 99 моделот. Непотребно скап во споредба со поефтините G и C модели како 77GX или 48CX ако можете да живеете со 48инчи, но како што вели Линус кога ќе појдеш на поголема инчажа нема враќање назад :)

civikom

hello world
17 декември 2011
272
249
Здраво, заинтересиран сум за Samsung QE65Q70R ланскиот модел. Телевизорот углаво ќе се користи за филмови во така посветла просторија и секако навечер не толку светла Ме интересира мислење од ваши искуства дали вреди телевизорот за таа цена или сепак е подобро да не се уложува толку во телевизор да одам со поевтина варијанта како TU8500, TU7100 и слични модели...?
Иди со Samsung RU8002, лански модел ама бољи од цела лед ТU серија.
Нормално ако го најдеш по добра цена

Испратено од SM-G930F преку IT.mk форум апликација

Последна промена:

Ts011

user
31 март 2020
1.446
1.105
Mene ne mise ceka od Ali,mozi i 2 meseci da pomini a mozi i voopsto da ne dojdi...
I denes sosema slucajno pri razgovor so drugar od Bitoa go najdov ovoj konvertor itoa za 400den so opticko kable i usb so nego,i rca kable i konektor mi dadoja za taa cena ,kolku sto razbrav alfaelekteonik se vikala prodavnicata i imale skoro se za audio/video oprema...
Pa ostanuva vecer da istestirame
Btw od ali imam poracano 245denari,ako stigne...

Атачменти

• IMG_20200915_190622.jpg
    IMG_20200915_190622.jpg
    3,7 MB · Прегледи: 62
3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Алфа Електроник е пандан на Логинг, само што во Алфа цените се нормални :)

Ts011

user
31 март 2020
1.446
1.105
Алфа Електроник е пандан на Логинг, само што во Алфа цените се нормални :)
Pa ne znam kako vo login 850 baraa samo za konvertoro bez kablina bil...odnosno samo konvertor.E sega od ali mie 245+na ova ke trebase da zemam rca+female 3.5mm za da se konektiram so mojot logitech koj ima samo 3.5mm Audio vlez, za toa kable so reducir mi pobaraa 100denari+250od ali=350 a komplet go zemav 400.!taka da za 50den.ne vredi da go cekas od ali ,osvem.ako si gi imas ostanatite kablijna za kombinacii... Ali ako stigne neka nema gajle neka stoi ni jade ni pija
Btw.sega go prikluciv zvukot si e Ok kako za analogen toa e toa...nema zamerki edinstveno sto ne se poklopuva zvukot od ozvucuvajneto so od Tv i obratno odnosno ako gledas Tv kasnejne na zvuk treba da e na 80,a ako gledas Youtube ili iptv treba 180,bidejki ako go ostavis samo na optika treba da pravis stani/sedni za Volume up/down...sto nema logika ..ali toa e toa... Dodeka da nabavime soundbar ke terame vaka...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Pa ne znam kako vo login 850 baraa samo za konvertoro bez kablina bil...odnosno samo konvertor.
Не знаеш?
Е па убаво е што дозна дека бараат... Логинг шиткаат само исклучиво квалитетни позлатени кабли, адаптери, конвертори итн.
Сите работи им се 7 пати поскапи од она што би го набавил преку AliExpress, кое најчесто би функционирало исто како позлатениот дел од Логинг.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Pa ne znam kako vo login 850 baraa samo za konvertoro bez kablina bil...odnosno samo konvertor.E sega od ali mie 245+na ova ke trebase da zemam rca+female 3.5mm za da se konektiram so mojot logitech koj ima samo 3.5mm Audio vlez, za toa kable so reducir mi pobaraa 100denari+250od ali=350 a komplet go zemav 400.!taka da za 50den.ne vredi da go cekas od ali ,osvem.ako si gi imas ostanatite kablijna za kombinacii... Ali ako stigne neka nema gajle neka stoi ni jade ni pija
Btw.sega go prikluciv zvukot si e Ok kako za analogen toa e toa...nema zamerki edinstveno sto ne se poklopuva zvukot od ozvucuvajneto so od Tv i obratno odnosno ako gledas Tv kasnejne na zvuk treba da e na 80,a ako gledas Youtube ili iptv treba 180,bidejki ako go ostavis samo na optika treba da pravis stani/sedni za Volume up/down...sto nema logika ..ali toa e toa... Dodeka da nabavime soundbar ke terame vaka...
Друже, пробај пушти некое видео преку USB на ТВ дали ќе дава звук.
Кај мене има некој конфликт преку УСБ.

Ts011

user
31 март 2020
1.446
1.105
Друже, пробај пушти некое видео преку USB на ТВ дали ќе дава звук.
Кај мене има некој конфликт преку УСБ.
Druze momentalno imam samo 1 usb koe e vo spalna na postar samsung i ima samo crtani 4gb vo mp4 format...i si funkcionira i ima slika/glas...
utre da probam i so dr, videa...

Не знаеш?
Е па убаво е што дозна дека бараат... Логинг шиткаат само исклучиво квалитетни позлатени кабли, адаптери, конвертори итн.
Сите работи им се 7 пати поскапи од она што би го набавил преку AliExpress, кое најчесто би функционирало исто како позлатениот дел од Логинг.
Ne sum od Sk,ne znam sto prodavaat ova po telefon mi go soopstija deka imaat cena 850mkd, ama nemalo nikakvi kabli so nego,toa bese cel muabet cao-cao...

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Druze momentalno imam samo 1 usb koe e vo spalna na postar samsung i ima samo crtani 4gb vo mp4 format...i si funkcionira i ima slika/glas...
utre da probam i so dr, videa...
.
Со дигитал - аналог конвертеро од УСБ си дава звук без проблеми?
Кај мене има звук кога е на ТВ каналите или апликациите од тв, Али кога пуштам од УСБ грче. Има
Некој конфликт.

Ts011

user
31 март 2020
1.446
1.105
Со дигитал - аналог конвертеро од УСБ си дава звук без проблеми?
Кај мене има звук кога е на ТВ каналите или апликациите од тв, Али кога пуштам од УСБ грче. Има
Некој конфликт.
Da drugar,imav snosti sano 1usb koe ima vo nego crtani simnati od youtube i konvertirani vo mp4, pustiv 2/3 ima zvuk nema ni zuejne ni nisto no kako sto napomenav ima tamu nekoja opcija kasnejne na zvuk ,Default bese 100 no imase raziduvajne na zvukot,koga gledas TV treba da e na 80,a koga si youtube,netflix,iptv usb ,BT od mobilen pustiv muzika na 180,ova da se izbegne treba da odis samo na optika ama taka nemam kontrola na zvuk,taka da ostaveno mie i optika i tv zvucnici koi davaat odlicen zvuk mojken i realen koga e se vkluceno zvukot e tolku mojken sto se slusa kako 5.1 iako jas imam 2.1 +tv zvukot ....nee toa toa ali kako sto napomenav dodeka da se nabavi soundbar vaka ke bide.
A kaj tebe sto bi bil konfliktot ne mie jasno probaj proguglaj....ili probaj so drug format od usb,drug konvertor...

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.969
6.066
Skopje
Da drugar,imav snosti sano 1usb koe ima vo nego crtani simnati od youtube i konvertirani vo mp4, pustiv 2/3 ima zvuk nema ni zuejne ni nisto no kako sto napomenav ima tamu nekoja opcija kasnejne na zvuk ,Default bese 100 no imase raziduvajne na zvukot,koga gledas TV treba da e na 80,a koga si youtube,netflix,iptv usb ,BT od mobilen pustiv muzika na 180,ova da se izbegne treba da odis samo na optika ama taka nemam kontrola na zvuk,taka da ostaveno mie i optika i tv zvucnici koi davaat odlicen zvuk mojken i realen koga e se vkluceno zvukot e tolku mojken sto se slusa kako 5.1 iako jas imam 2.1 +tv zvukot ....nee toa toa ali kako sto napomenav dodeka da se nabavi soundbar vaka ke bide.
A kaj tebe sto bi bil konfliktot ne mie jasno probaj proguglaj....ili probaj so drug format od usb,drug konvertor...

Ова беше тешко за читање... Ај што не користиш (не видов ни еден пост) кирилица , ама ни на латиница не е среден како што треба:
5. Форматирај ги пораките така да бидат лесно читливи. Користете интерпункциски знаци (точка, запирка, прашалник и сл.)...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.249
5.579
Скопје
Ова беше тешко за читање... Ај што не користиш (не видов ни еден пост) кирилица , ама ни на латиница не е среден како што треба:
5. Форматирај ги пораките така да бидат лесно читливи. Користете интерпункциски знаци (точка, запирка, прашалник и сл.)...
Ја се откажав од читање на пола, едвај разбирливо.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
237
163
Ne mue biznis model, samo saka da sporedis da vidis kolku e tamu da si imas orentacija- kaj nego e biznis model ako denes sabajle vo 8 mu stasa roba toj gleda da prodade sto povejke do 20h vecer bez da ja vnesuva robata vo dujkan ja zema vlezna faktura i na taa cena sto e od uvoznici sto zema si stava 1000ka,do 2000mkd, ova e cena za kes.!
eve ke ti dadam 3 primeri; so samsung 50" lanskiot model ru7092 mi go davase 22k, vo tenomarket e 25k a 2020 tu7172 tehnomarket e 31500 jas go zemav 26k
i isto ovoj LG 50um7450pla isto i ovoj mi go dabase 26k, inaku 30k e vo neptun
toa e negoviot biznis model,

Дајте нешо линкче, телефонче од чоеков па и ние од Ск да земеме нешто поефтинко, не сме црнци, мада у последно време сведоци сме на Black Lives Matter!

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно