Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.780
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Сега во моментов нема асален ТВ 40" за 20.000 туку од над 32.000 за жал, но еднаш се живее ако земеш над 33.000

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Секако има повеќето ФуллХД телевизори се толку еве еден од ЛГ LG - 43" Class (42.5" Diag.) - LED - 1080p - Smart - HDTV - Black и уште еден LG - 49" Class (48.5" Diag.) - LED - 1080p - Smart - HDTV - Black
еве и Визио VIZIO - 48" Class (47.6" Diag.) - LED - 1080p - with Chromecast Built-in - HDTV - Black сите модели се отприлика толку, сега што ние живееме во вукојебина од држава, каде тешко се ажурираат цените тоа е друга работа. Мал сме пазар, со мала потрошувачка и тоа е јбг. Инаку цените се отприлика тие еве ти е целата листа 40" - 45" Smart TVs - Best Buy што сепак со цени ние не можеме да ги достигнеме сега се 4К телевизорите ин, па така убав 50инчен 1080п модел се наоѓа за околу 20 000, но тоа е се привилегија за нас кои живееме во библиската земја.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Сакам да земам нов ТВ за во спална и да го сменам сегашниот 42" со помал 32-37. Гледам Самсунг нема на лагер. Друг познат бренд ми е LG ама они имаа фрки со некои кодеци. Следен бренд кој е?
Еве и од мене некој предлог:
lg 32 lh 6047
sony kdl 32 we 610 baep
samsung ue 40 ku 6072 uxxh

darencee

hello world
8 јуни 2017
64
43
Скоро сите што ги видов, вклучувајки го и W600 се HD ready. Мене мо е небулоза да земам ТВ што не е фул хд. Има некоја фора? Пропуштам нешто? Ве молам за објаснување...
Во саботата го земав овој за 12000 денари. Солидно телевизорче. Само малку ми е шубет што нема смарт. Гол некако. Сликата е ок

samsung ue 32 j 5000 awxxh

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Стар е моделот, можда спуштиле на цена. Секако не вреди 16К тој тв. :)

darencee

hello world
8 јуни 2017
64
43
Како симна до 12к?
Ми го препорачаа тука членови @Dinamit па од кај него го земав. Имаше неколку модели на лагер па го одбрав овој.
Во Нептун не ми дадоа ништо попуст.

Фала дечки должам ракија-пиво-сок за информацијата.
Благодарност и до @Dinamit што ми излезе во пресрет.

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Мислење за телевизоров:
lg 49 uh 661 v

Или нешто во тој ранг до 40к.
LG се едни од најквалитетните телевизори бар што гледам по рецензиите по ова Јутубот, секако се работи за премиум ОЛЕД телевизори па тоа е очекувано, моментално се лидери на пазарот во тој сегмент на квалитет на слика, многу понапред од сони и самсунг. Е сега овие од средната класа нз колку се квалитетни.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.698
3.341
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Предложете ми нешто што би купил, искрено намената е за во соба кај мене кој тв би се пуштало само за HBO и Netflix па се двоумам дали да земам нешто над 500е или нешто обично под 500е па со некои андроид боксови да го направам паметен.
Друго што гледав беше ова sony kdl 43 we 750 baep

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Мислење за телевизоров:
lg 49 uh 661 v

Или нешто во тој ранг до 40к.

Тоа е сличен како овој lg 43 uh 6207 и нема ништо интересно иако е добар , но јас би идел ова понов модел lg 43 uj 701 v ,а и Сони сега се покажа добар и панасоник истото, но Сони е подобар. Е сега ако е за дневна соба подобро со 49 инч.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Воопшто не ги следам телевизорите во последно време. Одредени модели на Сони и Самсунг се покажуваат одлично. Но најдобро е УСБ и некое филмче со тебе и на лице место да се увериш во квалитетот. Обавезно да споредуваш ТВа со изедначени поставки зашто ако на еден е пуштен вивид мод а на друг стандард може првиот лажно да ти се види како подобар.

Што се однесува до андроид бокс, лично мислам дека вграден андроид иако поспор е подобра опција. А најдобро е виндовс машинче (HTPC) упарено со ТВ со добра слика.

4К во тој ценовен ранг би гo заобиколил и би купил 1080p. 4К ефтините телевизори имаат најчесто друг (читај поефтин) распоред на пикселите кој резултира со полоша слика.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.698
3.341
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Благодарам на советите, ми изгледа убав овој lg 43 uj 701 v ќе го видам во живо па ќе пишам што сум направил.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Благодарам на советите, ми изгледа убав овој lg 43 uj 701 v ќе го видам во живо па ќе пишам што сум направил.

Уште подобро ако си дозволиш да земеш ЛГ со серија 8 уште подобро иако не верувам дека има на лагер

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Може ли да се најде нешто 4K "HDR" до кај 40 000?
Може некој да сподели искуство од прва рака со budget 4K телевизор?
По можност да го има во Македонија или Грција и да биде 40-50 инчи.

SimeonS

read-only
4 февруари 2017
49
18
Дали можете да ми дадете препорака за марка и евентуално модел на телевизори кои се со "најдобар" квалитет на пазаров во ценовен ранг околу 20к +- (2-4k) димензијата на екранот не е толку битна :)

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Воопшто не ги следам телевизорите во последно време. Одредени модели на Сони и Самсунг се покажуваат одлично. Но најдобро е УСБ и некое филмче со тебе и на лице место да се увериш во квалитетот. Обавезно да споредуваш ТВа со изедначени поставки зашто ако на еден е пуштен вивид мод а на друг стандард може првиот лажно да ти се види како подобар.

Што се однесува до андроид бокс, лично мислам дека вграден андроид иако поспор е подобра опција. А најдобро е виндовс машинче (HTPC) упарено со ТВ со добра слика.

4К во тој ценовен ранг би гo заобиколил и би купил 1080p. 4К ефтините телевизори имаат најчесто друг (читај поефтин) распоред на пикселите кој резултира со полоша слика.

Имам Philips 4k 6401 модел. Не се сложувам баш. Колега бивши купил некој си LG 4k од најевтините и ми вели дојди да ја споредиме сликата со мојата. Мисли да не го зезнале од Нептун и да му дале лош тв. :confused: Отидов на гости другиот ден и кога гледам ми се стемни. Он сиротиот пуштил на аналоген канал и гледа од 1 метар далечина 55 инчи телевизор
Вика на стариот 32 инчи поубава слика имав. :D Па велам до него дека е

1. и тој и овој го гледаш од едно метро. Овој новиот од 55 инчи се гледа од 3 метри па и повеќе.
2. 32 инчи и 55 инчи неможе да репродуцираат ист квалитет на слика, а посебно не од аналоген канал.
3. пушти ХД канал и да видиш како се каналите.

Не го знам точно моделот на LG телевизорот, ама колегата има одлична слика која ретко кој Фулл Хд телевизор би ја дал.
Значи телевизорот на другарот е и повеќе од добар, Најголемиот проблем најчесто е кај нашите кабелски оператори кои имаат слаби сигнали и праисториски квалитет.
решение IP-TV, Сателитска. Кај мојот Philips модел 6401 иако повеќе спаѓа во ниска класа на 4к, отколку висока. на хд каналите од кабелската и особено на сателитскиве канали дава перфект слика. ЗДФ Фудбал, Rai HD, Eurosports HD, FOX HD и многу други на сателитска имаат огромна разлика

Она што јас сметам е дека луѓево што мислат да купат во иднина 4к телевизор наместо поскап 4к да си земат поевтин телевизор и да инвестираат во сателитска, ИП-ТВ или сл.
Бидејќи џабе е и најскапиот од 300000 денари да се купи, ако сигналот е мизерија таква ќе биде и сликата.
На маливе телевизори и не се приметува толку, но на се поголемо од 40 инчи веќе е очигледна слабоста на сликата.

Јбг. технологијата оди напред, а нашиве телевизии и државава назад. Тоа е. Ако не се следи чекорот со запад побрзо ќе си се вратиме на старите ЦРТ телевизори, отколку да воведеме хд канали, но среќа е што мрдна работата од мртва точка и имаме се повеќе хд канали

Последна промена:

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Некој да има искуство со овој тв или мислење за панасоник општо
ЛИНК
Од она набрзинка што ѕирнав на гугл за него, веројатно е со VA панел, а со тоа сигурно има добар контраст и солидни бои.

SimeonS

read-only
4 февруари 2017
49
18
а квалитет на самите уреди панасоник или зависи од модел до модел?

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
а квалитет на самите уреди панасоник или зависи од модел до модел?

Kaj се фати баш за панасоник. :confused::confused:
Не се одамна тоа што беа. Сони, Самсунг, Филипс, ЛГ се далеку подобри, а со сони ќе немаш грешка сигурно.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Панасоникот е одличен. Супер слика има а и задоволителен звук. Добар модел за добар цена.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

SimeonS

read-only
4 февруари 2017
49
18
А некој да има искуство со овој модел или мислење за истиот SONY BRAVIA KDL32WD600BAEP 32``
ЛИНК

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв