PC_GAMER
Gaining Experience
- 16 јуни 2017
- 492
- 413
Novo gpu blagodarenie na @Pane24Погледнете го атачментот 146544
То е веќе во планОбавезно да ја потпреш како знаеш .
Идеално со држач ваков
Погледнете го атачментот 146579
или друг потпирач.
Прво заради да не се искриви ПЦИ слотот - а второ заради температура (од самата тежина и од држачот се создава повеќе притисок врз чипот и меморијата и подобро се пренесува и одведува топлината )
И јас од „Пане-фактори „ држач бесплатен добивтреба да даваат вакви држачи од фабрика. Сафир само мисли на тоа од сите фирми за картички, ми дадоа бесплатен хоризонтален држач со неа.
вертикални имам видено кај некоитреба да даваат вакви држачи од фабрика. Сафир само мисли на тоа од сите фирми за картички, ми дадоа бесплатен хоризонтален држач со неа.
Браво, не ни знаев дека постои ваков адаптер!2 * 2TB Samsung 990Evo Plus NVME - од Анхоч 8800мкд
PCIе картица за 2 nvme-а, x16 to x8+x4+x4 Splitter Card - Aliexpress мислам ме кошташе цирка 16тина долари, изгледа е поскап сега
Матичната плоча мора да подржува bifurcation
Браво, не ни знаев дека постои ваков адаптер!
...како се температурите на така поставени м.2 без ладилник?![]()
PCIe картица за 2x m.2 NVME
Дали некој има искуство и/или купувал ваква картица, PCIe x8 за 2x m.2 NVME SSD-иња (без посебен контролер). Некако не можам да најдам на aliexpress или computeruniverse. Да, знам дека за да работи таков сетап треба плочата да има „bifurcation“ - во мојот случај можам да го подесам тоа на еден...forum.it.mk
овде го правевме муабетот
после тоа не ми се брзаше - ама ми стоеше адаптерот во wishlist на ali![]()
сега за сега се 30⁰ - пошто не сум почнал да ги користам, компјутерот е на ладно а не се ни грее многу....како се температурите на така поставени м.2 без ладилник?
во Септември '24
SAMSUNG 990 EVO SSD 2TB NVMe
120 EUR Amazon
почеток Февруар
CORSAIR Vengeance 96GB CMK96GX5M2B6000Z30
310 EUR Newegg
AMD Ryzen 9 9950X
550 EUR Microcenter
NZXT C850
170 EUR Neksio (thx @dekomote за препорака)
FRACTAL DESIGN NORTH XL
210 EUR Neksio
NOCTUA NH-D15 CHROMAX BLACK
105 EUR Neksio
ARCTIC MX-6
10 EUR Neksio
HDD 3.5" 12TB Western Digital WD Red Plus NAS SATA3 256MB WD120EFBX
310 EUR Anhoch
матична деновиве од другар и уште да стигнат процесорот + рамот од УС и може да се склопи
солидно искуство со Нексио!
баш затоа го земав фракталот - диалОдлично.
Пингај ме ко ќе го склопиш да ти пратам fan curve за нортот да ти е скрос тивок. Феновите се поприлично брзи и бучни беспотребно, куќиштето е секако многу отворено.
Него, за графичка шопрајме?
во Септември '24
SAMSUNG 990 EVO SSD 2TB NVMe
120 EUR Amazon
почеток Февруар
CORSAIR Vengeance 96GB CMK96GX5M2B6000Z30
310 EUR Newegg
AMD Ryzen 9 9950X
550 EUR Microcenter
NZXT C850
170 EUR Neksio (thx @dekomote за препорака)
FRACTAL DESIGN NORTH XL
210 EUR Neksio
NOCTUA NH-D15 CHROMAX BLACK
105 EUR Neksio
ARCTIC MX-6
10 EUR Neksio
HDD 3.5" 12TB Western Digital WD Red Plus NAS SATA3 256MB WD120EFBX
310 EUR Anhoch
матична деновиве од другар и уште да стигнат процесорот + рамот од УС и може да се склопи
солидно искуство со Нексио!
пријател често лета - треба да ми ги донесе неделаваМе интересира во врска со компонентиве
Погледнете го атачментот 147962
...како ги добави ? Порачка ? Некој ти ги донесе ?