Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Поставување прелоадер банер на вордпрес?

Toni100jkovski

read-only
11 април 2012
28
0
Скопје
Дали некој може да ми помогне како да поставам прелоадер банер (во .swf формат) на wordpress сајт, треба нели да се отвори прво прелоадер банерот и он автоматски послетоа води кон страницата?
Благодарам однапред...

5 октомври 2012
857
146
Истото можеш да го направиш со обичен .html во кој ќе си го поставиш .swf кој претпоставувам предходно го содржи AS2 кодот
on(release){
getURL(clickTag, ‘_blank’);
}
Односно после педиод од време (како на пр. 10секунди) автоматски да ти прави редирект до index.php од сајтот.
За прв да ти го вчита index.html односно прелоадерот , истото треба да го подесиш во .htacess доколку веќе не е подесено.

Toni100jkovski

read-only
11 април 2012
28
0
Скопје
Истото можеш да го направиш со обичен .html во кој ќе си го поставиш .swf кој претпоставувам предходно го содржи AS2 кодот
on(release){
getURL(clickTag, ‘_blank’);
}
Односно после педиод од време (како на пр. 10секунди) автоматски да ти прави редирект до index.php од сајтот.
За прв да ти го вчита index.html односно прелоадерот , истото треба да го подесиш во .htacess доколку веќе не е подесено.

Го имам swf фајлот, по завршувањето си прави редирект кон страницата, ама не знам како да го поставам, да не знаеш што треба да се смени во hatcess за да го чита прво него?

5 октомври 2012
857
146
Го имам swf фајлот, по завршувањето си прави редирект кон страницата, ама не знам како да го поставам, да не знаеш што треба да се смени во hatcess за да го чита прво него?

RewriteEngine On
RewriteRule ^$ /index.html [R,L]

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно