Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

NothingElse

hello world
14 февруари 2012
96
15
подобра слика од претходната, ве молам за одговор.

Атачменти

• skrill.jpg
    skrill.jpg
    186,7 KB · Прегледи: 56

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
Skrill со нов сајт од пред некое време:

https://new.skrill.com/en/

Кога ќе пробаш да повлечеш пари на кредитна картичка, додека си логиран на стариот сајт, лимитот за повлекување на пари на кредитна картичка е 500 еур., а кога ќе пробаш да повлечеш пари на кредитна картичка, додека си логиран на новиот сајт, лимитот за повлекување на пари на кредитна картичка е неограничен... :) Некој да не има повеќе инфо околу ова...?

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
Кога ќе пробаш да повлечеш пари на кредитна картичка, додека си логиран на стариот сајт, лимитот за повлекување на пари на кредитна картичка е 500 еур., а кога ќе пробаш да повлечеш пари на кредитна картичка, додека си логиран на новиот сајт, лимитот за повлекување на пари на кредитна картичка е неограничен... :) Некој да не има повеќе инфо околу ова...?
Никој, а? :) Ги контактирав, па ќе видиме што ќе вратат...

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Skrill со нов сајт од пред некое време:

https://new.skrill.com/en/

Јас го имав тргнато и тој лимит на стариот сајт. Со верификација на IBAN от од мојата сметка од Тутунска и пусулче од кај нив. :D А морав тоа пошто ме блокираа начисто бидејќи пробав да повлекувам сума повеќе од 500еур. А после со верификации да тргам лимити. :D

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
пробав да повлекувам сума повеќе од 500еур.
Како успеа да повлечеш повеќе од 500 еур., кога автоматски не ти дава да повлечеш повеќе од 500 еур.?

Инаку, зошто мислам дека не се трга овој лимит од 500 еур. за префрлање на картичка...? Можеш да направиш неколку трансакции една после друга, ама масималната сума од трансакција е 500 еур.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Како успеа да повлечеш повеќе од 500 еур., кога автоматски не ти дава да повлечеш повеќе од 500 еур.?

Инаку, зошто мислам дека не се трга овој лимит од 500 еур. за префрлање на картичка...? Можеш да направиш неколку трансакции една после друга, ама масималната сума од трансакција е 500 еур.
Моментално немам толку средства на MoneyBookers да пробам. Кога ќе имам баш ќе видам. :D Али мислам дека баш по верификацијата имам повлечено 500+ евра.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
Ги контактирав, па ќе видиме што ќе вратат...
Thank you for contacting the Skrill Help Team.

We are glad to inform you that our new website offers new credit card withdrawal limit of 5000 EUR/ per transaction and 5000 EUR/ 24 hours. To fully benefit from these limits customer would need relevant outgoing transaction limit.

unhcR

read-only
9 април 2007
40
6
Skopje
www.vertex-design.com.mk
Итно: Дали може да му го дадам на клиентот скрил акаунтот и пред верификација за тој да ми префрли пари па јас накнадно да си ги средам работите со вадење картица од нлб верифицирање и слично! Причината е што морам да му ги испратам фајловите за работа па сакам да знам!

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
Итно: Дали може да му го дадам на клиентот скрил акаунтот и пред верификација за тој да ми префрли пари па јас накнадно да си ги средам работите со вадење картица од нлб верифицирање и слично! Причината е што морам да му ги испратам фајловите за работа па сакам да знам!
Можеш...

unhcR

read-only
9 април 2007
40
6
Skopje
www.vertex-design.com.mk
Имам проблем при трансферот на пари од клиентот! Тој ми кажува дека мора акаунтот да ми е регистриран како merchant! Ако може некој да ми помогне околу ова би било топ!

unhcR

read-only
9 април 2007
40
6
Skopje
www.vertex-design.com.mk
Не контам зошто не би можел да ти прати пари на најобичен Skrill account... o_O

Работава е со Американец од oDesk кој лично ме исконтактира, ја завршивме работата побара Skrill acc, го направив со Уни банка на крај го верифицирав заедно со сметката само не адресата бидејќи се чека нели, и да не должам ова е маилот од него:

hi,

i just tried skrill again. i also talked to customer service. since you are not a "merchant" i cannot send money to you. they told me i would need to go to a link from your website to be re-directed to skrill to make the payment. then they looked up your skrill ID and told me you weren't a merchant, therefore i could not send the money.

Кажи ми дека ме мафта и да ја решам работава многу брзо!

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.874
34.165
roka.mk
Те мафта.
Мене на одеск од америка ми имаат префрлано пари на сркил дирекно без никаков проблем.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
А да контактираш ти директно со Skrill support и да им објасниш, па после одговорот да му пратиш на Американецот - претпоставувам дека одговорот од Skrill ќе биде дека не ти треба Merchant account и да дадеш/дадете детали за неуспешната трансакција? А у меѓувреме, нека ти прати скриншот од “неуспешните“ обиди и одговорите од Skrill.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.874
34.165
roka.mk
За која сума на пари се работи? Не ја гледам логиката што ја кажува, но немора да значи дека лаже.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Не се карај одма, прво контактирај со Skrill подршка, испитај и таму ситуација и побарај докази од Американецот за неговите контакти со Skrill за да може да се повикаш на тоа.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Ако он има merchant сметка неможе туку така да ти праќа пари(директно). Мислам дека тоа што он го збори може да има вистина. Знам дека некако така беше. Можеш да ја апгрејдуваш твојата сметка во merchant али договори треба да потпишуваш и види си провизии и како иде тоа. Јас бев заинтересиран за Merchant али тоа е да продаваш нешто на твојот сајт(skrill да биде пејмент гетевеј).
Ако имаш Merchant сметка(да речеме ти), од кога он ќе ти ги прати парите мора да чекаш една недела да легнат(не е како обичена скрил сметка), имаш други провизии.
Можно е да ти е поефтини со Wire ако може така да ти ги прати(директно), ќе имаш фиксна провизија мислам.
Ако ти е поголема сумата - оди со банкарски трансфер, ако не skrill(помала). Си имаат провизии Skrill.:)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно