Само експозицијата на -2 во Pro модот? Друго ништо? Се на ауто?1 местиш експозиција, и ја памти за секогаш. Не мора на секое да менуваш, друго преку ден Note 5 може и подобар да е, сепак е 16мп, додека S7 е далеку подoбар у темница, и фокус -тука е главната предност.
И да, мора на монитор споредба иначе џабе е.
Само експозицијата на -2 во Pro модот? Друго ништо? Се на ауто?
Совет, за тие кои имаат s7 edge:
Последниов апдејт: G935FXXU1DQJ1/G935FAUT1DQI1/G935FXXU1DQIL како се има покажано кај вас? Јас сеуште немам нотификација да го симнам но кај еден пријател имал голем број на проблеми после апдејтот. Поголемиот дел од проблемите биле со камерата и некои апликации од телефонот (галерија, смс).
U1AQH3 кај мене. Повеќе од 1 месец не сум добил никаков апдејт.Кој софтвер го имате на С8? Кај мене latest е U1AQJ5.
Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација
U1AQH3 кај мене. Повеќе од 1 месец не сум добил никаков апдејт.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Типс како да зачувам сетинзи и апликации? Многу ми е мака да сетирам апликации после апдејт.Один. Не се ослонувајте на OTA.

Типс како да зачувам сетинзи и апликации? Многу ми е мака да сетирам апликации после апдејт.
Инаку само што ми стигна апдејт од +500мб.
Шо settings користиш? Шо имаш исклучено од позадина?
For real? Ептен добар SOT. Btw шо му фали на Bixby? Јас го користамСамо bixby
Еве другари замена за DEX
Го нарачав па сега ќе го чекам како мало дете пакетче.
USB 3.1 Type C Adapter with HDMI for Nintendo Switch dock Samsung S8 DEX PC Mode Note 8 thunderbolt 3 USB C Charging stand-in USB Hubs from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
(from AliExpress Android)
Јас сево ова го правам, со следните разлики: Под првата точка, јас ова го правам неколку пати во денот, под петтата точка играм игри на послаба резолуција (FHD+) ради поголем фрејмрејт во игрите и под седма точка кеш партицијата ја бришам еднаш месечно.Еве како да одржите модерен Samsung уред во топ форма, батерија/перформанси.
1. Барем еднаш во 2 дена гасете ги сите апликации од мулти-таскинг.
2. Не користете движечки позадина, и не ја менувајте дифолт темата
3. Не ги оставајте нотификациите во позадина, чим ги прочитате стиснете clear all.
4. Исклучето го bixby ако не го користите, package disabler (сите 6 сервиси во search или колку и да се) и сите гугл сервиси/апликации кои не ги користите
5. Уклучете game mode - тестирајте дали и колку повеќе ви ја цеди батеријата, ако не ја цеди оставете го уклучено, не заборавајте да зголемите резолуција
6. Обавезно апдејт на сите апликации во Galaxy Apps! круцијално за подобри перформанси
7. 1 у неделата, гасите се од позадина, влагате во строејџ, чистите кеш - го гасите уредот. Држите bixby +volume up и стискате на power и држите - чим се упали екранот пуштате power, а продолжувате да ги држите bixby и volume up, кога ќе видите плав екран можете да ги пуштите - почекајте ќе се појават опции, со volume down/up селектирате низ менито, дојдете до wipe cache partition со power селектирате, избришете го кешот, и reboot to system тоа е тоа.
П.С. Ништо од овие твикови не е обавезно, ама ако сакате уредот да работи у теорија (а неретко и во пракса) најдобро што може ова е потребно.
Јас сево ова го правам, со следните разлики: Под првата точка, јас ова го правам неколку пати во денот, под петтата точка играм игри на послаба резолуција (FHD+) ради поголем фрејмрејт во игрите и под седма точка кеш партицијата ја бришам еднаш месечно.
Иначе ова се доста корисни совети кои секој корисник на Самсунг телефон би требало да ги почитува ако сака телефонот да му е во топ форма.
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден