Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас како што прочитав се работи за демо уред, не обичен уред со инсталирано демо на него. Ако е со демо, не е никаков проблем да се избрише тоа...
Демо уредите немаат можност за картица.

conspiracy

read-only
27 април 2008
30
5
Ако сакаш да зачуваш тоа што е во телефонот е проблем, прво спушти samfirm од xda, внеси го моделот во полето горе, регионот MBM ако ти е телефонот земен од Telekom кај нас и штиклирај auto и binary nature како на сликатаи притисни check update па download. Пиши кога ќе заврши со download

Испратено од JSN-L21 преку IT.mk форум апликација

@mkgunner probav , mi dava nekoj eror , sega ke ti pustam screenshot vo pp
Ne saka ds vleze u recovery mode , ako ima opcija preku pc da vlezam u recovery mode,

Root-нат?
У било кој случај рефлешни го истиот фирмвер преку Odin или преку рековери мод со симнат фирмвер да речам од sammobile.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Зошто не го стават дифолт GBoard и готово, ем по функционален ем не најдов ништо посебно на Самсунг кибирдот освен неколку корисни свајп функции. Сакам да не користам дупликат апликации и додатоци, за работи кои секој нормален телефон години наназад ги има. Кај самсунгов, сега морам дупликат тастатура, броусер, QR/баркод скенер, калкулатор, фајл менаџер... Ах златен ЕУ МИУИ

Не е проблемот до Самсунг, само си навикнат на MIUI. Јас пример неколку телефони уназад ги користам само од Google апликациите. Messages, GBoard, калкулатор, календар итн., ги немам ни чепнато тие што доаѓаат со телефонот.

Налетав на ова од редит, можеби е добро да се прочита. Потенцијална спајвер апликација доаѓала преинсталирана на Самсунг телефони и таблети.
Chinese Spyware Pre-Installed on All Samsung Phones (& Tablets) : Android

Наводно нема причина за паника.

Samsung Members Korea's official reply has arrived. : Android

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.796
5.514
Не е проблемот до Самсунг, само си навикнат на MIUI. Јас пример неколку телефони уназад ги користам само од Google апликациите. Messages, GBoard, калкулатор, календар итн., ги немам ни чепнато тие што доаѓаат со телефонот.
Искрено ме нервира, кога морам да имам дупликат апликации од кои едните фабричките не ги ни користам а неможам ни ги тргнам. Ај на пример порано кога си играв со рутови ќе ги мавнев, ама вака...

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Sim2020

read-only
7 јануари 2020
7
0
Како што памтам, тие демо единици треба да се обележани од задната страна на капакот, demo unit и сл.
Од каде успеа само да купиш таков уред, пиши која фирма е тоа.

Оди во About Phone, види кој модел го пишува таму, треба да е G973F/DS. Демо уредите се означени со X на крајот.
Nazalost e X. Deckoto sto go kupiv navodno me prelaza deka samo treba da se "dekodira". I tek sega skontav deka postoi i nesto vakvo da prodavaat demo versii ...

Sim2020

read-only
7 јануари 2020
7
0
Како што памтам, тие демо единици треба да се обележани од задната страна на капакот, demo unit и сл.
Од каде успеа само да купиш таков уред, пиши која фирма е тоа.

Оди во About Phone, види кој модел го пишува таму, треба да е G973F/DS. Демо уредите се означени со X на крајот.
Ako se preinstalira softver ke se dobie nesto ?

Викса

lurker
12 март 2011
574
691
Дали може воопшто да работи тој телефон со сим картица? Гледам по нет нешто со gmate уред ги користат овие телефони?

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Nemam vakva opcija na telefonot :( zavrsuva do about phone, a designer option ne postoi

Во врска со видеото за да добиеш developer options треба во about phone, во software information да кликнеш на build number 5/6 пати можеби повеќе и ќе ти се отклучи таа опција.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Ako se preinstalira softver ke se dobie nesto ?
Чаре нема, тој уред едноставно нема можност да му ставиш картица во него. Ај за секој случај провери да не можеш да го извадиш слотот за СИМ/СД картица, ама мислам дека нема никаква можност за мрежа.
Како што разбрав купен е од приватно лице, така?

Sim2020

read-only
7 јануари 2020
7
0
Чаре нема, тој уред едноставно нема можност да му ставиш картица во него. Ај за секој случај провери да не можеш да го извадиш слотот за СИМ/СД картица, ама мислам дека нема никаква можност за мрежа.
Како што разбрав купен е од приватно лице, така?
Slotot se vadi samo ne ja cita karticata voopsto. Inace da od privatno lice

Викса

lurker
12 март 2011
574
691
Да инсталираш нормален софтвер од нормална верзија на телефонот со Один.

Види кој baseband го имаш и дали имаш воопшто.

Викса

lurker
12 март 2011
574
691
Не ти требаат мобилари многу е лесно само треба да прочиташ дали тој телефон воопшто може да добие имеи. Пробај пиши на самсунг супорт да проверат во база дали твојот телефон има шанса да се користи со сим.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
И мене ме интересира кој продава вакви уреди кај нас.

Има моментално фирма што продаде 1200 демо телефони на приватни лица и мобилари , најверојатно од таму

Мада дојдов до некој хуави се средија со софтвер, нека проба и на овој.

Sent from my iPhone using Tapatalk

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Има моментално фирма што продаде 1200 демо телефони на приватни лица и мобилари , најверојатно од таму

Мада дојдов до некој хуави се средија со софтвер, нека проба и на овој.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако работи неме везе што е демо, топ.

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
445
340
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro
Здраво луѓенца Среќни празници. Имам проблем. Пред некој ден купив самсунг с 10 ама телефонот испадна дека е demo unit phone...и imei бројчето воопшто не ми го дава. Има некое решение или за џабе фрлени пари????
Нема
Телефонот е без baseband

Испратено од JSN-L21 преку IT.mk форум апликација

Elenaaa

read-only
13 август 2013
43
57
Samsung’s new Galaxy S10 Lite and Note 10 Lite phones are deeply confusing
Зошто Ноте10 Лајт има 9810 наместо 9825, а С10 Лајт има СД855, кога треба Ноте да биде подобар избор и појак телефон? Не им ја сфаќам логикава на Самсунг.
Логика? Презентираа „лајт“ телефони (со не баш лајт specs sheet) со иста/слична цена како нивниот не-лајт counterpart. Се очекува Note 10 Lite да биде поефтиниот и да кошта €600, а S10 Lite €650.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.619
1.786
Логика? Презентираа „лајт“ телефони (со не баш лајт specs sheet) со иста/слична цена како нивниот не-лајт counterpart. Се очекува Note 10 Lite да биде поефтиниот и да кошта €600, а S10 Lite €650.
Тоа е премногу за телефон од 2018та (9810 е од С9 генерацијата), ова ми е стварно нелогичен потег, освен ако не трошат стара залиха.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Версус S10 серијата нема воопшто логика бидејќи веке се намалени цените до ова ниво.

Се спремаат за да рушат нови рекорди со цената на Ѕ11хѕ+
Точно, 5G, нова 108мп (скапа) камера, ддр5 меморија (за ова не сум сигурен), нов поголем ултра модел, ништо чудно цените да бидат слични на епл ајфон 11 ...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно