Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Препродавање темплејти!?

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
jas sum kupil samo 4 temolejti od TM i toa bidejki klientot gi barase tie templejti toj mi dade link od oficijalnata strana na TM

naravno posle toa jas gi kompletno redizajnirav dosrediv da gi opravdam parite koi gi pobarav od nego
klientot ne mozese da veruva deka stanuva zbor za istite

dodeka vo ovoj slucaj ne stanuva zbor za toa tuku za narodski kazano kradenje

Banzai

lurker
3 март 2008
637
8
jas sum kupil samo 4 temolejti od TM i toa bidejki klientot gi barase tie templejti toj mi dade link od oficijalnata strana na TM

naravno posle toa jas gi kompletno redizajnirav dosrediv da gi opravdam parite koi gi pobarav od nego
klientot ne mozese da veruva deka stanuva zbor za istite

dodeka vo ovoj slucaj ne stanuva zbor za toa tuku za narodski kazano kradenje

Како знаеш дека станува збор за крадење? Можеби ги плаќаат, па ги средуваат, како ти што си направил ;)

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
ima orgomna razlika pomegu mene i licata koi stojat zad sajtot

prvo jas gi kupiv bidejki klientot gi barase tokmu tie templejti
i jas si gi opravdav parite koi gi pobarav bidejki klientot bese zadovolen mi dade i xxx $ povise

dodeka kaj niv i da gi kupile po cena od ~30$ a po unique cena koja e od 2000$ ne gi kupile bidejki ubavo pisuva ako nekoj kupi po taa cena templejtite se trzaat od sajtot

gi davaat na klientite po mnogu povisoka cena

ete toa e razlika jas si rabotam na posten nacin i zatoa so istiot klient i den denes sorabotuvam

a sto bi rekle nivnite klienti koi se izmameni t.e orgabeni

jas sum da se stavi sajtot nedelen pregled kako negativen

pozz

Banzai

lurker
3 март 2008
637
8
Проблемот е дали клиентите знаат дека се работи за готови темплејти.
Иначе цената е нивна работа, колку тие си го ценат трудот. И се додека има луѓе кои плаќаат, тие ќе функционираат.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
e samo da ve izvestam yste nesto i tolku
se javiv i deckoto mi rece deka gi kupile templejtite vo red e toa nema zosto da ne mu veruvam zeme 15000 denari zosto da ne dade
~1000

nego koga go prasam dali klientite se izvesteni i dali znaat od kaj gi koristat tie templejtite toj mi rece deka na dolnata strana ima

do mene li e dali sum previse umoren pa ne gledam neznam sto e
no nikade ne vidov deka se spomnuva TM kako avtor na templejtite

tuku vidov uste nesto pointeresno

ЗАШТИТА НА АВТОРСКИ ПРАВА И ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОПСТВЕНОСТ

Содржините поставени на WEBRevolucija.com се обезбедени од дизајнери (вработени или слободни (freelance designers)). Со договор, на нашите дизајнери им е забрането да користат материјали кои го нарушуваат правото на интелектуална сопственост на трети партии (како на пример материјали заштитени со авторски права (copyright), заштитени ознаки (trademarks) и слично). Ги охрабруваме сопствениците на интелектуална сопственост да не контактираат ако веруваат дека некој од нашите производи ги нарушил нивните авторски права.

Сите содржини (слики, анимации, звуци, фонтови) кои се испорачуваат од WEBRecolucija се во сопственост на клиентот кој ке го обезбеди материјалот од нас. Со нарачка на нашите производи Вие станувате сопственик на истите.

WEBRevolucija се обврзува веќе продадениот материјал да не го нуди на друг клиент на територијата на Р.Македонија.

mislam deka ova e prevedeno samo od tm pravila

no nema veze tuka kazuva deka imaat svoj sopstven tim od dizajneri koi gi rabotat templejtite logoata i red drugi raboti

sto se kosi so se i on sto mi kaza deka koristat gotovi raboti od TM

btw da ne e ovaa politika na tmobile cosmofon i red drugi kompanii

navedat cena so orgomen font a stavat +18%DDV so nekoj minijaturen

NoLander

hello world
11 ноември 2007
216
15
Зарем Македонија нема полиција (МВР) пријавете па да видеме како ќе излезе

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
nema sto da se prijavuva
osven toa sto kupuvaat templejti od tm i pisuvaat deka tie gi pravele

i go iskoristuvaat neznaenjeto na narodot

zatoa sme tuka da reagirame
i uste nesto dokolku imaat svoj tim od dizajneri zosto ne gi sredat svojot sajt
osven toa sto ima mesanje na jazici nes na engleski nesto na mak

i dizajnot im e katastrofa brat mi vo front page napravi podobar

ovaa e na 1280x 1024 19" rezolucija
a na drugiot pc 1600x1200 21" e uste pokatastrofa

Pepsi Man

hello world
1 март 2008
171
21
pepso.blog.com.mk
nema sto da se prijavuva
osven toa sto kupuvaat templejti od tm i pisuvaat deka tie gi pravele

i go iskoristuvaat neznaenjeto na narodot

zatoa sme tuka da reagirame
i uste nesto dokolku imaat svoj tim od dizajneri zosto ne gi sredat svojot sajt
osven toa sto ima mesanje na jazici nes na engleski nesto na mak

i dizajnot im e katastrofa brat mi vo front page napravi podobar

ovaa e na 1280x 1024 19" rezolucija
a na drugiot pc 1600x1200 21" e uste pokatastrofa

али то они си мислат дека сите се глупи и тешко дека ќе се дознае дека не се нивни темплејтите.И јас можам вака ќе напрам сајт и ќе трупам темплејти за продавање... А башка темплејтите може да се најдат на сите варез форуми, така да можно е и да не се купени темплејтите па да можат да ги едитират...

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
835
900
Можда го направиле сличен со тој на темплејтмонстер ? Нивна работа што прават, а уште помалку ве интересира дали имаат developer лиценца.

Ниту ги знам ниту имам никаква поврзаност со сајтот.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
@Luidgi nivniot izgled i funkcionalnost ne moze narodski kazano ni voda da nosi na toj still na TM baska sto pogolem dek od demo im e isto kako toa na TM
ne se potrudile ni svoe demo da napravat

seto ova e da se podigne svesta na lugeto koi se "zaletuvaat"
za da znaat sto kade i od kogo kupuvaat
poglednete go ovaa

http://www.webrevolucija.com/faq.html

2. Одбрав веб/флеш страна. Што треба следно да направам?

Доколку ви се допадна некој од нашите производи, запомнете го или запишете го Item Number кој ќе го прочитате во деталниот преглед на производот.

ubavo si naveduvaat deka se nivni tie templejti no ne se
moze koga nekoj poraca nekoj templejti tie ja kupat licencata od TM no kako sto vidov nikade ne naveduvaat deka se kupeni od tamu
tuku potenciraat deka imaat dizajneri koi gi pravat i deka nivni kreacii

a site nie znaeme deka ne se

psybaron

lurker
10 април 2007
745
44
Куманово
markoaleksic.com
Gi pregledav nekoi od templates sto gi nudat.. I prasanje e dali i voopsto gi kupuvaat od TM. Zasto istite gi imam videno na eden blog za nelegalno downloadiranje na TM templates. Linkot od blogot nema da go stavam tuka posto e against the rules.(;))
E sega koj e nadlezen da sankcionira...ne znam.A i ne me interesira mnogu.
Pozz.

p.s Da se koregiram malku. Krivo mi e samo za tie lugje sto vlozile trud da gi napravat templejtite...a nekoj ku%$&^ balkanski gi iskoristuva.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
ma ne e samo na eden blog forum gi ima da ne kazam so toni
i skoro na site warez sajtovi

no bidejki mi rece deka ako sakam da ke mi dade porvrda za toa mu veruvam ke dade ~25 $ a ke zeme ~250
dobar profit za <2h rabota

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Темава е добра иако не е ништо ново. Ова се прави веќе неколку години. Земаш темплајт го шминкаш ( МЕНУВАШ ТЕКСТ И ЛОГО ( И ЛОГО КРАДЕНО ) ) и после види ме јас направив ЗАКОН страна.

neogeo

read-only
31 октомври 2007
7
0
Odgovor od WebRevolucija

Zdravo site!

Ovde sopstvenikot na webrevolucija.com Bas me raduva sto, ete, nasata web strana i nasite uslugi naisle na interes na ovoj forum pa bi sakal kako sopstvenik da dadam moj komentar na pogore iznesenite mislenja od clenovite na forumot, koi mnogu gi cenime, no sepak cuvstvuvam potreba deka treba da se zasititme od spekulacii i maliciozni tvrdenja od nekoi poedinci.

WebRevolucija.com e ovlasten distributer na proizvodite na Artvertex. Inc - globalen lider vo e-komercija vo cija sopstvenost spaga i templatemonster.com. So dogovor nam ni e ovozmozeno da vrsime preprodazba i modifikacija na nivnite templejti i pri toa ne sme obvrzani da naveduvame linkovi do templatemonster.com ili eksplicitno da naveduvame deka templejtite se prezemeni od templatemonster.com. Znaci stanuva zbor za resseler sistem na prodazba so moznost za modifikacija, vam toa vi e mnogu poznato i ne gledam pricina zosto nekoi imaat negativno mislenje za vakvata rabota, ili zosto ja smetaat za kriminal. Za site onie koi se somnevaat, neka ja poglednat garancijata za kvalitet koja se naoga vo detalniot pregled na proizvodot "100% SATISFACTION GUARANTEE", ke zabelezite deka taa informativna poddstrana voopsto ne se naoga na domenot webrevolucija.com. znaci ne sme japisale nie pa da ja stavime na nasata strana tuku nasiot partner tvrdi za legitimnosta na webrevolucija.com a so toa, normalno i na legalnosta.

Templejtite gi kupuvame od nasiot dobavuvac, se plakaat preku bankarski transakcii i za sekoj kupen i isporacan tempjet dobivame faktura kako potvrda za izversenata transakcija. Tvrdenjata od tipot deka templejtite se downloadiraat od razni rapidshare, torrent i slicni forumi se cista spekulacija i najodgovorno tvrdam deka WEBREVOLUCIJA ne praktikuva vakvi kriminalni aktivnosti. Voedno bi sakal da gi motiviram site onie koi se zapoznati so ovaa problematika da ne informiraat na [email protected] dokolku naidat na web strani koi nudat templejti ili linkovi za nelegalen download. Mozebi nekoi clenovu na forumov koi do sega praktikuvale da upotrebuvaat nelegalni verzii na templejti se zasegnati od legalnata konkurencija i zatoa mozebi dobivaat na intenzitet nekoi somnitelni tvrdenja.

Cenite i uslovite pod koi vrsime uslugi se regulirani so vnatresnata politika na rabota na WebRevolucija i se takvi kakvi sto se. Go cenime vaseto mislenje i vo idnina ke se trudime cenite da bidat kolku sto e mozno popristapni za klientite. ke dodadam uste deka nase mislenje e deka cenite na uslugite i proizvodite se poveke od prifatlivi za makedonskiot pazar a uste poveke i za internacionalniot pazar kade imame globalna konkurencija. Od druga strana kvalitetot na proizvodite e nesomneno bez konkurencija, za sto veruvam ke se slozite poveketo od vas.
Sega tuka se postavuva prasanjeto za templejti koi se prodavaat poveke pati i kade e tuka interesot na klientite dokolku slicna strana poseduva i druga kompanija ili individualec? Znaci, preku istrazuvanje i evaluacija na pazarot, webrevolucija.com donese odluka deka ima prostor i za vakov tip na prodazba. Sekoj klient e informiran kolku pati e prodaden templejtot, kakvi promeni ke pretrpi i red drugi uslovi koi se definiraat so dogovor i konecna e odlukata na klientot dali ke saka da sorabotuva so nas pod takvi uslovi. Daleku od toa deka eden ist templejt se prodava po iljadnici pati, bi rekol duri diskutabilno e za desetici pati. Brojkata e mnogu pomala ako se ima vo predvid deka nedelno se pojavuvaat desetici novi templejti.

I konecno da ne dolzam poveke, i da ne go optovaruvam forumot, se nadevam uspeav barem do nekade da gi razjasnam rabotite, a za site ostanati prasanja slobodno obratete se na [email protected]
Ke gi zamolam onie koi postiraat neprovereni ili netocni informacii, da se vozdrzat od vakvata praktika, bidejki takvite postapki stetat na imidzot i kredibiltetot na webrevolucija.com

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
dobar den gdine
ovde tomislav

vie i preko telefon i na mail mi rekovte deka deka ste ovlasten distributer na Artvertex. Inc togas zosto linkoovite od logoata koi se naogaat na vasata "strana" ako moze taka da ja kazam
se ustvari linkovi koi idat do strana koja ki stavila golem broj na templejti koi se naogaat na TM i toa gi stavila za simnuvanje besplatno a vie naplakate za istite

dokolku ne vi e jasno eve vi sliki i da clenovite da im bide pojasno so kogo si imaat rabota
a toa sto ste tuka ne treba da Vi bide milo veruvajte mi vo loso svetlo ste pretstaveni

Ke gi zamolam onie koi postiraat neprovereni ili netocni informacii, da se vozdrzat od vakvata praktika, bidejki takvite postapki stetat na imidzot i kredibiltetot na webrevolucija.com

ne stetime nie na Vasiot imidzot tuku vie

vo slikite navedov samo eden primer a gi ima poveke
1-1.jpg

2.jpg

3.jpg

neogeo

read-only
31 октомври 2007
7
0
Odgovor od WebRevolucija

Zdravo na site!
Prvo bi sakal da se izvinam za zadocnetiot odgovor, ovoj period webrevolucija.com se soocuva so zgolemen intenzitet na rabota i ne sekogas sme vo moznost navreme da informirame i da participirame vo kreativni diskusii kakva sto e i ovaa.

Ocigledno ^Predator i Metalgear se najzagrizeni okolu celata rabota, pa bi sakal nim da im se obratam:

zosto linkoovite od logoata koi se naogaat na vasata "strana" ako moze taka da ja kazam se ustvari linkovi koi idat do strana koja ki stavila golem broj na templejti koi se naogaat na TM i toa gi stavila za simnuvanje besplatno a vie naplakate za istite

Metal gear - Ako mislis deka tuka na forumot ke ja analizirame celata distributivna ili interna mreza na Artvertex inc. se lazes. Ne deka ne sakam, tuku ne mozam, globalno e, so ogromni razmeri, a i da mozam mislam deka nema da razberes. templatehelp, Gain twice itn isto taka se del od Artvertex interent mrezata. (Zosto taka odlucile, ne znam, prasaj gi Artvertex zosto ne gi stavile site nivni sajtovi pod eden domain, sigurno ke se voodusevat od tvojot zaklucok i predlog i vednas ke ti odgovorat.)
Za reseller uslugite posveten e templatehelp do kade webrevolucija kako ovlasten distributer pristapuva. Zatoa i linkovite vodat do tamu. Ne mislis valjda deka nie povtorno ke hostirame nad 20000 proizvoidi koi veke se hostirani kaj nasiot partner. Taka funkioniraat internet uslugite denovive, i iskreno zalam sto tuka na forumot javno izjavuvas za kolku mnogu raboti nemas mentalen kapacitet da gi razberes.
Za da razberes ke treba da se posvetis mnogu povnimatelno na problematikata. Taka na primer lagata sto ja iznese pogore "golem broj na templejti se staveni za besplaten download" e cista kleveta (Da te potsetam deka koga ke stanes polnoleten krivicno se odgovara za ova). Dokolku povnimatelno poglednes ke vidis deka besplatni za download se vkupno okolu 20-tina templejti vkupno (od sekoja kategorija posebno) i istite nie ne gi nudime za prodazba (Ako ne veruvas proveri na webrevolucija.com). Toa sto si sporedil besplaten Mambo template i Joomla template so slicen ili ist skin koj se plaka ne mi govori nisto poveke osven deka ne znaes da citas.Joomla i Mambo kolku i da ti licat isti ne se i sekako ke ti treba poveke vreme za da razberes vo sto e razlikata. Toa sto eden Mambo template se nudi besplatno ne znaci deka Joomla template so takov skin ke se nudi isto taka besplatno. Takva e politikata na rabota na webrevolucija.com i iskreno zalime sto ne ti se dopaga toa.

Абе шо сте запнале ви ја земаат работата ваму-наму. Па ајде видете тука што се прави , па после зборувајте.

Објаснување: Сите логоа се крадени од templatemonster.

^Predator - Cestitki za senzacionalnoto objasnuvanje. Nasa preporaka e piratskite cd-a so templejti i logoa so gi imas da si gi frlis. Krivicno se odgovara i za toa (normalno koga ke porasnes i stanes polnoleten)

Uste ednas ke gi zamolam onie koi postiraat neprovereni ili netocni informacii, da se vozdrzat od vakvata praktika, bidejki takvite postapki stetat na imidzot i kredibiltetot na webrevolucija.com

Iako nemam nikakvi zabeleski do nivnata rabota, ke gi zamolam administratorite i moderatorite da reagiraat dokolku na forumot se izlagaat ad-hoc nevistini i lagi. Iskreno go pocituvame seko mislenje bez razlika dali ni se dopaga ili ne megutoa citatot na ^Predator od pogore ili na Metla gear pretstavuva najvulgarna forma na kleveta i eticki e neprifatliva za seriozen forum kakov sto e it.com.mk

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
...a i da mozam mislam deka nema da razberes. templatehelp, Gain twice itn isto taka se del od Artvertex interent mrezata. (Zosto taka odlucile, ne znam, prasaj gi Artvertex zosto ne gi stavile site nivni sajtovi pod eden domain, sigurno ke se voodusevat od tvojot zaklucok i predlog i vednas ke ti odgovorat.)...
(Da te potsetam deka koga ke stanes polnoleten krivicno se odgovara za ova). Dokolku povnimatelno poglednes ke vidis deka besplatni za download se vkupno okolu 20-tina templejti vkupno (od sekoja kategorija posebno) i istite nie ne gi nudime za prodazba (Ako ne veruvas proveri na webrevolucija.com). Toa sto si sporedil besplaten Mambo template i Joomla template so slicen ili ist skin koj se plaka ne mi govori nisto poveke osven deka ne znaes da citas.Joomla i Mambo kolku i da ti licat isti ne se i sekako ke ti treba poveke vreme za da razberes vo sto e razlikata. Toa sto eden Mambo template se nudi besplatno ne znaci deka Joomla template so takov skin ke se nudi isto taka besplatno. Takva e politikata na rabota na webrevolucija.com i iskreno zalime sto ne ti se dopaga toa.

Uste ednas ke gi zamolam onie koi postiraat neprovereni ili netocni informacii, da se vozdrzat od vakvata praktika, bidejki takvite postapki stetat na imidzot i kredibiltetot na webrevolucija.com

Iako nemam nikakvi zabeleski do nivnata rabota, ke gi zamolam administratorite i moderatorite da reagiraat dokolku na forumot se izlagaat ad-hoc nevistini i lagi. Iskreno go pocituvame seko mislenje bez razlika dali ni se dopaga ili ne megutoa citatot na ^Predator od pogore ili na Metla gear pretstavuva najvulgarna forma na kleveta i eticki e neprifatliva za seriozen forum kakov sto e it.com.mk

Прво полнолетен сум тужи ме па ке видиме..

Томислав Јовановски
ул Драган Стопаревик бр 82
Куманово

друго тестирај ме да видиме дали ке ја научам политиката на TM :ua:

и трето јас ја знам разликата помеќу Mambo и Joomla дали ја знаеш ти

и ова докажува

Доколку не можеш да се одбраниш нападни

^Predator - Cestitki za senzacionalnoto objasnuvanje. Nasa preporaka e piratskite cd-a so templejti i logoa so gi imas da si gi frlis. Krivicno se odgovara i za toa (normalno koga ke porasnes i stanes polnoleten)

а ти ги фрли ли

имам попаметна работа отколку да се занимавам со лузери

на кои им требаше неколку недели да смислат добар напар
:LOL::LOL::LOL:

bidikov

hello world
8 април 2007
53
39
vladislav.bidikov.com.mk
Ајде мир сега - Ако навистина неко је застапник на некој друг тука она что треба да следува е скен од документот што го докажува тоа (нешто што требаше да се направи може на почетокот). Мислам дека е апсолутно непродуктивно сега да почнуваме со лични распавии и закани со тужби и полиции.

Ако neogeo има докази ќе ги презентира - пред вистината и боговите молчат.

Ахх, младинава многу во амерички филмо ни влегува, одма вадиме имиња и адреси ...

kasper82

read-only
19 април 2008
1
0
tocno
bez mnogu polemika.. Pratite mail do templatemonster pa kje vidime reakcija.. Eve vi adresa na tie sto im treba:

Legal Department:
e-mail: [email protected]
Phone: 1-518-312-4162

:muahaha:

Real

Баниран/a
18 септември 2010
127
7
Definitivno na forumov ima eden cel kup ljubomorni luge. Ako ne vi se svigja ne kupuvajte nikoj ne ve tera a pogore gleam duri i ste mu dzvonele na sopstvenikot OMG LOL koja ljubomora e toa.... :ua: :ua: :ua:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно