fuzzjaw
poweruser
- 13 јануари 2014
- 2.062
- 3.832
За подобра или нешто проблем со тк?
Уште не сум решил, искрено. Сакам 60%, Fn копчињата и numpad-от не ги користам воопшто. Дилемата е меѓу Pok3r и Anne Pro, па ќе видиме дали ќе е подобра или не
За подобра или нешто проблем со тк?
Со оваквиве си имам многу лошо искуство пошто му оставив на татко ми да иде да купи хард диск ииии.. Се врати со оваков, не дека не го бива, топ си е, ама за сервери, не за домашно PC, тропа како канта кога работи xD![]()
Минатата недела на серверот заменив два EZEX дискови кој беа преполни со податоци и стари 3-4 години и си ставив WD RED од 4ТБ.
Дисковите ќе ги рециклирам за стари десктоп машини низ дома.
Купен од Анхоч по Редовна цена - 8750 мкд
WD red pro за во компјутерСо оваквиве си имам многу лошо искуство пошто му оставив на татко ми да иде да купи хард диск ииии.. Се врати со оваков, не дека не го бива, топ си е, ама за сервери, не за домашно PC, тропа како канта кога работи xD
Со оваквиве си имам многу лошо искуство пошто му оставив на татко ми да иде да купи хард диск ииии.. Се врати со оваков, не дека не го бива, топ си е, ама за сервери, не за домашно PC, тропа како канта кога работи xD
Какви се овие сервери кои користат WD Red?
Знам, ама тоа е кога ќе го пуштиш стариот на шопинг за компјутерски делови.WD red pro за во компјутер
Те пријавив во полиција. Грабеж е ценаваAsus H110M-K од Сетек со 3 години гаранција за 2.300 ден.
Поточно дечко пред неколку дена што си купил повеќе делови да склопува машина па му излегол некој друг план и еве матичната му ја земав јас.Човек поефтино ќе најде матична H110 отколку H61, ама јбг.
Погледнете го атачментот 59586
За вежбанка по дома се е ок, па и WD Blue. За посериозна работа Hitachi или Seagate.Што има лошо во WD Red за серверска намена? Тоа му е намената, и уште еден ќе земам за во RAID 1. Серверот го користам за виртуелизација и плус storage(WD Red дискот е прикачен на една виртуелка која е користам за пристапување на податоците со Nextcloud, Plex, итн) Значи на тој диск чувам све што е Media, самите виртуелки одат на SSD ради брзината.
За вежбанка по дома се е ок, па и WD Blue. За посериозна работа Hitachi или Seagate.
Овие се серверите што држат по 1000 корисници, ваљда од тија јаките. Глупости. Сервер без SAS или SSD не е сервер? И пред виртуализацијата, се користеа дисковите на серверот само за оперативен систем. Сега таму е само hypervisor-от и толку. Јас ти кажав само два бренда кои изработуваат сериозни дискови за сериозни сервери и сериозни апликации. За најсериозните EMC. Поздрав за татко ти![]()
Кога успеа бе... пред саат време бев.. се продадено :/
Да, дечкото што работи ми кажа, дека се само два, едниот резервиран, другиот јас го земав 25000 со клуб картичка, во 8:45 сабајле
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден