Ако сакаш да зачуваш тоа што е во телефонот е проблем, прво спушти samfirm од xda, внеси го моделот во полето горе, регионот MBM ако ти е телефонот земен од Telekom кај нас и штиклирај auto и binary nature како на сликатаи притисни check update па download. Пиши кога ќе заврши со download
Испратено од JSN-L21 преку IT.mk форум апликација
Root-нат?
У било кој случај рефлешни го истиот фирмвер преку Odin или преку рековери мод со симнат фирмвер да речам од sammobile.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Proba Odin i flesh na oficijalen firmver. Ima po net.@mkgunner probav , mi dava nekoj eror , sega ke ti pustam screenshot vo pp
Ne saka ds vleze u recovery mode , ako ima opcija preku pc da vlezam u recovery mode,
Зошто не го стават дифолт GBoard и готово, ем по функционален ем не најдов ништо посебно на Самсунг кибирдот освен неколку корисни свајп функции. Сакам да не користам дупликат апликации и додатоци, за работи кои секој нормален телефон години наназад ги има. Кај самсунгов, сега морам дупликат тастатура, броусер, QR/баркод скенер, калкулатор, фајл менаџер... Ах златен ЕУ МИУИ![]()
Налетав на ова од редит, можеби е добро да се прочита. Потенцијална спајвер апликација доаѓала преинсталирана на Самсунг телефони и таблети.
Chinese Spyware Pre-Installed on All Samsung Phones (& Tablets) : Android
Искрено ме нервира, кога морам да имам дупликат апликации од кои едните фабричките не ги ни користам а неможам ни ги тргнам. Ај на пример порано кога си играв со рутови ќе ги мавнев, ама вака...Не е проблемот до Самсунг, само си навикнат на MIUI. Јас пример неколку телефони уназад ги користам само од Google апликациите. Messages, GBoard, калкулатор, календар итн., ги немам ни чепнато тие што доаѓаат со телефонот.
Nazalost e X. Deckoto sto go kupiv navodno me prelaza deka samo treba da se "dekodira". I tek sega skontav deka postoi i nesto vakvo da prodavaat demo versii ...Како што памтам, тие демо единици треба да се обележани од задната страна на капакот, demo unit и сл.
Од каде успеа само да купиш таков уред, пиши која фирма е тоа.
Оди во About Phone, види кој модел го пишува таму, треба да е G973F/DS. Демо уредите се означени со X на крајот.
Ako se preinstalira softver ke se dobie nesto ?Како што памтам, тие демо единици треба да се обележани од задната страна на капакот, demo unit и сл.
Од каде успеа само да купиш таков уред, пиши која фирма е тоа.
Оди во About Phone, види кој модел го пишува таму, треба да е G973F/DS. Демо уредите се означени со X на крајот.
Nemam vakva opcija na telefonotzavrsuva do about phone, a designer option ne postoi
Чаре нема, тој уред едноставно нема можност да му ставиш картица во него. Ај за секој случај провери да не можеш да го извадиш слотот за СИМ/СД картица, ама мислам дека нема никаква можност за мрежа.Ako se preinstalira softver ke se dobie nesto ?
Slotot se vadi samo ne ja cita karticata voopsto. Inace da od privatno liceЧаре нема, тој уред едноставно нема можност да му ставиш картица во него. Ај за секој случај провери да не можеш да го извадиш слотот за СИМ/СД картица, ама мислам дека нема никаква можност за мрежа.
Како што разбрав купен е од приватно лице, така?
Fala ti mnogu. Se otkluci i go iskluciv demo mode. Sledno sto treba da napravam?Во врска со видеото за да добиеш developer options треба во about phone, во software information да кликнеш на build number 5/6 пати можеби повеќе и ќе ти се отклучи таа опција.
Ke se obidam utre so nov softver niz mobilarive, a baseband nema.Да инсталираш нормален софтвер од нормална верзија на телефонот со Один.
Види кој baseband го имаш и дали имаш воопшто.
И мене ме интересира кој продава вакви уреди кај нас.

Ако работи неме везе што е демо, топ.Има моментално фирма што продаде 1200 демо телефони на приватни лица и мобилари , најверојатно од таму
Мада дојдов до некој хуави се средија со софтвер, нека проба и на овој.
Sent from my iPhone using Tapatalk
НемаЗдраво луѓенца Среќни празници. Имам проблем. Пред некој ден купив самсунг с 10 ама телефонот испадна дека е demo unit phone...и imei бројчето воопшто не ми го дава. Има некое решение или за џабе фрлени пари????
Логика? Презентираа „лајт“ телефони (со не баш лајт specs sheet) со иста/слична цена како нивниот не-лајт counterpart. Се очекува Note 10 Lite да биде поефтиниот и да кошта €600, а S10 Lite €650.Samsung’s new Galaxy S10 Lite and Note 10 Lite phones are deeply confusing
Зошто Ноте10 Лајт има 9810 наместо 9825, а С10 Лајт има СД855, кога треба Ноте да биде подобар избор и појак телефон? Не им ја сфаќам логикава на Самсунг.
Тоа е премногу за телефон од 2018та (9810 е од С9 генерацијата), ова ми е стварно нелогичен потег, освен ако не трошат стара залиха.Логика? Презентираа „лајт“ телефони (со не баш лајт specs sheet) со иста/слична цена како нивниот не-лајт counterpart. Се очекува Note 10 Lite да биде поефтиниот и да кошта €600, а S10 Lite €650.
Версус S10 серијата нема воопшто логика бидејќи веке се намалени цените до ова ниво.Логика? Презентираа „лајт“ телефони (со не баш лајт specs sheet) со иста/слична цена како нивниот не-лајт counterpart. Се очекува Note 10 Lite да биде поефтиниот и да кошта €600, а S10 Lite €650.
Точно, 5G, нова 108мп (скапа) камера, ддр5 меморија (за ова не сум сигурен), нов поголем ултра модел, ништо чудно цените да бидат слични на епл ајфон 11 ...Се спремаат за да рушат нови рекорди со цената на Ѕ11хѕ+
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден