Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.883
3.811
Во Телеком од денес го донеле и компактниот A40
Makedonski Telekom

Ајмо кој е за мал компактен телефон, прелесен само 140 грама, со супер амолед екран, добар чипсет и меморија, солидни камери, брзо полнење.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Не може да се зумира на live focus на С10. Ужас.

Последна промена:

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
Постов е, фала на Груевски шо беше 10 години на власт интернет и гугл имаме од него :)

In topic, дали вие главните и најгласните бранители на аналоген 3.5mm аудио џек го оправдуавате потегот на Самсунг да во 2000+ usd телефон нема ставено аудио чек? Зошто е тоа така?

Ама y врска со ова прашање, ситуацијата е crickets :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Се оправдува затоа што во пакетот ѓи добиваш и Galaxy Buds а не донгле :)

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
S10 е бомбона. Го ѕирнав денес во салон. iPhone X покрај него изгледа ко Fisher-Price играчка за деца.

Сеедно, никад не би дал толку пари за телефон.
Нема смисла за мене, кога за тие пари има многу многу многу поубави работи и тоа со перманентна вредност, а не после 2 години да не можеш 100 евра да му земеш.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
S10 е бомбона. Го ѕирнав денес во салон. iPhone X покрај него изгледа ко Fisher-Price играчка за деца.

Сеедно, никад не би дал толку пари за телефон.
Нема смисла за мене, кога за тие пари има многу многу многу поубави работи и тоа со перманентна вредност, а не после 2 години да не можеш 100 евра да му земеш.

Веднаш измени го мислењето, ќе прочитаат ајфонџиите дека за 2 години 100 евра ќе го даваш, жив ќе те јадат.

Ах, за Самсунгот си мислел, ок е.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Веднаш измени го мислењето, ќе прочитаат ајфонџиите дека за 2 години 100 евра ќе го даваш, жив ќе те јадат.

Ах, за Самсунгот си мислел, ок е.
Абе и едниот и другиот, дали после 2, 3, 4 години ќе дојдат до вредност нула.

А еве на пример Technics SL-1210 пред некои 15 (+/-) години во Техномаркет беше 31000 денари.
Сега глат би го продал минимум толку, а ако сум го пазел ко телефонџииве шо си ги пазат, можда и дупло.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64

Ц ц ц, значи еднаш Самсунг дајхард фанбојс да биле реални во врска со мобилните Самсунг телефони.

Значи iphone X, Xs и Xs Max се единствените телефони на маркетот кои имаат ЧЕЛИЧНА рамка, споредба со АЛУМИНИУМСКАТА рамка која е како путер на galaxy s10 и s10+.
Единствениот попремиум метал на светот од челик е Титаниум. Разликата од фил/допир издржливост, цврстина и се останато споредба на челик vs алуминиум е како од тука до Марс.

Втората работа, помалиот Xs има тежина од 177 грама, споредба со поголемиот Galaxy s10+ кој е 175 грама, а ако земеме дека Xs е висок 144mm споредба со поголемиот galaxy s10+ кој е 157mm висок заклучуваш дека заедно со матерјалите кои се користат вистинска играчка млитава лесна, делува пластично овде е Galaxy s10+.

Ова е споредба со малиот Xs, да не пишувам за Xs max.
Општо Xs коа држиж во рака баш поради таа челична рамка делува како да имаш парче ладно одлично изработено од челик оружје, што не е случајот со Галакси линијата.

Можеби си сакал да кажеш дека поради тоа што има Галакси исечок помал за камери и помалки рамко, делува помодерно, пофутуристичко од Ајфонот, тоа е ок, ама ама вистинската играчка во рака овде е Галаки телефонот.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Ц ц ц, значи еднаш Самсунг дајхард фанбојс да биле реални во врска со мобилните Самсунг телефони.

Значи iphone X, Xs и Xs Max се единствените телефони на маркетот кои имаат ЧЕЛИЧНА рамка, споредба со АЛУМИНИУМСКАТА рамка која е како путер на galaxy s10 и s10+.
Единствениот попремиум метал на светот од челик е Титаниум. Разликата од фил/допир издржливост, цврстина и се останато споредба на челик vs алуминиум е како од тука до Марс.

Втората работа, помалиот Xs има тежина од 177 грама, споредба со поголемиот Galaxy s10+ кој е 175 грама, а ако земеме дека Xs е висок 144mm споредба со поголемиот galaxy s10+ кој е 157mm висок заклучуваш дека заедно со матерјалите кои се користат вистинска играчка млитава лесна, делува пластично овде е Galaxy s10+.

Општо Xs коа држиж во рака баш поради таа челична рамка делува како да имаш парче ладно одлично изработено од челик оружје, што не е случајот со Галакси линијата.

Можеби си сакал да кажеш дека поради тоа што има Галакси исечок помал за камери и помалки рамко, делува помодерно, пофутуристичко од Ајфонот, тоа е ок, ама ама вистинската играчка во рака овде е Галаки телефонот.

А тоа путерот се мачка на леб или само за на телефони е?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту

оружја, волумени, тежини, ... крале, ти си?

на темата дека нема аудио џек фолдот, кај се епл да напрат нешто слично? или ќе ми тврдиш дека чекаат да се усоврши технологијата, како и секогаш нели? инфантилни ти се постовиве

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
оружја, волумени, тежини, ... крале, ти си?

на темата дека нема аудио џек фолдот, кај се епл да напрат нешто слично? или ќе ми тврдиш дека чекаат да се усоврши технологијата, како и секогаш нели? инфантилни ти се постовиве

Како и увјек прави спинери.
Шо тоа да кажам кога епл ќе прави нешо слично, не знам можда нема никогаш да направи, а ниту па перална за алишта ќе наорави епл.Мене лично ми е грубо, непрактично, дебело, нешто што не ни знаеме дали ќе се усвои во иднината. Ќе видиме.

edit: како и 90% од мојте постови и претходниот е точен аргументиран со факти, без измислици без тролање.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Шо тоа да кажам кога епл ќе прави нешо слично, не знам можда нема никогаш да направи, а ниту па перална за алишта ќе наорави епл.Мене лично ми е грубо, непрактично, дебело, нешто што не ни знаеме дали ќе се усвои во иднината. Ќе видиме.

Што е тоа што не знаеме дали ќе се усвои во иднината? 3.5мм џек ли?

7 февруари 2013
948
1.086
Абе океј ќе беше епл да го тргне џекот моментот кога ги направи Аирподсот и да ги даваше со телефонот. На толку скап премиум телефон треба да се даваат бесплатно...
и дефинитивно уште донгле треба да даваат а не да си ги купуваме.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту

нешто слично - епл викаше дека повеќе од 4 инчи нема да направат телефон. колкав е ХЅ Мах? еплп викаше нема место за џекот, Ѕ10 во пропорции колкав е и дали има џек? да не бројам уште недостатоци шо ги има епл... со тоа никаквиот еко систем кај шо ми требаа два дена за еден сетап на ајфон со сите апликации и акаунти, нешто шо на андроид ми треба 1 сат??? гледаш логика во тоа?

фолдот не е груб, непрактичен, дебел. реален производ е. нешто шо епл ќе го усвои и „револуционизира“ (шипки варени) за неколку години. криво ти е шо технологијата оди напред, преклопливи телефони има, а кутриот ајфон е заглавен уште на прва/втора генерација на bezel - less дисплеи. шо да се каже за фирма шо до лани имаше моно снимање на звук. катастрофи. грамофонот од дедо ми баба ми во наследство од 70тите шо го имам уште има стерео звук. сТрамота

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Значи вашите ставови, толку диверзификација и неконстантност нема во сплит персоналитис во филмот Glass кај the beast како што има кај лојалистите на Самсунг, сеа коа ви свири Самсунг ај готово може да се трге џекот ама ај ќе ви дадам Иар бадс да ублажам бол.
Не факт е дека џекот е тргнат точка.
Моите сенхајзер д837839339 серија со 3.5 mm џек не можам да ги користам со уред од 2000 usd.

А тоа дали треба да дава епл бесплатно или не треба не е моја ни ничија работа, нивна е, они во пакувањето даваат лајтнинг џек слушалки и тоа е тоа.

Реалноста е јас што трубам 3 години дека се користат само безжични слушалки, лудост е 2019 со врвци да се врзувам за уши, тогаш не важеше ама 3 год подоцна и 2000 усд потрошени сеа важи :)

Значи не постојат вакви лојалисти за друг бренд, браво за Самсунг.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Значи вашите ставови, толку диверзификација и неконстантност нема во сплит персоналитис во филмот Glass кај the beast како што има кај лојалистите на Самсунг, сеа коа ви свири Самсунг ај готово може да се трге џекот ама ај ќе ви дадам Иар бадс да ублажам бол.
Не факт е дека џекот е тргнат точка.
Моите сенхајзер д837839339 серија со 3.5 mm џек не можам да ги користам со уред од 2000 usd.

А тоа дали треба да дава епл бесплатно или не треба не е моја ни ничија работа, нивна е, они во пакувањето даваат лајтнинг џек слушалки и тоа е тоа.

Реалноста е јас што трубам 3 години дека се користат само безжични слушалки, лудост е 2019 со врвци да се врзувам за уши, тогаш не важеше ама 3 год подоцна и 2000 усд потрошени сеа важи :)

Значи не постојат вакви лојалисти за друг бренд, браво за Самсунг.

уууу убаво вреѓање на сите членови, браво сашо :)

сам се демантираш дека не можеш веќе квалитетни слушалки да користиш дури и на ајфонот? нели нели нели нели? реалност шо „трубиш“ три години (ма да не се, само две се) иднината не е безжични слушалки, само форсирање од страна на епл за да те цедат со пари. да загубиш еден од тие тампоните од епл од слушалки колку ќе те кошта? кажи сеа, не се срами :)

од друга страна, убаво е да користиш едни исти слушалки на телефон и лаптоп и десктоп...

пример, јас ги користам KRK KNS 8400 и на ноутот, и на десктопот, и на лаптопот. сенхајзерот, кај ги користиш? на десктопот само нели?

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
фолдот не е груб, непрактичен, дебел. реален производ е. нешто шо епл ќе го усвои и „револуционизира“ (шипки варени) за неколку години. криво ти е шо технологијата оди напред, преклопливи телефони има, а кутриот ајфон е заглавен уште на прва/втора генерација на bezel - less дисплеи. шо да се каже за фирма шо до лани имаше моно снимање на звук. катастрофи. грамофонот од дедо ми баба ми во наследство од 70тите шо го имам уште има стерео звук. сТрамота

Треба да се контрам за екосистемот нешто кој треба 2 дена да го средиш, ама андроид телефон за 1 саат се средува, ова е нешто и верувам единствен што го има напишано си ти.

Да ти објаснам дека Самсунг е општо познат по тоа да прави тралалајка потези и секој пат има како некој делумен фичр, кој е сеа оваа презентација голем бум, ама наредната година го вадат од телефонот.
Не се познати по тоа да се заангажираат за нешро и да бидат континуирани, значи уште самите себе не можат да се пронајдам во софтверот, не знаат шо сакаат, турли тава.
Затоа реков да почекаме да видиме како ќе се продава побарува за година дена па ќе разговараме.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Треба да се контрам за екосистемот нешто кој треба 2 дена да го средиш, ама андроид телефон за 1 саат се средува, ова е нешто и верувам единствен што го има напишано си ти.

Да ти објаснам дека Самсунг е општо познат по тоа да прави тралалајка потези и секој пат има како некој делумен фичр, кој е сеа оваа презентација голем бум, ама наредната година го вадат од телефонот.
Не се познати по тоа да се заангажираат за нешро и да бидат континуирани, значи уште самите себе не можат да се пронајдам во софтверот, не знаат шо сакаат, турли тава.
Затоа реков да почекаме да видиме како ќе се продава побарува за година дена па ќе разговараме.

имам направено бекап на апликации, сетинзи, акаунти, и home screen layout шо кога и да сакам да му направам factory reset, после ресетот за макс 1 сат ги имам истите апликации, сетинзи, пораки, call log, сите сетинзи, итн итн, да се врати како шо беше телефонот. ако не ми веруваш, контактирај ме, ќе се најдиме, фактори ресет на телефонот и за макс сат време (зависи од вифито брзината) ќе го имам истиот телефон.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
уууу убаво вреѓање на сите членови, браво сашо :)

сам се демантираш дека не можеш веќе квалитетни слушалки да користиш дури и на ајфонот? нели нели нели нели? реалност шо „трубиш“ три години (ма да не се, само две се) иднината не е безжични слушалки, само форсирање од страна на епл за да те цедат со пари. да загубиш еден од тие тампоните од епл од слушалки колку ќе те кошта? кажи сеа, не се срами :)

од друга страна, убаво е да користиш едни исти слушалки на телефон и лаптоп и десктоп...

пример, јас ги користам KRK KNS 8400 и на ноутот, и на десктопот, и на лаптопот. сенхајзерот, кај ги користиш? на десктопот само нели?

Друже делот од постот за тоа дека моите сенхајзер серија д таму нешто нема да работат на 2000 усд телефон е иронија.
Немам такви слушалки, и да тоа е иднината е wireless на се, па дури и на слушалки. И да можеш едни слушаки да користиш на се, пример jaybirds x4 :)

И да не да вратиш бекап на истиот телефон, промени го телефонот, земи друг и кажи ми колку добро ќе ги врати апликациите и логови и пораки и се.

Значи ЕПЛ го основаа брендод на таа унифицираност на тој еко систем на синхронизација и лесено префрлање од еден уред на друг.
Самсунг се уште пионири.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Друже делот од постот за тоа дека моите сенхајзер серија д таму нешто нема да работат на 2000 усд телефон е иронија.
Немам такви слушалки, и да тоа е иднината е wireless на се, па дури и на слушалки. И да можеш едни слушаки да користиш на се, пример jaybirds x4 :)

И да не да вратиш бекап на истиот телефон, промени го телефонот, земи друг и кажи ми колку добро ќе ги врати апликациите и логови и пораки и се.

Значи ЕПЛ го основаа брендод на таа унифицираност на тој еко систем на синхронизација и лесено префрлање од еден уред на друг.
Самсунг се уште пионири.

од Ѕ8+ бекап, па после имав ајфон, и бекапот од Ѕ8+ на Note 8 функционираше без проблем. немав ништо загубено - ни смс, ни повици ни апликации, ни сетинзи, ништо. иако имаше размак од 3-4 месеци од Ѕ8+ до Note 8 во користење.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342

Кои се тие тралалајка потези со делумни опции?

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Кои се тие тралалајка потези со делумни опции?

Прво шо ми паѓа на ум, биксби копче па после 1 генерација не се исплаќа да го тргаат копчето па ај можда некој римап. фејс рекогнишн со нешо ајрис скенер шо веќе не постои на s10, и беше болно бавно отклучување едвај у темно, и мора да пробаш да го достигнеш фингерпринтот одзади кој, можда и камерата е фингерпринт, кој би знаел, за да дојде до денешен вграден фингерпринт под екран кон работи, ама и доста промашувања има, па после копче на претходните модели hard presa home button, веќе на новиот нема, као демек нема потреба за тоа и одеднаш немаш начин за wake на екранот.

Абе се понашаат како деца и бура на идеи, една работа не задржуваат, и не ја тераат до крај за да рабори како шо треба, Телефони со највеќе сезонски гимици.

Епл премина од тач ајди, на фејс ајди, и работи совршено и е овде са остане уште 3-4 генерации, Значи фејсајди работи побрзо од фингерпринтот под екранот на Самсунг, кој и не секогаш отвара.

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Прво шо ми паѓа на ум, биксби копче па после 1 генерација не се исплаќа да го тргаат копчето па ај можда некој римап. фејс рекогнишн со нешо ајрис скенер шо веќе не постои на s10, и беше болно бавно отклучување едвај у темно, и мора да пробаш да го достигнеш фингерпринтот одзади кој, можда и камерата е фингерпринт, кој би знаел, за да дојде до денешен вграден фингерпринт под екран кон работи, ама и доста промашувања има, па после копче на претходните модели hard presa home button, веќе на новиот нема, као демек нема потреба за тоа и одеднаш немаш начин за wake на екранот.

Абе се понашаат како деца и бура на идеи, една работа не задржуваат, и не ја тераат до крај за да рабори како шо треба, Телефони со највеќе сезонски гимици.

Епл премина од тач ајди, на фејс ајди, и работи совршено и е овде са остане уште 3-4 генерации, Значи фејсајди работи побрзо од фингерпринтот под екранот на Самсунг, кој и не секогаш отвара.

А зошто е проблем тоа што често менуваат работи? Наоѓаат ново, подобро, па нормално дека ќе сменат. Ирис скенерот работеше супер но неговата цена беше да има поголеми безели за да има место кај да го сместат. Сега кога направија фингерпринт под екран немаат потреба од ирис скенерот, па затоа намалија на безели. Точно iPhone има Face ID, ама која е цената? Грд ноч горе на екранот. Колку што Епл е заслужен што ги придвижи работите во мобилниот свет со првиот iPhone(со capacitive touch), толку се заслужни сега андроид телефоните што ги движат работите, инаку уште на "iphone 5 like" телефони ќе бевме.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Абе уште се објаснувате со ајфонџиите? Јака ви душа...

Најсмешни ми се оние со теза од 2012 (кои за жал или за среќа, сеуште ги има) - андроид кочи, ајфонов никад ми нема закочено.

Онака, за реметење, супер се. :D

jimmyMK

hello world
20 септември 2011
144
59
Melbourne/Ohrid
jimmyMK's setup  
Processor & Cooler
Intel i3
Motherboard
Gigabyte GA-P61-DS3-B3
Storage
1TB
PSU
Hantol 700W
RAM
4GB
Video card
Sapphire HD6570
Mouse
Atech
Keyboard
Atech
Audio
Realtek
Monitor
MAG 19
OS
Windows 7
Дали знае некој како да активирам volte на с8? И дали ВИП има таква опција. Иначе го нема во сетингс па мрежа итн.

Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв