Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со Windows 7

Todor91

lurker
8 јануари 2008
861
797
Имам чуден проблем со windows-от.Имам Windows 7 64 bit Service Pack 1.Кога ќе се уклучам на wifi се конектира и има интернет а ми пишува Not Conected еве ви слика и помогнете ми како да го решам проблемот..

Uploaded with ImageShack.us

flAmingw0rm

read-only
25 декември 2010
48
10
Не знам дали ќе ти помогне, но обиди се со ова:

Клинки на „Старт“ > „Run“ > %SystemRoot%\system32\services.msc /s

Оди подолу и ќе видиш Wireless Zero Configuration, селектирај го и потоа избери „Stop“.

----

Доколку ова не работи, пробај да ја преименуваш конекцијата и обиди се повторно да се конектираш.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Wireless Zero Configuration треба да е стартуван за wireless карта, а ако е стартуван еден рестарт нема лошо да му дојде. Исто така може и Enable/Disable на мрежната карта.

Ако продолжи проблемот кажи да бараме друго решение.

Todor91

lurker
8 јануари 2008
861
797
Wireless Zero Configuration го нема на тоа место кај што ми го кажа flAmingw0rm пробав со enable/disable и пак истото ми го појавува го рестартирав и пак е исто а и не ми дава да влезам во рутерот преку wifi се мислам да не ми е нешто заебан рутерот.Ако му ставам нов firmwire би требало да работи како што треба,бидејки знае некогаш и да не го најдам wifi-to? :ermm:

krstanoski

hello world
1 декември 2010
117
24
Ohrid
krstanoski's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3210M 2.50GHz
Storage
120 GB SSD SAMSUNG EVO
RAM
6GB DDR3 Samsung
Video card
Intel HD 4000
Mouse
Gigabyte M6900
Audio
Conexant HD Audio with Dolby Home Theather v4
OS
Windows 10
ае сеа да ве прашам заш на 7ва кој е 64bit Ultimate не ми се игра кантеров тоест ко ке го уклучам кантеров опциите не ги прикажува а се слуша музиката и се гледа сликата.
P.S. na integrirana Intel GMA 3100

krstanoski

hello world
1 декември 2010
117
24
Ohrid
krstanoski's setup  
Processor & Cooler
Storage
120 GB SSD SAMSUNG EVO
RAM
6GB DDR3 Samsung
Video card
Intel HD 4000
Mouse
Gigabyte M6900
Audio
OS
Windows 10
P.S. понекогаш сликата станува бела

krstanoski

hello world
1 декември 2010
117
24
Ohrid
krstanoski's setup  
Processor & Cooler
Storage
120 GB SSD SAMSUNG EVO
RAM
6GB DDR3 Samsung
Video card
Intel HD 4000
Mouse
Gigabyte M6900
Audio
OS
Windows 10
abe sto e malku uzurpacija nema da mu nasteti na temava prasuvam ovde deka mi bese kazano od drugar koj 100 % bese siguren deka problemot e vo 7va pa si rekov da pobaram i drugo mislejne :D

Todor91

lurker
8 јануари 2008
861
797
нема врска не се лутам.Иначе Fearless те разбрав од каде ама го нема таму а гледам и на другиот пц го немам тоа можеби ми е до Windows-ot... ако сакате и слика ќе ви пратам

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Моја грешка, ај види дали имаш WLAN Аuto Config. Треба да е enabled и started

Тоа другото изгледа беше на XP па сум се смешал

koala

read-only
15 февруари 2011
4
2
Ако и тоа не помага види дали од Network Access Protection Agent до Network Store Interface Services се стартувани.

dFanTomb

hello world
9 јануари 2008
52
1
Исклучи го компјутерот, извади го кабелот за струја од напојувањето, извади ги сите USB кабли од компјутерот, почекај една минута, вклучи ги усб каблите, вклучи го кабелот од напојувањето и вклучи го компјутерот.

Јас имав проблеми со wifi usb адаптерот на windows 7 x64 & sp1.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
@Todor се работи за лаптоп wireless мрежна карта или за УСБ Стик? Дали воопшто пробува да се конектира на твојата мрежа, или не покажува такви знаци? Не напиша дали ги проба инструкциите дадени погоре...

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно